Diskuse s wikipedistou:KatererinaK.

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Dobrý den, vřelé díky za editaci článku Solenofágní hmyz. Jen mám dotaz, plánujete také vytvoření thelmofágní hmyz? Ať už ano, nebo ne, nešlo by prosím do článku alespoň trochu osvětlit tento termín? A co se týče těch oprav, měl jsem s Vámi Editační konflikt (to znamená, že jsme editovali oba naráz :-)), tak jsem snad nepřehlédl žádnou Vaši změnu. Jediné o co Vás ještě poprosím je trochu pozornější nastudování nápovědy, aby se v článcích nevyskytovaly různé chyby jako v tomto. Kdybyste cokoliv potřebovala poradit, klidně se obraťte na Wp:Potřebuji pomoc nebo přímo na mě. S pozdravem --Mates (diskuse) 8. 12. 2013, 20:15 (UTC)

Ještě ke článku a upozornění na odpověď[editovat zdroj]

Ahoj (doufám, že tykání nevadí). Nevím, jestli sleduješ mou diskusi, tak raději upozorním, že jsem Ti tam odpověděl. Rovněž jsem do záhlaví článku přidal takovou tu ceduli, v ní je napsáno, co mi v článku nejvíce schází. Něco jsem napsal i u sebe, ale tam už se o tom nebavme, když Ti nebude něco jasné u tohoto konkrétního článku, tak se zeptej rovnou v jeho diskusi. Zdraví --Mates (diskuse) 8. 12. 2013, 22:07 (UTC)

Dobře, jsem Ti moc vděčná za pomoc, děkuji. :) Ano, zapojila jsem se do projektu Studenti píší Wikipedii( promiň, že jsem to zapomněla napsat). Budu se snažit opravit chyby, které jsi psal, snad to bude brzy čitelné pro širší veřejnost a hlavně správně :) Přeji hezký večer, KatererinaK. (diskuse) 8. 12. 2013, 22:23 (UTC)

Poslední editace jsem vrátil, červený odkaz nevadí, když ti tam naskáče, tak můžeš zkusit kouknout, jestli tu ten článek není pod jiným názvem, ale jinak to vůbec nevadí (podněcuje to k dalším heslům). Ještě mě napadají dvě věci, chápu teda dobře, že mezi krevsající nebo také bodavý hmyz patří všechno (komáři, "hovada", blechy, vši a další veteš) a tenhle bodavý hmyz lze podle ústního ústrojí rozdělit na solenofágní a thelmofágní? A druhá věc, občas se hodí použít tlačítko ukázat náhled (hlavně u těch odkazů, když si člověk není jistý, kam to vede) – najdeš ho hned vpravo vedle "uložit změny" při editaci.
Hm, tak nakonec budu reagovat na článek více tady na Tvé diskusi, protože přecejen pro nováčka je určitě frustrující, kam má odpovědět a vzhledem k odbornosti článku je to asi jedno, jestli je to u Tebe jako autorky, nebo u článku, stejně to nikdo jiný nezmění. :-) Srdečně, --Mates (diskuse) 8. 12. 2013, 23:13 (UTC)
Ale diskusi u článku sleduj!! protože tam může napsat kdokoliv jiný a diskuse tam probíhá taky :). No tak ten svůj poslední odstavec spíš přepíšu tak, že tady Tě budu informovat více o věcech, které Ti pomohou v editování dalších článků (jako to používání náhledu, červené odkazy taky dobré) a k solenofágům už diskutujme přímo na Diskuse:Solenofágní hmyz. (zas EK, patří to sem)--Mates (diskuse) 8. 12. 2013, 23:19 (UTC)

Ano, je to tak. Všechen tento hmyz je bodavý, ale můžeme ho rozdělit do těchto dvou kategorií. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) KatererinaK. (diskuse)

Snažila jsem se upravit co možná nejvíc chyb, snad to bude o trochu lepší a srozumitelnější. Hezký večer --KatererinaK. (diskuse) 9. 12. 2013, 00:16 (UTC)

Tak supr, ty odkazy jsou v pořádku (jenom drobnost, odkazy přímo na ten daný článek jsou zbytečné :-)), změnil jsem u toho koštěte konkrétní problém. Reference jsou docela oříšek hlavně na správné editování, mohl bych to dlouze rozebírat, ale existuje tu Nápověda:Reference. Hodně Ti může pomoci funkce referenčního panelu v editačním okně, který najdeš záhlaví editačního okna vedle nápovědy a lze rozbalit. Poté vybereš příslušnou šablonu a doplníš údaje o monografii, elektronické monografii, periodiku atp. ze kterého je čerpáno. Více taky na Wp:Panel referencí nebo Nápověda:Panel referencí. Já chápu, že je to pro někoho, kdo edituje první den v životě, docela složité a těžko se v tom možná orientuje, ale to se s opakovaným používáním poddá. Když si nebudeš jista, ptej se (tady, u mě, na Potřebuji pomoc - kde chceš)
A doufám, že Tě neodrazuje všechna ta "kritika", ono sice vypadám z Tvého pohledu jako nějaký učenec a chytrolín, ale ve skutečnosti Ty přinášíš to hlavní – vědecké informace – a já Ti jen pomáhám s tím snadnějším – jak se edituje samotné rozhraní (což umím lépe jenom proto, že už tu dva roky působím). S pozdravem --Mates (diskuse) 9. 12. 2013, 00:20 (UTC)

Dobrá, moc se omlouvám, že stále otravuji :) připadám si trochu trapně, ale chtěla bych, aby mé snažení lidem pomohlo a bylo k něčemu. Zítra se budu dál snažit, ale dnes už to asi nezvládnu. Ještě jednou moc děkuji za obrovskou ochotu a pomoc. Děkuji! :) S pozdravem --KatererinaK. (diskuse) 9. 12. 2013, 00:27 (UTC)

To není otrava, ale zábava :-). Otrava leží u mě na stole v podobě hromady integrálního počtu! :-) A není ani třeba se omlouvat, ani cítit trapně :), koneckonců tahle spolupráce je přece cílem zmíněného projektu Studenti píší Wikipedii. Mnohem horší je, když někdo vůbec na dotazy nereaguje, takhle je spolupráce příjemná (a příkladná). A je mi jasné, že teď po nocích to asi hotové nebude, všechno počká do rána :-). Srdečně, --Mates (diskuse) 9. 12. 2013, 00:35 (UTC)

Ahoj, tak zase píšu :) Snažila jsem se udělat ty odkazy tak, jak jsem čerpala ze zdrojů. Nevím, jestli je to dostačující, a nebo jestli třeba něco nemá být raději jinak. Mohl bys mi prosím poradit. Předem moc děkuji za pomoc, s pozdravem --KatererinaK. (diskuse) 9. 12. 2013, 18:01 (UTC)

Ahoj, jo kolega už tu šablonu odstranil. Je to v pořádku, já jsem se ale včera bohužel vůbec nedostal k tomu, abych odpověděl, omlouvám se. Těším se, že budu moct někdy zase pomoci a na další vytvořené čláknky. Zdraví --Mates (diskuse) 10. 12. 2013, 12:29 (UTC)

Moc děkuji :) jsem ráda, že je to v pořádku. Hezký večer :) --KatererinaK. (diskuse) 10. 12. 2013, 19:09 (UTC)