Diskuse s wikipedistou:Frettie/Archiv2007

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Diskuze za rok 2007.

Homer Simpson[editovat zdroj]

Ahoj Frettie, je mi to moc líto, ale Soubor:Homer Simpson.svg bohužel porušuje autorská práva. Je nakreslený velice pěkně, ale bohužel jde vlastně o plagiát – odvozené dílo bez souhlasu původního autora. Do public domain by obrázek šel uvolnit pouze tehdy, pokud by i jeho originál byl stejně svobodný. Bohužel, postavičky z toho seriálu jsou chráněny autorským právem. Nechci ti sem dávat nějakou ošklivou šablonu o porušení autorských práv, protože vím, jakou práci dá taková kresba. Tak se prosím nezlob, ale ten obrázek zde nemůže zůstat. --Tlusťa 16:02, 21. 1. 2007 (UTC)

Prave jsem si rikal jak to je, pak jsem narazil na jakousi diskuzi pod lipou (prava) a tam o tom bylo :) byla to otazka casu, navic mne to nemrzi, ja se tim ucil vektory a svg :)--frettie.net 16:53, 21. 1. 2007 (UTC)

Category:Maps of Brno[editovat zdroj]

Ahoj, Frettie, viděl jsem teď ty pěkné náčrtky Brna a chci se zeptat, nechtěl bys je raději nahrát na Commons, kde už je taky k dispozici kategorie Maps of Brno, ať je to při jednom a k dispozici i pro ostatní wiki. Pokud ano, ideální by bylo, kdyby se při tom ořezala diakritika z názvu souborů a české popisky v obrázcích (Budovy, Hradby) nahradily nějakými neutrálnějšími prostředky (písmenka, číslice). Já to udělat nemůžu, poněvadž krocení SVG zatím neovládám. :-) --Miaow Miaow 00:13, 30. --frettie.net 17:46, 9. 3. 2008 (UTC)1. 2007 (UTC)

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --Zirland 10:32, 1. 4. 2007 (UTC)

Městská část[editovat zdroj]

Zdar kolego, než zase někde napíšete "městská část", tak si prosím v článku městská část laskavě přečtěte, co tento termín. Místní část a městská část jsou totiž dva naprosto rozdílné pojmy a nelze je zaměňovat, přestože se tak děje i na městských webech. --Kirk 14:19, 11. 2. 2007 (UTC)

Jenže tady nejde o vhodnost pojmů. Městská část je samosprávný celek, zatímco místní část ještě nemusí být nutně městskou částí. Kromě toho jsi tam udělal odkaz na článek o městské části. Ten článek přesně definuje co to městská část je a opravdu tyto pojmy nelze zaměňovat, zvláště ne na encyklopedii jako je wikipedie, která by měla být přesná. S pozdravem kolega --Kirk 20:01, 11. 2. 2007 (UTC)

Jinak koukám, že si dokážeš vytvořit aji docela hezkou slepou mapu brněnských městských částí. :-) Dokázal bys prosím vytvořit podobnou mapu katastrálních území Brna? Možná by se dala nakreslit podle cenové mapy Brna, kde jsou zakreslené - viz http://gisbrno.tmapserver.cz/tms/html/cenova_mapa/index.php?client_type=map_html --Kirk 21:21, 11. 2. 2007 (UTC)

Zdar. No máš tam dost chybně zakreslenou hranici bohunic, tak ju oprav. kdyžtak zkus dle origoš mapy zpřesnit průběh i ostatních hranic. jinak nemáš icq, abychom mohli o wiki komunikovat nějak líp než jsou tyhle diskuse? s pozdravem kolega --Kirk 00:32, 12. 2. 2007 (UTC)

Odkazy na Portál:Třebíč[editovat zdroj]

Jest dokonáno. Snad jsem na něco nezapomněl. Vycházel jsem z normálního wikihledání, což může být zavádějící. Kdybys našel někde odkaz na portál Třebíč v přímé šabloně portál2, můžeš ho jednoduše nahradit šablonou {{Portál Třebíč}}. To stejné platí i o {{Portál Brno}} a o dalších, které se zanedlouho objeví na této stránce. Díky a zatím ahoj... --Alaiche /alɛʃ/ 19:25, 21. 2. 2007 (UTC)

