Diskuse s wikipedistou:Mvejr

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Přeji Vám pěkný den! -- Mercy (|Ω) 22:12, 1. 4. 2008 (UTC)

Wikikytička[editovat zdroj]

Milý kolego,

uděluji Vám wikivyznamenání 2. stupně za úpravu článku Karnitin, zejména za odstranění komerčně tradovaných nesmyslů a uvedení faktů na pravou míru. Děkuji a přeji mnoho štěstí nejen při vylepšování Wikipedie. --Pajast 12:29, 24. 4. 2008 (UTC)


Vážený pane kolego, známe se možná od vidění z fakulty, ale, neb jsem mladší, vykám:) Dovoluji si Vás pozvat nebo alespoň Vaší pozornosti navrhnout Portál: Medicína. Viděl jsem wikiskripta na LF1 - zajímavý počin, ale něco by šlo určitě řešit i zde (ikdyž třeba ne tak široce), určitě by ale spoustu mediků šlo nasměrovat k zájmu o Wiki. Zdravím --Mzvol1 8. 1. 2009, 14:53 (UTC)

Vážený kolego, děkuji za zprávu. Portál medicíny vypadá zajímavě a přeji, aby se co nejrychleji a nejkvalitněji plnil.
S Wikiskripty míříme trochu jinam, než Wikipedie, a proto samostatný projekt: jde skutečně o skripta, nikoli o encyklopedii. Wiki chceme hlavně jako nástroj k efektivní spolupráci autorů (a samozřejmě i vtažení studentů, kteří ostatně jsou už nyní hlavní hybnou silou Wikiskript). Wikipedii bychom tímto přístupem škodili: články chceme jednostrannější, mnohde pro Wikipedii podrobnější nebo málo popularizační, předpokládající předchozí znalost, navazující na sebe, užívající laikovi neznámou terminologii; a nebo zas jen heslovité, odpovídající pounámkám ke zkouškovým otázkám atd. - to všechno je v encyklopedickém stylu nežádoucí. Vycházíme ze zkušeností s wiki na jiných univerzitách. Projekt Wikisript se buduje v rámci MEFANETu - zatím sice běží jen na 1. LF (a i na té zatím jen v kruhu zasvěcenějších), ale to se změní, jakmile vybředneme z nejkrutějších porodních bolestí. Spolupráci s Wikipedií nicméně předpokládám; už nyní jsou některé články prolinkovány, byť zatím jen v jednom směru (na opačný směr jsme ještě moc mladí, věřím však, že i to se rozběhne). Medikům se wiki líbí - ale zatím se je snažíme uzurpovat pro Wikiskripta, protože potřebujeme každého, kdo je ochotný přiložit ruku k dílu :-) Zdravím--Martin Vejražka 18. 3. 2009, 15:43 (UTC)

Aneurysma[editovat zdroj]

Dobrý den, můžete-li prosím vylepšit článek aneurysma, prosím učiňte tak. Zdraví Fagnes 22. 4. 2011, 20:52 (UTC)