Diskuse s wikipedistou:Macx

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

--MiroslavJosef 16:41, 26. 5. 2008 (UTC)

Mazání šablony[editovat zdroj]

Mazání šablony UPRAVIT považuji za vandalismus, proto byly Vaše dvě poslední úpravy vráceny zpět **--MiroslavJosef 16:41, 26. 5. 2008 (UTC)

Duplicitní články[editovat zdroj]

Co má znamenat duplicita článků Vysušil a Karel Vysušil ? ** --MiroslavJosef 20:15, 26. 5. 2008 (UTC)

Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení.--MiroslavJosef 20:20, 26. 5. 2008 (UTC)

Jan Jaroslav Králík[editovat zdroj]

Králík je rod živočichů - Váš nový článek se jmenuje Jan Jaroslav Králík, nevkládejte, prosím, do Wikipedie zbytečně duplicitní obsah --MiroslavJosef 09:42, 27. 5. 2008 (UTC)

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Jan Jaroslav Králík, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence GFDL, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Jedudědek 09:51, 27. 5. 2008 (UTC)

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Zdeněk Sklenář, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence GFDL, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Postrach 09:55, 27. 5. 2008 (UTC)

Karel Vysušil[editovat zdroj]

Vážený pane kolego, děkujeme Vám za Váš příspěvek.

Článek je třeba doplnit o použité zdroje přímo do textu článku ** Není možné do první řádky článku vkládáat Váš osobní podpis, který sem vůbec nepatří ** Není vůbec vhodné mazat šablony, které jsty Vy sám do článku nevložil ** Někteří Wikipedisté by si mohli Vaše počínání vyložit jako vandalismus **

S pozdravem --MiroslavJosef 14:37, 28. 5. 2008 (UTC)

Co si myslí ostatní wikipedisté nevím, ale já považuji za krajně neetické prohlásit nějakou informaci za neověřenou bez znalostí o jejím původu. Věřte že veškerá fakta pocházejí z mých osobních zdrojů, neboť jsem v příbuzenském vztahu. Nebo čerpám z katalogů výstav, literatury a článků publikovaných v periodickém tisku. Nemám nic proti editování, přidávání informací, jejich doladění a formulaci. Ovšem aby stránka o klasikovi českého výtv. umění (a tím v 82 letech opravdu je) začínala prohlášením o její pochybnosti je nepřijatelné. Nejsem zkušeným wikipedistou a ani se jím být nesnažím, jen jsem se rozhodl zaplnit mezery, které jsou na wikipedii v oblasti malířství a grafiky. Chápu pojem GFDL a proto také nevím jak publikovat ukázky děl... A pod. Dal bych si poradit,...

Pokud jde o mne osobně tak já Vám to všechno věřím a je mi jasné, že jste si to všechno nevycucal takříkajíc z prstu. Ale šablonu OVĚŘIT Vám tam vložil správce Wikipediee a měl k tomu zcela jistě velmi dobrý důvod. Pokud se jedná o klasika českého výtvarného umění tak je zcela jistě zmiňován v nějakých odborných publikacích o výtvarném umění, bude tedy nutno tyto knihy zapsat nakonec Vašeho článku nejlépe do samostatné podkapitoly ==POUŽITÉ ZDROJE== ** Jde mimo jiné také o to, aby bylo možné Vámi zapsané informace v budoucnu ověřit jinými uživateli Wikipedie - a zde vůbec nejde jen o současné Wikipedisty, ale prakticky o každého návštěvníka Internetu třeba i za několik desítek let ** Díky za pochopení ** S pozdravem --MiroslavJosef 15:02, 28. 5. 2008 (UTC)

Zdravim,
co se týče šablony {{ověřit}}, neberte ji nijak ve zlém. Upozorňuje jen na to, že je potřeba doplnit zdroje, dokládající tvrzení v článku uvedená. V žádném případě to apriori neznamená, že se jedná o informace nesprávné či klamné.

Druhá věc, kterou by bylo potřeba v článku vyřešit, je nezaujatý úhel pohledu. Tvrzení typu Stejně dokonalé jsou i jeho suché jehly… by neměly být ve Wikipedii vůbec, natož bez zdroje toto dokládajícího a i v takovém případě by formulace měla být např. Historiky umění je jeho tvorbu suchou jehlou vysoce hodnocena.

A poslední věc, články nepodepisujeme. To, že jste autorem je vidět v historii článku

S pozdravem Jedudědek 15:19, 28. 5. 2008 (UTC)

Ok formulace nejsou problém.. Jsou to většinou právě formulace historiků umění . PRoblém je, že umělecká díla, nebo způsoby tvorby jsou velice subjektivní stejně jako pohled na tato díla azpůsob tvorby zvenčí...

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Karel Vysušil, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence GFDL, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

Tak koukám, že je to z větší části opsané z uvedených zdrojů, takže musím dát copyvio. Bohužel, ale nelze informace jen opsat, zdroje používáme jen jako zdroje, text musíme napsat vlastní:-( --Jedudědek 16:33, 28. 5. 2008 (UTC)

Přesuny[editovat zdroj]

Přesunul jsem Vámi vytvořený článek Vysušil Karel na zde běžný tvar Karel Vysušil, zároveň jsem smazal Vaší uživatelskou stránku, neboť šlo jen o redirect do hlavního jmenného prostoru. Vaší diskuzní stránku jsem přesunul zpět, tam kam patří, tj. sem ;-) Jedudědek 17:37, 25. 6. 2008 (UTC)

Šablony uměleckých skupin[editovat zdroj]

Dobrý den,
co se týče Vámi založených šablon uměleckých skupin ({{Skupina LG5}}, {{Skupina Máj}} a {{Skupina G7}}), bylo by dobré upravit je tak aby obsahovala celá jména ve formě Petr Novák ne Novák Petr. Modré odkazy je pak ještě dobré zkontrolovat, jestli opravdu odkazují tam, kam mají (např. Miloslav Hájek) a jestliže odkazují na osobu, jinou ale se stejným jménem, pak odkaz doplnit rozlišovačem (např. [[Miloslav Hájek (výtvarník)|Miloslav Hájek]]).

Tak snad jsem Vás příliš nezahltil informacemi ;-) Jedudědek 08:10, 26. 6. 2008 (UTC)

Dík za info upravím!