Hraniční přechod Mladkov-Petrovičky – Kamieńczyk

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Hraniční přechod Mladkov-Petrovičky – Kamieńczyk
Základní údaje
StátyČeskoČesko Česko a PolskoPolsko Polsko
MěstoPetrovičky (Mladkov) / okres Ústí nad Orlicí / Pardubický kraj a Kamieńczyk / okres Kladsko / Dolnoslezské vojvodství
KomunikaceSilnice II/311
Souřadnice
Parametry
Nadmořská výška705 m n. m.
Mapa
Map
Další data
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Hraniční přechod Mladkov-Petrovičky – Kamieńczyk (polsky Przejście graniczne Kamieńczyk-Mladkov Petrovičky) je bývalý silniční hraniční přechod na česko-polské státní hranici na hraničním úseku III/95 mezi českou vesnicí Petrovičky (část městyse Mladkov, okres Ústí nad Orlicí, Pardubický kraj) a polskou vesnicí Kamieńczyk (okres Kladsko, Dolnoslezské vojvodství). Přechod leží v nadmořské výšce 705 m n. m. na cestě u křižovatky se silnicí II/311, která v místech přechodu vede podél státní hranice. Před zrušením byl určen pro pěší, cyklisty a motorová vozidla do 8 t.

Hraniční přechod byl zrušen při vstupu České republiky do Schengenského prostoru v roce 2007. V případě dočasného znovuzavedení ochrany vnitřních hranic je provoz na hraničním přechodu upraven Sdělením Ministerstva vnitra č. 395/2021 Sb.[1]

Další informace[editovat | editovat zdroj]

  • Přechod leží na českých turistických stezkách Hřebenovka, Jiráskova cesta, Stezka Českem, Via Czechia - severní a cyklostezkách 52, 4071 a 4077; na polské straně vedou k přechodu zeleně a žlutě značené polské turistické cesty.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Sdělení č. 395/2021 Sb.: Sdělení Ministerstva vnitra o vyhlášení seznamu hraničních přechodů a seznamů přeshraničních propojení [online]. [cit. 2023-08-29]. Dostupné online. 

Související články[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]