Diskuse s wikipedistou:Zdenek.falar

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 3 lety od uživatele Zdenek.falar v tématu „Obrazový záznam upíra

Díky za opravu. Nicméně v té nové verzi článku byla zase informace, že je 160 kilometrů od pobřeží, což mi přijde nesmysl už z letmého pohledu na mapu. Tak jsem to ještě opravil.--Tchoř 22. 3. 2011, 12:02 (UTC)

Dobrý den, díky, že experimentujete s Wikipedií. Váš experiment fungoval a byl posléze odstraněn. Pokud chcete dále experimentovat, použijte prosím pískoviště, neboť pokusy v článcích jsou obvykle rychle smazány. Pokud se chcete dozvědět něco o přispívání do Wikipedie, podívejte se na stránku Vítejte ve Wikipedii. Děkuji. --Harold (diskuse) 10. 2. 2014, 21:43 (UTC)

Odkazy[editovat zdroj]

Zdravím, dobrá editace, mám jen maličkost, verzálka v v první části linku např [[Zločin|zločinů]] nemá praktický význam, důležitější je, že jednodušší způsob tvorby takového odkazu je [[zločin]ů, výsledek je totiž stejný. Více najdete v Nápověda:Odkazy--Horst (diskuse) 2. 12. 2014, 21:35 (CET)Odpovědět

Obrazový záznam upíra[editovat zdroj]

  • Jak již zmíněno v článku, obrazový záznam upíra na světlocitlivý materiál obsahující stříbro není možný. Digitální záznam by snad možný byl. K fotografování upíra je tak možné použít mobily, digitální kompakty, bezzrcadlovky a zrcadlovky v režimu live view. Nelze použít digitální zrcadlovky Sony Alfa dvouciferných řad, neb obsahují fixní zrcátko.
  • Patrně není možné fotografovat upíra v UV světle. Pokud tomu tak je, bude patrně nemožné i RTG.
  • Fotografování v IR spektru by nemělo činit objektu potíže, leč podstatné pro fotografa je, zda je upír teplokrevný (jeho tělesná teplota tak bude zpravidla odlišná od teploty okolních objektů), či zda je studenokrevný (a má tudíž teplotu okolí) - tato otázka není v článku vůbec zmíněna.
  • Nezodpovězena zůstává též otázka, zda je možné provádět upírům ultrazvukové snímky, a pokud ano, s jakým výsledkem.

Zdenek.F (diskuse) 12. 1. 2021, 16:30 (CET)Odpovědět