Diskuse s wikipedistou:Marek Dobeš

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 1 rokem od uživatele Marek Dobeš v tématu „Pár otázek k chystanému projektu

Dobrý den, je mi to líto, ale Váš příspěvek musel být odstraněn, jelikož byl psán neencyklopedickým stylem, a do Wikipedie se tudíž nehodil. Zkuste to jinak; podívejte se na průvodce a nápovědu, zejména sekce první krůčky v editaci, styl či jak editovat stránku. Pokud něčemu nebudete rozumět, vyzkoušejte si editaci na pískovišti nebo se zeptejte ostatních. Těšíme se na Vaše další příspěvky.--OJJ, Diskuse 12. 2. 2023, 18:17 (CET)Odpovědět

Pár otázek k chystanému projektu[editovat zdroj]

Dobrý den,

všiml jsem si, že jste nedávno na české Wikipedii uložil(a) několik editací, vítejte! Jmenuji se Martin Urbanec a pracuji pro tým Growth nadace Wikimedia. Cílem týmu Growth je pomoci nováčkům na Wikipedii tvořit co možná nejlepší editace pomocí tzv. Editačních tipů, které navrhují články, které potřebují editovat.

Rádi bychom pomohli novým wikipedistům se zlepšováním jejich editačních dovedností. Po dokončení každé editace proto zvažujeme zobrazit upozornění na Editační tipy jako cesty, jak se o fungování Wikipedie dozvědět více. Jak by upozornění mohlo vypadat naleznete na pravé straně mé zprávy.

Velice by nám pomohlo, kdybyste odpověděl(a) na tyto otázky:

  1. Když si upozornění přečtete, zajímalo by vás více informací o Editačních tipech?
  2. Zvážil(a) byste vyzkoušet Editační tipy?
  3. Napadají vás k upozornění nějaké otázky či připomínky?

Děkuji předem za Váš čas i odpovědi a přeji hezký zbytek dne,
--Martin Urbanec (WMF) (diskuse) 17. 2. 2023, 11:52 (CET)Odpovědět

zdravím Vás, rád bych se dozvěděl více, pouze se obávám, že proces bude náročnější, než vkládání na FB, což je zhruba úroveň, jíž jsem v rámci svého zaneprázdnění mocen :)
proto jsem před časem hledal v komunitě kohokoli ochotného postavit stránku Choking Hazard ke stejnojmennému filmu
děkuji za nabídku --Marek Dobeš (diskuse) 18. 2. 2023, 10:38 (CET)Odpovědět
Dobrý den, děkuji za Vaši odpověď! Pokud mohu soudit, Editační tipy jsou poměrně jednoduché na používání. Kdybyste měl zájem, můžete si je vyzkoušet na Vaší Domovské stránce – po levé části by se Vám měl zobrazit seznam článků, které potřebují vylepšit. Když na něj kliknete, otevře se spolu s návodem, co by se mělo změnit. Budu rád, když mi dáte vědět, co o náročnosti Editačních tipů soudíte Vy.
Co se článku Choking Hazard týče, každé pondělí od 18:00 se můžete připojit do tzv. Wikiporadny. Tam můžete článek se zkušenými wikipedisty prodiskutovat přes videokonferenci, a určitě Vám s ním rádi pomohou. Kdyby Vám více vyhovovalo sejít se s někým osobně, můžete navštívit některý z pravidelných Wikiklubů.
S přáním hezkého zbytku dne, --Martin Urbanec (WMF) (diskuse) 18. 2. 2023, 21:38 (CET)Odpovědět
zdravím Vás, děkuji za návod i tipy, určitě využiji --Marek Dobeš (diskuse) 22. 2. 2023, 12:43 (CET)Odpovědět