Přeskočit na obsah

Diskuse s wikipedistou:Slave

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Zdravím a přeji hodně dalších dobrých editací--Tchoř 5. 11. 2008, 02:07 (UTC)

Neověřeno[editovat zdroj]

Dobrý den. Mohl byste prosím své vložení šablony "neověřeno" v článku Nový zákon odůvodnit v tamější diskusi. V článku je totiž uvedena celkem rozsáhlá literatura a do současné podoby se vyvíjel po dlouhou dobu i s přispěním odborníka - Jana Sokola, nevidím důvod, proč by informace byli neověřené. Uveďte prosím konkrétní námitky v diskusi. Díky --bab_dz 14. 12. 2008, 18:39 (UTC)

Zrovna tak prosím i ostatní články jako Evangelium atd. Je třeba tyto změny odůvodňovat v diskusi. Články kolem knih Nového zákona se zde vyvíjeli delší dobu. --bab_dz 14. 12. 2008, 18:43 (UTC) Dobrý večer. K článku "Evangelium" V ev. podle Jana se píše: "Vznik knihy se klade přibližně do roku 100." Chybí tam zdroj!!! Proč klást vznik Matouše na konec prvního století? A proč klást Jana do druhého století, nebo na konec prvního? Tento závěr vytvořila tzv. německá škola z počátku 19.století,když F.C.Baur tvrdil, že Janovo evangelium vzniklo v druhém století kolem roku 170! John A.T.Robinson se proto rozhodl znovu proskoumat datování evangelií a došel k závěru, který se velice liší od toho, co se běžně učí. To také vysvětluje naprosté mlčení kolem jeho knihy »Redating the New Testament« v Německu a ve Francii. Vyvrátit závěry k nimž Robinson dospívá ve své knize, by se dalo velice snadno. Robinson totiž tvrdí, že v žádném textu Nového zákona není zmínka o dobytí a zničení Jeruzaléma, a tak by k vyvrácení jeho tvrzení stačilo objevit jediný text, která by dokazoval, že autor evangelia o dobytí a zničení Jeruzaléma věděl. Zástanci toho, co hlása převážná většina exegetů, jsou Robinsonovou knihou zneklidněni,protože má-li Robinson pravdu, potom se oni mýlí. A nikdy není příjemné uznat, a to nejen ve vědě, že jsme se takovou dobu (celá desetiletí) mýlili. --Slave 14. 12. 2008, 23:42 (UTC)

O to vůbec nejde. Co je pravda nás při vytváření článku nezajímá. Ten má klást nezaujatě různé názory a ty prezentovat. O datování Janova evangelia a i ostatních existuje mnoho různých názorů. A ty jsou v článku prezentovány formou tabulky a Robinson je v ní uveden také. V takových věcech se náhledy často liší - není to matematika. A úkolem wikipedie je tyto náhledy prezentovat, ne je posuzovat. Viz příslušná doporučení wikipedie - zejména WP:NPOV.--bab_dz 15. 12. 2008, 12:58 (UTC)

Kniha snů[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Kniha snů. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Jvs 9. 1. 2009, 10:16 (UTC)

František Josef I.[editovat zdroj]

Dobrý den, nepřidávejte, prosím, do Wikipedie obsah propagačního charakteru nebo odkazy na vaše soukromé stránky či stránky, se kterými jste spojeni. Wikipedie není prostředkem pro propagaci či reklamu ani pouhou sbírkou externích odkazů. Rozšiřování encyklopedického obsahu je však samozřejmě vítáno. Děkuji za pochopení. --MiroslavJosef 21. 1. 2009, 20:48 (UTC)

Hermafroditi a medicínská konstrukce pohlaví[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Hermafroditi a medicínská konstrukce pohlaví. Bohužel předmět článku zatím nesplňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámeni, rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. --Jvs 4. 4. 2009, 09:11 (UTC)