Diskuse s wikipedistou:Richard Zoban/Archiv 2

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Toto je archivovaná diskuse s Wikipedistou Richardem Zobanem ze září 2014:

Prosím Vás, mohl by jste mi upravit stránku Faster Than the Speed of Night (album) od zpěvačky Bonnie Tyler? -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Velký hudební fanoušek (diskuse)

Přečtěte si prosím Nápověda:Vnitřní odkazy a už prosím nepřidávejte do článků velké množství nadbytečné odkazů. Děkuji. --Saltzmann (diskuse) 9. 9. 2014, 18:04 (UTC)

Není problém, můžu vědět, který článek se vám zdá „přeodkazovaný“? Richard Zoban (diskuse) 9. 9. 2014, 18:12 (UTC)
Po delší době zdravím! Já myslím, že kolega nejspíš míní Slezské divadlo Opava. Je tam přespříliš modrých dnů, měsíců a roků, které se IMHO nevztahují přímo k předmětu článku. Měj se a ať se Ti editování daří ;) --Jan KovářBK (diskuse) 9. 9. 2014, 22:06 (UTC)
Myslím většinu Vašich úprav u článků týkajících se Opavy viz např. tady (odkazy jako např. plech, doktor medicíny, stříbro, zlato, drahokam, ...) nebo tady (omítka, okno, věž, apod.). Čerpat informace pro psaní hesla z nepříliš kvalitní bakalářské práce (na kterou ani neodkazujete v referencích, ale jen v externích odkaze jako např. v hesle Blücherův palác) není také nejšťastnější. Takže díky za Vaše nové hesla na wikipedii, ale prosím, abyste jim napříště věnoval více pozornosti. Děkuji za pochopení. --Saltzmann (diskuse) 9. 9. 2014, 22:51 (UTC)
Tak vám, pánové, děkuju za připomínky. Je pravda, že jsem se místy s tím odkazováním místy dost rozjel :-). Podívám se na to a napravím, co se dá. Richard Zoban (diskuse) 10. 9. 2014, 07:12 (UTC)

Šablona MonumNet[editovat zdroj]

Ahoj, mohla by se Ti hodit informace, že na Wikipedii existuje šablona {{MonumNet}} pro odkazování do databáze MonumNet u kulturních památek. --Jan Polák (diskuse) 10. 9. 2014, 08:05 (UTC)

Jo, tak tahle informace se mi hodit bude. Díky. Richard Zoban (diskuse) 10. 9. 2014, 08:11 (UTC)

Citační šablony[editovat zdroj]

Ahoj, u citačních šablon se položka „vydavatel“ vyplňuje názvem vydavatele, nikoliv adresou jeho webových stránek. --Jan Polák (diskuse) 12. 9. 2014, 15:11 (UTC)

Aha, já jsem to pochopil tak, že název webu je adresa... Richard Zoban (diskuse) 12. 9. 2014, 16:35 (UTC)
Nene, webová adresa patří pouze do položky „url“. I položka „odkaz na…“ se vyplňuje názvem článku na Wikipedii. Ale neboj, i já jsem v počátcích dával třeba do položky „odkaz na autora“ URL adresu profilu novináře na iDNES.cz, když jsem jejich článek použil. A to je špatně; patří tam pouze název článku na české Wikipedii. Viz třeba v článku Zdeněk Svěrák nedávám do položky „odkaz na autora“ adresu http://vice.idnes.cz/novinari.aspx?idnov=889, nýbrž [[Mirka Spáčilová]].--Jan Polák (diskuse) 12. 9. 2014, 16:45 (UTC)
Jasně, už to chápu a opravuju. Příště si na to dám majzla. Dík za upozornění. Richard Zoban (diskuse) 12. 9. 2014, 16:47 (UTC)

Odkazy na články[editovat zdroj]

Zdravím, odkaz na článek v seznamech kulturních památek se nepíše klasicky do hranatých závorek. Nýbrž je tam samostatná kolonka |Článek= , kam se napíše přímo název článku. Některé Vaše odkazy jsem v opavském seznamu opravil.--RomanM82 (diskuse) 12. 9. 2014, 18:53 (UTC)

To jsou věci, to jsou věci… Díky za upozornění, opravil jsem ten zbytek. Richard Zoban (diskuse) 12. 9. 2014, 20:25 (UTC)

Meretice[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Meretice. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení.

Totéž Radačov. --Harold (diskuse) 24. 9. 2014, 08:52 (UTC)

Zdravím. Jedná se o překlad ze slovenské wikipedie, kdy ty články takhle existují. Můžu doplnit tyto články o datum první zmínky nebo pár dalších drobností na pahýl. I tak si myslím, že nejlepším řešením bude sloučit Meretice a Radačov do článku o Radaticích a původní subpahýly smazat. Richard Zoban (diskuse) 24. 9. 2014, 09:09 (UTC)
Klidně ať to tu je, ale skutečně by článek neměl být tvořen jednou větou. Stačí rozšířit o dvě, tři věty s pár konkrétními údaji. Jak píšeš, např. první zmínka, dále kdy došlo k tomu sloučení, jakou část současné obce tvoří ty bývalé obce (ve smyslu zeměpisného směru), případně i něco víc - dá se to vytáhnout z maďarských verzí článků, nebo trošku pohledat po netu (obecní stránky?). Jinak Slováci nemají, na rozdíl od nás, statut subpahýlu, proto jim tam přežívají i takovéto věci. --Harold (diskuse) 24. 9. 2014, 09:27 (UTC)
Rozumím. Už pracuju na rozšíření. Něco jsem našel na stránkách obce, tak to přihodím, ale z těch maďarských stránek mám celkem strach :). Co si myslíš o tom sloučení? Richard Zoban (diskuse) 24. 9. 2014, 09:33 (UTC)
Díky, fakt to nemusí být nějaké rozsáhlé slohové cvičení, stačí nějaké rozumné minimum. Já maďarsky neumím, ale z Google překladače se myslím dá celkem pochopit, co tam píšou (o kostelech, prvních zmínkách, sloučení...). Jinak si myslím, že by to tu po rozšíření skutečně mohlo zůstat. Ty obce byly staletí samostatné, mají svoji historii. Sám jsem zakládal pár článků o bývalých samostatných obcích v okolí Brna (třeba Rychmanov), které po sloučení ve 20. století úplně administrativně zmizely (neexistuje už ani samostatné katastrální území, nejsou vedeny ani jako základní sídelní jednotky). Jsou to prostě takové pahýlky, ale snad je někdo časem rozšíří. --Harold (diskuse) 24. 9. 2014, 09:45 (UTC)
Dobře. Tak já sundám ty požadavky na sloučení a šablonu subpahýlu a nechám to tak, jak to je. Díky za rady. Richard Zoban (diskuse) 24. 9. 2014, 09:49 (UTC)