Ahoj, vidim, žes v nějaké editaci psal nesprávně Hitlerjungen místo Hitlerjugend. Opravil jsem to, ale nechci, abys tu chybu děla znovu --147.231.23.163 11:02, 22. 3. 2007 (UTC)

Banka Gramín - úprava[editovat zdroj]

Ahoj Frettie, díky za úpravy stránky (hlavně reference, vím, že normy nebyly dodrženy, a nestíhala jsem je upravit). Co ale nechápu (pokud se dobře orientuju v historii editace, nechci křivdit:-): proč jsi zrušil odkazy na anglickou wikipedii tím stylem, že nefungují (resp. proč jsi úplně nezrušil jakýkoliv hypertext, aby tam nestrašily bezvýznamné odkazy)? Když už je tak strašný prohřešek mít odkaz na cizojazyčnou encyklopedii, když české heslo zatím zpracováno není (což mimochodem nechápu a zatím jsem nenašla žádné info o tom, že se to nemá. Navíc kdo nechce číst anglicky, tak jednoduše zavře:-). Moniique

René Steinke[editovat zdroj]

Nazdar Frettie, díky za úpravu mé stránky. Na Wikipedii jsem absolutní nováček a teprve se zaučuji. Jsem rád, že jsi můj "boj s hranatými závorkami" vybojoval za mne. Stránku budu ještě upravovat a doplňovat, ale doufám, že už tam toho bude k opravám méně. Korsak

Vladislav[editovat zdroj]

Ahoj Frettie dík za pomoc ve Vladislavi teprve na wikipedii začínám.--Gepard 11:59, 23. 4. 2008 (UTC)

Snídaně s Novou[editovat zdroj]

Vámi dodaný externí odkaz nefunguje, proto jsem tam prozatím plácl šablonu neověřeno. --Luděk 19:11, 14. 4. 2007 (UTC)

Ahoj, dobrý večer, jestli by nebylo snazsi pouzit Google a najit ten dany odkaz. Možná by to bylo šetření prací, jak já tak ty/vy bychom nemuseli psát do diskuze, nemyslite? Nekdy nekteri wikipediste resi vsechno prilis, ale PRILIS komplikovane. Padesat sablon a nic z toho ... :)--frettie.net 19:30, 14. 4. 2007 (UTC)

Já už se dneska naověřoval po anonymech, jestli nejde třeba o copyvio... Předpokládal jsem, že ten link máte pořád ještě někde otevřený. (Netrhejte, prosím, jedno vlákno diskuse na více diskusních stránek. Viz návod v barevném rámečku na mé diskusní stránce. Díky.) --Luděk 19:36, 14. 4. 2007 (UTC)

Dobre, tak bych prosil aspon abyste mi tykal, jsem na internetu, tak ocekavam tykani, navic si neprijdu dost starej na vykani, ano? Ano, neni problem to dodelat, copyvio a podobny overovani znam z kategorie k wikifikaci.--frettie.net 19:41, 14. 4. 2007 (UTC)

Juscelino Kubitschek de Oliveira[editovat zdroj]

Zdravím, kolego, chtěl bych tě upozornit na jeden nepřeložený odstavec v hesle Juscelino Kubitschek de Oliveira, které jsi právě založil. Mohli bys to, prosím, dokončit? S přáním pěkného dne --Mercy 07:38, 10. 6. 2007 (UTC)

Tak už jsem to udělal za tebe.. Později jsem si všimnul, že ten odstavec je už přeložený, jenom jsi jeho anglickou verzi zapomněl smazat --Mercy 08:29, 10. 6. 2007 (UTC)

Žabomyší války na cs.wiki[editovat zdroj]

Dobrý večer, proč se zde místo práce a zábavy vedou žabomyší války? Mám tím na mysli války jako o pravopis, nebo to, že nějaký wikipedista prostě nesnáší druhého, je příliš ješitný, tak místo normální práce hází na všechno co dělá ten druhý špínu a vyvolává arbitráže, které jsou časově náročné.

