Přeskočit na obsah

Diskuse s wikipedistou:Zdeněk Herl-Stolt

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Připomínky[editovat zdroj]

Vážený pane, vítejte na Wikipedii. Dovolím si Vás upozornit, že podle Wikipedie:Uživatelská stránka je možné, že někteří wikipedisté budou mít námitky proti obsahu Vaší uživatelské stránky, konkrétně k Vaší výzvě ke spolupráci. Pokud se tak stane, neberte to prosím jako osobní útok, ale jako dodržování zdejších pravidel. K hlasování o smazání článku o Berwidech jste připsal, že se mění v šílenství. Mám také tento dojem, protože kdykoli tam napíšu konkrétní poznámku směřující k původcům článku, je zcela pominuta a pokračuje se jen ve vyvracení marginálních záležitostí (naposledy ta věc s nakladatelstvím, mimochodem, zjistěte si, co je to ISBN), aniž by se někdo snažil něco dělat s článkem samotným. Za takové situace bude myslím jen dobře, pokud bude smazán. --Okino 10:14, 8. 5. 2007 (UTC)

Nerozumím Vám, co chcete touto zprávou říci. Co se jinak týká ISBN, tak to má každé nakladatelství, neboť se jedná o identifikační číslo nakladatelství. Podle onoho kódu je možné ho identifikovat a nalézt. Co se týká diskuse o smazání "Berwidů z Ellgutu" musím s odpuštěním říci, že takovou demagogii už jsem dlouho nečetl. Z mé dlouholeté zkušenosti mám obavy, že onen pan Jid je velice nebezpečný člověk. Rád bych se mýlil, ale můj vnitřní pocit mi říká, že to není férová osoba. Nevím proč tak intenzivně očerňoval knihu Christiany Berwidové-Buquoyové, jejíž spoluatoři jsou starosta a zastupitelstvo města Tábor, genealog Ing. Vraný a bývalý prokurátor Městského soudu Praha, JUDr. Cingroš. Jsou tito velice vážení občané podle pana Jida všichni "lháři"? Mám zcela upřímný lidský strach (který jsem pocítil naposled v komunistickém kriminále s Vaškem Havlem), že ten pan Jid způsobí na Wikipedii mnoho škod a že toto je pouhý a nepatrný začátek. Věřte mi pane, prožil jsem toho mnoho v životě a do mnohých lidí vidím. Měli by jste si nejdříve nechat prošetřit, kdo ten člověk opravdu je. Mám skutečně nepříjemný pocit. Zdravím Vás upřímně--Zdeněk Herl-Stolt 21:44, 8. 5. 2007 (UTC)
Promiňte, ale ISBN není číslo nakladatelství, ale číslo knihy. Nakladatelství se může pouze zaregistrovat k účasti na přidělování čísel ISBN svým knihám, což u nás není povinné (a podle katalogu NAK spravovaného Národní knihovnou Herbia takto registrována není, za spolehlivost neručím). [1] Odkaz do databáze NK doplnil --Miraceti 22:11, 8. 5. 2007 (UTC) - [2] další odkaz do databáze NK („Herbia není registrována“) doplnil -jkb- (cs.source) 09:17, 9. 5. 2007 (UTC)
Osobní útoky odložte stranou. Intenzivního očerňování knihy jsem si nevšiml, kritici pouze tvrdili, že kniha není prvotřídně důvěryhodným zdrojem podle obecných standardů Wikipedie, protože jde o knihu napsanou osobou přímo zainteresovanou na tématu. A to je pravda, stačí si prostudovat příslušná doporučení. To neznamená, že kniha nemůže být použita, ale je k ní potřeba přistupovat obezřetně, nejlépe ověřovat podle dalších zdrojů. Nicméně si také všimněte, že k diskusi nad knihou se diskuse svezla až poté, co autor článku p. Berwid nereagoval na výzvy k jeho zcela nezbytným revizím a nereagoval na věcné připomínky. Já do lidí nevidím, ale základní zásadou Wikipedie, kterou Vám ani p. Berwidovi asi bohužel nikdo nepřipomněl, je Wikipedie:Předpokládejte dobrou vůli. Pokud byste se zachovali podle ní (nemluvě o prvotním porušení dost závažného doporučení Wikipedie:Propagační článek, které z důvodů pozdějších oprávněných pochybností o důvěryhodnosti zásadně nedoporučuje psát články o sobě samém nebo o tématech, na kterých má wikipedista přímý osobní zájem), pravděpodobně by mohla být diskuse vedena v jiném, konstruktivnějším duchu. Tuto diskusi již dále považuji za uzavřenou a případně pouze očekávám konstruktivní návrhy ohledně konkrétních článků (s jedním ještě možná sám přijdu). S pozdravem Okino 22:00, 8. 5. 2007 (UTC)
Asi jste mi bohužel nerozuměl!--Zdeněk Herl-Stolt 22:04, 8. 5. 2007 (UTC)
Ano, asi ne - a asi je to vzájemné. Víc tedy nevím, co k tomu dodat. Kolegu JiDa nikdo "prověřovat" nebude, naopak všechny články, tj. i články p. Berwida ano. To je Wikipedie. Můžete na tom spolupracovat, nebo nemusíte, to je Vaše rozhodnutí. Osobní útoky na kohokoli jsou tu ale zakázané. S přáním hodně zdaru Vaší knize Okino 23:28, 8. 5. 2007 (UTC)
Ano, ano, všichni jsme tu komunisti, fašisti, feudálové, katoličtí fanatici, ještírci, otroci vědy... Už jsme to slyšeli mnohokrát. Vždy od těch, co měli za lubem něco zcela jiného než kvalitu encyklopedie. Prosím, nerozvádějte to, je to zbytečné. Navíc tím ubližujete hlavně sobě. Argumentace postaveními autorů totiž přichází na řadu, když už nejsou jiné argumenty. --Miraceti 22:07, 8. 5. 2007 (UTC)
Proč to prosím říkáte? Nerozumím Vám. --Zdeněk Herl-Stolt 22:15, 8. 5. 2007 (UTC)

