Diskuse s wikipedistou:Dubov123

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Díky za přidávání mnoho {{Kinobox film}}. Chystáte se dělat i něco jiného? S pozdravem --19. 6. 2012, 14:19 (UTC), Utar (diskuse)

Dobrý den, nebudu Vám nijak ve vaší práci bránit. Jen se chci zmínit o tomhle. Kód v odkazu za ID (16940) daného filmu není v šabloně potřebný, tutíž není nutno jej tam přidávat, neboť to bude fungovat s Vaší i předchozí verzí. Zbytečně si přiděláváte práci. Je to ale na Vás, přeji příjemné editování --Xmark96 (diskuse) 19. 6. 2012, 14:32 (UTC)

Jan Kříženecký[editovat zdroj]

Dobrý den, přiznám se, že smysl této Vaší editace mi poněkud uniká. Proto jsem ji revertoval. S pozdravem --Gampe (diskuse) 1. 7. 2012, 18:26 (UTC)

Náměty[editovat zdroj]

Dobrý den, zdá se, že jste flmový fanoušek. Mám pro Vás dva náměty:

  • Jak již ale bylo řečeno výše, do šablony Čfn osoba stačí dát jen to číslo, další text je zbytečný, např. zápis {{čfn osoba|id=32484-ladislav-brom}} funguje úplně stejně jako {{čfn osoba|id=32484}}.
  • Když už projíždíte jednotlivé herce a filmaře, nebylo by špatné, kdybyste upravil nebo doplnil i zbylé filmové šablony Čsfd osoba, Fdb osoba případně Imdb osoba. (viz například zde.

Hodně zdaru Vám přeje --Gampe (diskuse) 13. 7. 2012, 14:54 (UTC)

Třetí upozornění[editovat zdroj]

Dobrý den! Potřetí se Vás pokoušíme upozornit, že některé Vaše editace (např. zde nebo zde) jsou zcela zbytečné, protože fungují úplně stejně, jako původní odkaz. Vezměte to prosím na vědomí. Děkuji! --Gampe (diskuse) 15. 7. 2012, 21:38 (UTC)

Vysvětlení[editovat zdroj]

Dobrý den, je mi jasné, že uvedené odkazy fungují stejně, ale upravuji je do této podoby na přání kinoboxu. --Dubov123

Wikipedie není od toho, aby plnila „přání“ jednoho soukromého webu a zlepšovala mu pozici ve vyhledávačích. Zanechte, prosím, těchto editací. Děkuji. --Milda (diskuse) 16. 7. 2012, 19:32 (UTC)
Nemyslím si, že by se jednalo o zlepšování pozice, spousta jiných externích stránek má na wikipedii množství svých odkazů. Dubov123 (diskuse) 16. 7. 2012, 19:39 (UTC)
Dobrý den, mě se to také nezdá. Chtělo by to alespoň napřed zjistit, zda je vůbec onen Kinobox nějak extra významný. Prosím zanechte zatím vkládání těch odkazů, pokud ten web není významný, je to podle mě při vší úctě k Vám a k Vaší práci spam, který tu nemá co dělat. Hromadné vkládání jakýchkoliv odkazů je nevhodné, pokud nejde o naprosto klíčové autoritativní weby. Wikipedie není internetový rozcestník. — Loupežník (diskuse) 16. 7. 2012, 19:56 (UTC)
O významnosti Kinoboxu nepochybuji, zvlášť poté, co pohltil České filmové nebe, které bylo v té době největším webem mapujícím českou filmovou tvorbu a obsahujícím podrobný přehled herců a tvůrců (na rozdíl od ČSFD, kde jsou jen herci bez uvedených rolí a režiséři). Ale jak jsem uvedl výše, Wikipedie by neměla sloužit k propagaci jednoho soukromého webu a ani významný web nemá automatický nárok na masové odkazování ze stovek až tisíců článků. Když to vezmu hodně puristicky podle Wikipedie:Externí odkazy#Na co obvykle neodkazovat, bod 1, pak máloco z toho, co je v odkazovaných stránkách uvedeno, nemůže být na Wikipedii. Pak by ovšem odkaz na ČFN, resp. Kinobox měl být ne jako externí odkaz, ale jako reference, tedy zdroj použitých informací − a to jen tehdy, pokud budou uvedené informace do článku opravdu zapracovány. Také se můžeme bavit o tom, že odkazy necháme jako referenci tam, kde Kinobox poskytne Wikipedii přiměřenou část svého obsahu pod kompatibilní svobodnou licencí. --Milda (diskuse) 16. 7. 2012, 21:52 (UTC)

Dobrý den, smyslem wikipedie není být rozcestníkem pro externí odkazy, a už vůbec ne rozcestníkem, který ze všech článků o filmech odkazuje na jediný jiný web. Pokud už chcete dělat pořádek v odkazech, pak by bylo dobré, abyste v tom postupoval nezaujatě a třeba přidal odkaz i na jiný etablovaný web, kde je dostatek informací. Vůbec nejlepší by však bylo, kdybyste se začal věnovat i vylepšování encyklopedického obsahu. --Tchoř (diskuse) 16. 7. 2012, 19:58 (UTC)