Další věcí je, proč někdo napíše raději na diskuzi autora článku, že by měl svůj článek předělat, však má právo na to jej opravit, proč to neudělá? Nebo proč raději do článku hodí šablonu wikifikovat, když by to zvládl sám? Není to tedy zbytečné zdržování? Není to škoda času? Nebylo by lepší se věnovat práci, zábavě, přítelkyni, manželce, dětem, koníčkům nebo jiným věcem?

Berme to jako začátek diskuze ... --frettie.net 22:50, 10. 6. 2007 (UTC)

Třeba články, které založil Zp nelze opravovat a doplňovat, respektive lze, ale je to velmi rizikové, neboť budou asi brzy (či později) smazány. Wikipedie je dobrovolná činnost, a nebaví mě opravovat všechny chyby na které narazím, raději si zakládám články. Wikipedii mohu dělat jen ve volném čase, a to si vyberu jasně, do čeho mám chuť a do čeho ne. Proto mě tato činnost baví, jinak bych šel od toho. Don Pedro 22:58, 10. 6. 2007 (UTC)

Asi tak, už se mi to přestává líbit a bylo by lépe, kdyby tady někdo udělal puč. Don Pedro 23:03, 10. 6. 2007 (UTC)

Dovolím si několik poznámek. Puč tu asi neuděláte, ale pokud máte pocit, že je třeba převzít moc, tak to se dá udělat i demokratickými prostředky. Přepsat články Zp se dají jako každé jiné copyvio. Ad žabomyší války: to není jen problém wiki, ale obecně otevřeného internetu se slabou úctou ke spolupráci. Máte-li nějaký úspešný recept, tak sem s ním. Konstatovaním faktu ničemu příliš nepomůžete. --Limojoe 04:59, 11. 6. 2007 (UTC)

Puč tu dělat nebudu, včera jsem to malinko přehnal, se Zp se to nějak vyřeší. Don Pedro 07:05, 11. 6. 2007 (UTC)

Proč se zde místo práce a zábavy vedou žabomyší války o to kdo může za žabomyší války? --Li-sung 11:19, 11. 6. 2007 (UTC)
Třeba je to pro někoho zábava :-) A hlavně to zabere míň času než pracovat na článcích - plivnout někam diskusní příspěvek jako třeba zrovna ten můj. A proto za podpis (Okino 12:14, 11. 6. 2007 (UTC)) doplňuji:

LOL, souhlas s Li-Sungem a Okinem. Chceteli, lidičky, něco měnit, začněte u sebe, ostatní stejně nezměníte. Petr K. 14:56, 11. 6. 2007 (UTC)

Petře, většinou se tech hadek, ... neucastnim, protoze na to nemam naladu, kdyz diskuzi, tak na diskuznich forech, ze?--frettie.net 20:33, 11. 6. 2007 (UTC)

@frettie.net: Osobně většinou píšu připomínky pokud: 1) Autor chybných tvrzení je hlavním autorem článku a tudíž chci nechat na něm, jak opravy provede, případně očekávám, že se mnou mé připomínky bude konzultovat (víc hlav, víc ví) 2) Dávám tím autorovi možnost si svá tvrzení obhájit, doložit je 3) nejsem si úplně jistý, jenom tuším, že něco není dobře a tak zkrátka podotknu, že se mi něco nezdá a ať to fundovaní zkontrolují, 4) nemám zrovna čas se věnovat opravám, tak na chybu alespoň upozorním. Pokud se totiž přímo pustím do úprav článku, většinou práci na článku obětuji několik hodin cenného času, protože ho mám tendenci ho opravit celý, to ne vždy jde... --Šandík 15:13, 11. 6. 2007 (UTC)

Vyznamenání druhého stupně[editovat zdroj]

Vyznamenání za soustavnou likvidaci červených odkazů
Vyznamenání za soustavnou likvidaci červených odkazů

Uděluji Ti vyznamenání „Wikikytička“ za soustavné likvidování červených odkazů a další, zdánlivě neviditelnou práci na wiki. Díky za Tvůj čas a úsilí. --Šandík 18:51, 18. 6. 2007 (UTC)

hlas ve VfD[editovat zdroj]

