Přeskočit na obsah

Diskuse s wikipedistou:MareSoc

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 1 rokem od uživatele OJJ v tématu „Virtuální realita v medicíně

Virtuální realita v medicíně[editovat zdroj]

Dobrý den, všiml jsem si, že na své osobní stránce vytváříte text "Virtuální realita v medicíně". Máte-li v úmyslu toto téma zveřejnit na Wikipedii, je jistě vhodné, jen dovolte několik poznámek:

  • Osobní stránka by měla sloužit ke zveřejnění informací o Vás (není nutná a její obsah záleží na Vašem rozhodnutí, co považujete za vhodné zveřejnit). Podívejte se, jak svoje osobní stránky formulují různí Wikipedisté a uvažte, co byste chtěl komunitě o sobě sdělit (zdali vůbec).
  • Pro přípravu textu použijte tzv. uživatelské Pískoviště, které jste si již založil pod názvem Wikipedista:MareSoc/Pískoviště a které je v tuto chvíli prázdné. Tam můžete svůj text připravovat do té doby, až s ním budete spokojen a pak zveřejnit.
  • Pro začátečníka je dost obtížné vyhovět všem pravidlům a zvyklostem Wikipedie při tvorbě stránky. Nebojte se při přípravě ptát se zkušenějších (třeba i mne, uznáte-li to za vhodné). V současné fázi textu vídím jako nedostatky např.:
    • Základním principem Wikipedie je ověřitelnost informací (viz Wikipedie:Ověřitelnost). Je proto nutné jednotlivá tvrzení dokládat referencemi=zdroji, aby bylo jasné, odkud bylo čerpáno. Reference se vkládají do šablon (podle typu, zda se jedná o publikaci, článek v periodiku apod.). Šablony najdete pod tlačítkem "Citace" nahoře, zobrazí se pod článkem v kapitole Reference. Podívejte se třeba na článek Virtuální realita, který pojednává o tématu z obecnějšího hlediska (i když ten není z pohledu referencí dokonalý, ale jsou v něm).
    • Každy článek má svou strukturu danou názvy kapitol a podkapitol, názvy kapitol není třeba uvádět tučným písmem - typ a velikost písma se vytvoří automaticky (podívejte se též třeba na Virtuální realita, abyste viděl, jak je strukturován). Názvy kapitol se nečíslují, očíslují se automaticky v obsahu.
    • Není to asi Váš problém, ale pozor na dodržování autorských práv (viz Wikipedie:Autorské právo). Nelze kopírovat cizí texty, je třeba je přeformulovat vlastními slovy, jinak jsou mazány.
    • Nejsem lékař, ale je "líné oko" vhodné synonymum pro amblyopii? Nezvyklé výrazy je vhodné objasnit tzv. "modrými odkazy" - vnitřními odkazy, viz (Wikipedie:Vnitřní odkazy a symbol řetězu nahoře).

Nenechte se odradit počátečními obtížemi, prošli jsme si jimi všichni; začátek je dobrý. A, jak píšu výš, nebojte se ptát se. Přeju hodně vytrvalosti.--Svenkaj (diskuse) 29. 5. 2023, 13:14 (CEST)Odpovědět

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Virtuální realita v medicíně. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --OJJ, Diskuse 13. 6. 2023, 06:09 (CEST)Odpovědět