Diskuse s wikipedistou:Gloot

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Faigl.ladislav slovačiny 23. 2. 2009, 12:16 (UTC)

Skleníkový efekt[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji, že zkoušíte editovat Wikipedii. Váš experiment na stránce Skleníkový efekt fungoval a byl posléze odstraněn. Pokud chcete dále experimentovat, použijte prosím pískoviště, neboť pokusy v článcích jsou obvykle rychle smazány. Pokud se chcete dozvědět něco o přispívání do Wikipedie, podívejte se na stránku Vítejte ve Wikipedii. Faigl.ladislav slovačiny 23. 2. 2009, 12:16 (UTC)

Prosím používejte tlačítko „Ukázat náhled“[editovat zdroj]

Dobrý den! Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. Faigl.ladislav slovačiny 23. 2. 2009, 12:46 (UTC)

Také bych Vás chtěl poprosit, abyste neodstraňoval odcitované informace a Vámi přidané informace odcitoval. --Faigl.ladislav slovačiny 23. 2. 2009, 12:46 (UTC)

Tak znovu. Vaše editace jsem si ještě jednou důkladně prostudoval a zjistil jsem, že jste záměrně vypustil antropogenní efekt skleníkového efektu. Pokud se nejedná o omyl, narušujete tím neutralitu článku vkládáním svých osobních názorů (v tomto případě odstraňováním jiných částí). Pokud pro toto máte seriózní vědecké důkazy, můžete odcitovat, v opačném případě tyto části neodstraňujte. Vaše změny jsem revertoval, neb IMHO nejsou opodstatněné a nejsou odzdrojované. S pozdravem --Faigl.ladislav slovačiny 23. 2. 2009, 12:53 (UTC)

Ten první revert beru zpět, máte pravdu.--Faigl.ladislav slovačiny 23. 2. 2009, 12:55 (UTC)


Nic takového jsem neodstranil, jen jsem odstranil nesmyslné rozdělení na "přírodní" a "antropogenní", jak jsem vysvětlil ve shrnutí. Také jsem odstranil nesmysl o odraženém záření, který je navíc v rozporu se zbytkem článku a který jste také vrátil zpátky.--Gloot 23. 2. 2009, 12:57 (UTC)

Zdrojování[editovat zdroj]

Všiml jsem si, že Vaše vkládání zdrojů je velmi neWikipedistické. Společně se zdrojem vkládejte i text popisující název článku, jméno autora a datum a místo vydání. Jen takovýto zdroj je schopen přečkat např. změnu struktury nebo nedostupnost odkazovaného webu.--DeeMusil 9. 3. 2009, 13:31 (UTC)

Jo, budu se snažit. Vy ale na tom taky nejste nejlíp, aspoň se podívejte jestli se to toho vůbec týká.--Gloot 9. 3. 2009, 14:08 (UTC)

K dotazu[editovat zdroj]

Zdravím. K tomu tvému dotazu Pod lípou. Já jsem sice ty staré spory nezažil, ale nechci je zbytečně rozviřovat, proto radši odpovídám tady. Odpovědi najdeš na stránkách Wikipedie:Spor o pravopis a Wikipedie:Červencový konflikt (jestli se ti to chce všechno číst). --Harold 14. 3. 2009, 13:32 (UTC)

Pampeliška[editovat zdroj]

Hezký den, upozorňuji Vás, že pampeliška není monotypický rod, pampelišek jsou stovky (vizte [1]), v této podobě je to matoucí a modré odkazy zbytečně předstírají, že článek o pampelišce máme. Proto jsem podruhé navrhl tuto stránku na rychlé smazání. Děkuji za pochopení, --Vojtech.dostal 22. 3. 2009, 09:54 (UTC)

Ale to přece nebrání mít článek o pampeliškách obecně!--Gloot 22. 3. 2009, 16:19 (UTC)

PS: obnovil jsem vaší diskuzi, v inteligentní společnosti přece nemáme zapotřebí zbavovat se minulosti, jakkoliv zbytečná se Vám ta diskuze může zdát.--Vojtech.dostal 22. 3. 2009, 09:54 (UTC)

Je to v podstatě jen trolling. Nevidím důvod to tu skladovat.--Gloot 22. 3. 2009, 16:19 (UTC)

No jak myslíte. Ale Za pampeliškou si stojím. Souhlasím - "to přece nebrání mít článek o pampeliškách obecně" - potřebujeme článek o rodu pampeliška, nikoliv redirekt na jeden z druhů. hezký den --Vojtech.dostal 22. 3. 2009, 17:13 (UTC)
To určitě ano, ale tohle mi přošlo jako dobré dočasné řešení.--Gloot 22. 3. 2009, 20:41 (UTC)