Úplně jsem nepochopil váš dnešní hlas ve VfD, a odhaduji, že ten problém mohou mít i ostatní. Můžete ho prosím trochu zjednoznačnit? Díky :-) --che 19:54, 19. 6. 2007 (UTC)

Kytička[editovat zdroj]

Uděluji Vám kytičku za tvorbu kvalitních článků, hlavně o Třebíči, i když někdy píšete nepřihlášen.--Mirek256 21:49, 24. 6. 2007 (UTC)

Foto Třebíč Nuclears[editovat zdroj]

Ahoj Frettie, všiml jsem si, že jsi účastníkem projektu Fotografování. Nemohl bys prosím tě vyfotit baseballové hřiště v Třebíči u rybníku Zámiš do článku Třebíč Nuclears? Díky --Fric 12:12, 26. 6. 2007 (UTC)

Re:Třebíč[editovat zdroj]

Ahoj, dakujem zs nápad, rada prekladám Tvoja stránka o meste do madarciny. Uz pracujem na nej. Cau: --Kranzniki 04:52, 25. 7. 2007 (UTC), Tvoja madarská kolegyna.

Dovolte mi, abych Vám jménem Wikiprojektu Fotografování poděkoval za Vaši dosavadní věrnou službu. V rámci reorganizace naší jednotky a pro zvýšení naší bojeschopnosti bylo rozhodnuto, že pěšáci budou odměněni za jejich dosavadní zásluhy hodnostmi. Tyto hodnosti mají být hrdým znakem naší příslušnosti k bojovému celku a uvědomění si, že nepřítel nikdy nespí a že ještě existuje mnoho pozic, které je potřeba okem zkušeného wikipedisty zvěčnit pro blaho lidstva!

Jako projev našeho díku je Vám propůjčena čestná hodnost Kadet. Česká wikipedie je na Vás hrdá! --Chmee2 20:54, 5. 8. 2007 (UTC)

Šablona Masarykova univerzita[editovat zdroj]

Ahoj, právě jsem si všimnul tvé nové šablony {{Masarykova univerzita}} a měl bych pro tebe menší návrh. Nebylo by lepší z ní odstranit jména děkanů a přidat je do jednotlivých článků? Takhle to IMHO vypadá trochu nepřehledně. S přáním pěkného víkendu --Mercy 14:50, 22. 9. 2007 (UTC)

Mercy, dobre, podivam se na to, ale az pozdeji. Ono i clanek o muni a o dalsich clancich chce vycistit.--frettie.net 15:11, 22. 9. 2007 (UTC)
Dobře, já se zatím vrhnu na kratší článek o ISu ;-) --Mercy 15:12, 22. 9. 2007 (UTC)

interwiki[editovat zdroj]

Nechci nikterak rejpat, ale myslím, že dodat při založení článu Girona aspoň jedno interwiki bys zvládl ;-) JAn 21:36, 16. 10. 2007 (UTC)

A ja nechci rejpat, ale ty bys taky misto psani tohoto vzkazu mohl to interwiki doplnit, a pak jeste i dalsi, treba. :)--frettie.net 23:54, 16. 10. 2007 (UTC)

Ahoj, už je to nějakej ten pátek, co jsi nominoval Jejkov na NČ. Vzhledem k tomu, že se na článku už nepracuje, tě chci požádat, aby ses rozmyslel, co s tím dál. Jestli to stáhnout anebo posunout procesem nominace dál. --Reaperman 17:39, 3. 11. 2007 (UTC)

Samozrejme dal. :)
Tak ho posuň, je to přece tvoje nominace. Ale pokud to do týdne neuděláš a na článku se nezačne dít něco nového, tak to udělám sám. --Reaperman 09:23, 4. 11. 2007 (UTC)

Seznam nejčtenějších časopisů a deníků v ČR v roce 2007[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Seznam nejčtenějších časopisů a deníků v ČR v roce 2007, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence GFDL, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Mercy 13:06, 5. 12. 2007 (UTC)