odpověď[editovat zdroj]

Obvykle odpovídám na té diskusní stránce, kde padl dotaz. Nerozbíjí to diskusi. --Miraceti 22:44, 8. 5. 2007 (UTC)

Dotaz k požadované obnově článku Berwidové z Ellgutu: Chcete to pro šíření pod GFDL a vlastní potřebu, nebo pro dalši použití s plnými autorskými právy? Jde mi o to, zda obnovit poslední revizi, nebo tu, jejímž jediným autorem je ještě pan Berwid-Buquoy. Poslední revize je mimochodem ješt pár hodin přístupná na [3] --Postrach 23:13, 9. 5. 2007 (UTC)


Postrachu, nevím jaký je v tom rozdíl. Šoupněte tam tu poslední upravenou verzi těsně před smazáním. Nenašel jsem tam nic nepřijatelného. Naopak zdálo se mi to přehlednější než ta moje původní. Kdyby se mazala moje původní, ještě bych tomu - i když ztěží - rozuměl. Ta předělaná, dalo by se dokonce říci vylepšená, byla optimální. Její mazaní považuji za vrchol idiotizmu. Máte pravdu (Édith Piaf), že někdy zabíhám do novinářské deskribce. Je to tím, že jsem se tím v Západním Berlíně přes 30. let živil. Prostě rutina. Zdravím Dr.Dr. J.B-B – Tento příspěvek přidal(a) Zdeněk Herl-Stolt,02:34, 12. 5. 2007 SE(L)Č


Viz zde. --Tompecina 16:19, 10. 5. 2007 (UTC)


Zablokování kvůli sdílení konta více osobami[editovat zdroj]

Jak je vidět u editací [4], [5], [6], uživatel přistupující jako Zdeněk Herl-Stolt se podepisuje jako Dr.Dr. Berwid-Buquoy. Jenže sdílení kont je zakázáno, a proto toto konto blokuji do odvolání. --Luděk 05:51, 12. 5. 2007 (UTC)