Diskuse s wikipedistou:Datl

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, tak třeba Vaše editace bude patřit mezi ty, které budou moci vynechat, a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. 29. 1. 2010, 17:39 (UTC), Utar


Povolení e-mailů z Wikipedie[editovat zdroj]

Dobrý večer, nechcete si v nastavení zadat svou e-mailovou adresu a povolit přijímání mailů zaslaných od jiných uživatelů prostřednictvím rozhraní Wikipedie? Chtěl jsem vám napsat něco e-mailem, co by běžné stránky Wikipedie nemusely snést :-), ale bohužel…

Zadaná e-mailová adresa má výhodu v tom, že se dozvíte o změně své diskusní stránky i v době, kdy na Wikipedii nejste, a pokud zapomenete heslo, jedině s platnou e-mailovou adresou si můžete nechat poslat nové (nejeden uživatel kvůli nevyplněné e-mailové adrese přišel, po zapomenutí hesla, o přístup ke svému účtu). --Milda 19. 4. 2010, 22:46 (UTC)

E-mail si zadám a povolím i přijímání. Díky za tip. Datl 21. 4. 2010, 06:36 (UTC)

Kácení[editovat zdroj]

Kolego Datle-pracoval jsem jako dřevorubec profesionál a mám i dřevorubeckou podnikovou školu. Výraz držák je běžný, a nevím, co se Ti na něm nezdá.Učili jsme se kácení švédskou metodou a můj popis kácení, kdy dřevorubec pozoruje korunu stromu a dořezává držák tak, aby pád stromu nasměroval na kolík (soutěže dřevorubců), je zcela běžný.Znáš-li jiný způsob, rád se nechám poučit. Víš, já píšu o tom, co jsem i dělal, nejsem pouhý teoretik.Takže Tě žádám, abys to dal zpátky. Zdravím.--Kajan112 22. 1. 2012, 21:53 (UTC)

  1. Dobrý den. Plně Váše dovednosti a zkušenosti respektuji ale v v této debatě nezáleží ani tak na počtu poražených nebo odvětvených stromů. Stačí uvést jediný věrohodný zdroj použití tohoto termínu z dostupné literatury (učebnice lesní těžby, příručky pro práci s motorovou pilou, webové stránky...). Je možné, že se výraz "držák" k označení nedořezu používá ale já jsem ho dosud nikdy neslyšel. Nejsem žádný Děd Vševěd a rád se poučím. Domnívám se, že jde o lokální nářečí nebo slang. Zdá se mi že pro encyklopedii je vhodnější používat běžně rozšířený obecný pojem na který lze najít desítky odkazů. Nevylučuje to použití Vašeho pohledu ve Wikipedii ale zkuste prosím opravdu citovat nějaký zdroj, kde se výraz "držák" pro nedořez objevuje. Citování zdrojů a zákaz vlastního výzkumu jsou spojené nádoby. Jediným způsobem, jakým lze dokázat, že neprovádíte žádný vlastní výzkum, je důsledná ověřitelnost všech důležitých informací v obsahu článku z důvěryhodných zdrojů. Opravu prosím zkuste použít internetový vyhledávač a porovnat četnost výskytu pojmů "nedořez" [1], [2], [3] a "držák". Nechtěl jsem se Vás úpravami článku dotknout. Jde mi o nalezení NPOV a zlepšení srozumitelnosti pro běžného uživatele. Datl 23. 1. 2012, 20:26 (UTC)
  • Dobře, netrvám na výrazu držák, je to slang. Já jsem popisoval metodu, kterou jsme se učili-sledovat korunu stromu, kam se naklání, a podle ní dořezávat nedořez. Ty jsi popsal druhou metodu, kdy se rovnou vyřeže klínový nedořez. Vrať tam tedy popis této metody a jako druhou možnost uveď tu svou. Uživatel Wiki si už vybere, to necháme na něm. Já jsem ještě nikomu nic nesmazal, já spolupracuji.Zdravím.--Kajan112 23. 1. 2012, 21:32 (UTC)

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Meliorační a zpevňující dřeviny. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled, styl a jazyk článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. Hlavní výtka - vyhláška na níž je založen tento článek, již byla nahrazena jinou. --Petr Říha, Hradec Králové 24. 5. 2020, 09:54 (CEST)