Diskuse s wikipedistou:Milosm.

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Nadvšenec v tématu „Nováček
Rádi bychom Vás přivítali na Wikipedii!

Začal(a) jste dobře a jste na nejlepší cestě přispívat vlastními články.

Pokud jste tak ještě neučinil(a), doporučujeme Vám nejdříve si přečíst některé stránky, které Vám přiblíží provoz a zvyky na Wikipedii:

Několik dobrých rad:

  • Abyste se podepsal(a) na diskusních stránkách, stačí napsat 4 vlnovky ~~~~ (nebo je vložit pomocí druhé ikony zprava v liště nad editačním oknem). Naopak články se nepodepisují.
  • Opravdu se nebojte editovat. Když se Vám občas něco nepovede, jiní to spraví.

Tak ještě jednou vítejte a děkujeme za Vaše příspěvky. Doufáme, že se tu uvidíme často.

Dobrý den,
vážený kolego, vítám Vás a oceňuji, že jste se rozhodl věnovat část svého volného času rozvíjení naší Wikipedie, konkrétně zvelebování článku Litvínov a dalších. Při této příležitosti jste vložil obrázek Soubor:Litvínov, Kostel sv. Michaela.jpg, u něhož ale nebyla uvedena informace o jeho původu. Označil jsem jej proto příslušnou šablonou. Mohl byste u něj informace o původu/autorovi a licenci doplnit?
Informace a odkazy na další stránky o licencích a podobné problematice lze najít na Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Těším se na Vaše další příspěvky a přeji Vám hodně pozitivních zkušeností při práci na tomto projektu. --Beren 15:00, 28. 10. 2005 (UTC)

Ukázat náhled[editovat zdroj]

Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Chci Vás však poprosit o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak článek bude vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani na poslední změny. Stránka posledních změn je pro wikipedisty stránkou nejdůležitější, zobrazují se tam veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změny zbytečně znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, tak vyplňte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Tím zároveň také dáte najevo, že další změny v nejbližší době neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout a opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání totiž hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc. --Luděk 04:40, 29. 10. 2005 (UTC)


Ještě jednou - ukázat náhled, shrnutí, editační konflikt[editovat zdroj]

Milý kolego, psal jsem Vám zde výše, abyste článek ukládal jen jednou. Jinak může dojít k tzv. editačnímu konfliktu. K němu zřejmě došlo u článku Lom (okres Most), kdy jste uložil svou verzi doplněnou o kategorii a vůbec nerespektoval mé úpravy, kdy jsem článek úpravil na standardní vzhled. Ale takhle by to nešlo. Při editaci používejte tlačítko Ukázat náhled a teprve na konci je jednou jedinkrát uložte. Kromě toho je nutné(!) psát do políčka shrnutí stručný popis Vámi provedených změn, aby se pak dalo v historii vysledovat, kdy se co změnilo. --Luděk 10:45, 29. 10. 2005 (UTC)

Připojuji se k Luďkově prosbě. Váš současný styl působení je v situaci, kdy do Wikipedie přispívá více než jeden člověk, značně nepraktický a ostatním komplikuje práci na společném díle. Pokuste se prosím dodržovat několik zásad společného fungování zde, které Luděk zmiňuje výše. Díky za pochopení. --che 14:18, 29. 10. 2005 (UTC)

Původ a licence obrázků[editovat zdroj]

Dobrý den, jelikož byla prodiskutována nová politika ohledně obrázků a obrázky bez základních údajů budou po 30 dnech mazány, prosím o doplnění informace o původu a licenci k Vámi nahranému obrázku

Důvody, proč je žádnoucí tyto údaje uvádět, jsou popsány na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťe se na mne, rád Vám pomohu. Děkuji Vrba 22:50, 2. 1. 2006 (UTC)

Obr. bez licence[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --Tlusťa 07:04, 26. 6. 2007 (UTC)

Stejně obr. Soubor:Celkový pohled na starý Most.jpg. --Tlusťa 14:50, 27. 6. 2007 (UTC)

nolicence[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujících souborech:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --Vrba 12:04, 30. 6. 2007 (UTC)

Zdravím a chci ještě pro jistotu upozornit na jednu věc. Pokud chcete uvolnit Vaše fotografie jako volné dílo, bylo by ještě užitečné u nich klepnout nahoře na editovat, doplnit k nim licenci za pomoci šablony {{PD-self}} a posléze ještě jednou uložit změny. Díky za pochopení. --Zkf 09:40, 1. 7. 2007 (UTC)

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Jakub Heilmann ze Schweinfurtu. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit alespoň mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Pazuzu 10:04, 1. 7. 2007 (UTC)

Obrázky[editovat zdroj]

Děkuji za obrázky, které nahráváte do české Wikipedie. Chci Vás ale upozornit na existenci Wikimedia Commons, jež slouží jako centrální úložiště obrázků a dalšího multimediálního obsahu přístupné všem projektům. Má mnoho výhod, obrázky tam jsou kategorizované a lze je použít i v dalších jazycích, Vámi nahrané soubory tak budou užitečné stovkám tisíc dalších uživatelů po celém světě, nikoliv pouze českým čtenářům. Na Commons patří i obrázky opatřené českým textem nebo s českými popiskami – často se stává, že jsou popisky přeloženy do dalších jazyků a obrázek je poté použit v dalších projektech po celém světě. Nahrávané obrázky samozřejmě musí mít vyřešena autorská práva.

Používání Wikimedia Commons není složité, je k dispozici český návod i české uživatelské rozhraní. Tamějšími správci jsou i někteří správci české Wikipedie, na které je možno se obrátit. Není třeba se ničeho obávat. Děkujeme za Vaši pomoc!

Mimochodem ty obrázky Klíše focené z NK (nebo SK?) mi připomněly nádhernou dobu kdy jsem studoval, díky za ně--Horst 00:36, 2. 7. 2007 (UTC)

Shrnutí[editovat zdroj]

Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je velmi žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. Umožníte tak snazší dohled nad stránkou posledních změn, ale i budoucí nalezení konkrétní změny v historii článku.

Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. S přáním pěkného dne --Mercy 11:27, 2. 7. 2007 (UTC)

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --Vrba 14:27, 2. 7. 2007 (UTC)


Ja slibil, ze Vam neco napisu k obrazkum a nez jsem se k tomu dostal, tak jste se zorientoval. Licenci uz vyplnujete, bohuzel to ma jine uskali. Nelze napsat, ze neco je PD protoze uz vyprsela prava - 100 let od smrti autora, kdyz fotka je z roku 1940. To neuplynulo ani sto let od vzniku dila. Ty lecence se tam nedavaji pro, aby tam nejaka byla, ale pro informaci ostatnim. Musi byt pravdive. --Vrba 21:04, 5. 7. 2007 (UTC)

Problematicke obr:

Nováček[editovat zdroj]