Diskuse s wikipedistou:Danielsons

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

--Kacir 24. 5. 2010, 10:11 (UTC)

Dobrý den, podpis M. Horáčka nahrát můžete, na podpisy se nevztahuje autorské právo. --Kacir 24. 5. 2010, 10:11 (UTC)

Rozumím, ale nevím jak obrázek s podpisem nahrát :-( když jsem přes nápovědu chtěl vložit soubor, psalo mi to, že na vkládání souborům nemám práva. Díky za odpověď.

Zaregistrujte se na Wikimedia Commons a všechny soubory nahrávejte tam. Uveďte zdroj, poiužijte stejnou licenci a další info jako např. zde. Omezení vkládání obrázků mohlo být způsobeno čtyřdenní čekací lhůtou u nově registrovaných, myslím, že na Commons by mělo jít nahrání snad bez čekání. --Kacir 24. 5. 2010, 10:42 (UTC)


Díky moc, už mi to jde! Z pár řádků textu jsem přidal fotky a celý text opravil a rozšířil (dle vzoru Karla Čapka), ale nahoře nad článkem se mi objevilo: ,,Tento článek potřebuje úpravy. Můžete Wikipedii pomoci tím, že ho vylepšíte."

- četl jsem nápovědu, ale nechápu, co článku chybí :-(. Mohu Vás ještě s tímto obtěžovat? Díky moc za odpověď.

Ano, jedná se o styl a vzhled článku. Výborně jste článek doplnil, ještě je třeba upravit styl, proto ta šablona. Chybí tzv. wikifikace, vnitřní odkazy, tedy modrá nebo červená slova v textu. Tučný text je obecně nevhodný, užívá se jen ve výjimečných případech, názvy knih, alb, písní se mohou psát takto Štěstí je krásná věc, Rozeznávám. K citaci lze použít šablony {{Citát}} nebo {{Citace}} (není ovšem závazné). Externí odkazy se uvádějí pouze v oddílu Externí odkazy či v infoboxu, nikde jinde v článku, viz Wikipedie:Vzhled a styl, názvy a řazení oddílů. U citátů bude potřeba doložit zdroj, odkud citát/y pochází (že takové věty pronesl). Možná by bylo dobré sekci Život ještě rozdělit na kratší podsekce jako je tomu v sekci Dílo. Vzorové životopisy máme v nejlepších článcích, viz např. Jicchak Rabin. --Kacir 25. 5. 2010, 23:49 (UTC)

¨

Moc díky za pomoc. Text Život bych asi už doporučoval neměnit. Jinak jsem přidal mnoho odkazů, tučné písmo nahradil kurzívou, upravil citáty speciální značkou (zkoušel jsem za každý citát dát autor Michal Horáček, ale vůbec to nevypadalo pěkně). Myslím, že teď už by to mohlo být správné, co myslíte? Lze už tedy odstranit hláška o úpravě článku? Díky moc. Fiala.

Tak jsem doplnil vnitřní odkazy, článek zformátoval, šablonu odstranil. Vložil jsem také několik požadavkůl na zdroj, wiki stojí na ěrohodných zdrojích a u nezřejmých tvrzení je nutné zdroj uvěst, proto prosím doplňte z čeho jste čerpal. Stejně tak u sekce Citáty, tam je také nutné doplnit z čeho bylo čerpáno, jinak hrozí smazání této sekce. V závěru by bylo dobré doplnit zdroje do sekce === Reference ===, případně === literatura ===. Trochu jsem promazal ext. odkazy, máme zde pravidlo, že Wiki není sbírkou ext. odkazů, všechny vedou na jeden oficiální web, odkaz na Kudykam do článku bohužel nepatří, jedná se o nepřímý odkaz, který by měl být v článku Kudykam. Díky za příspěvek. Zdraví --Kacir 26. 5. 2010, 09:59 (UTC)


Díky moc, je to paráda! Doplnil jsem zdroje a vše doladil, myslím, že už je to snad vše správně a o.k. Díky moc za pomoc! Fiala.

Ano, díky za spolupráci. --Kacir 26. 5. 2010, 12:31 (UTC)


Dobrý den, před časem jsem půl dne ztrávil úpravami hesla Michal Horáček, a teď jsem se po čase na stránku vrátil a vidím, že se tam píše: "Tento článek není ozdrojován" - kde přesně chybí zdroj? Rád bych, aby se tam tato hláška neobjevovala... díky.

Prosím vyplňujte kolonku „Shrnutí editace“[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, nebudou je muset dále zkoumat a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. Sumivec 26. 5. 2010, 08:17 (UTC)

Omlouvám se, polepším se. Díky, Daniel FIala.

Prosím podepisujte se v diskusi[editovat zdroj]

Vím že mnoho Wikipedistů na to občas zapomíná, ale vy to evidentně neznáte: za svými diskusními příspěvky v diskusi (nikoliv v článku prosím) - tedy v diskusi za svým textem pište 4x znak ~, nebo stiskněte tlačítko "Podpis a datum" v liště, které to udělá za Vás. --DeeMusil 15. 9. 2010, 01:04 (UTC)

Vaše úpravy článku Michal Horáček[editovat zdroj]

Dobrý den, podrobněji jsem prozkoumal vaše úpravy článku a je nutné přiznat, že byly pravděpodobně důvodem pro umístění šablony neověřeno. Následujte diskusi tamtéž. Je třeba si uvědomit, jakým způsobem se umísťují zdroje do článků, jak se zdroje specifikují atd. například nestačí napsat do kulatých závorek (výroční zpráva Fortuny), ale použije se tag <ref>a určí se poněkud přesněji o jaký dokument se jedná, tedy název dokumentu, vydavatel, případně odkaz na web, kde je dostupný online. U výroční zprávy Fortuny by člověk alespoň čekal, že se dozví rok výroční zprávy a identifikaci Fortuny jako společnost Fortuna a.s. U jiných novinových článků nestačí napsat Právo 1.5.2009, ale je třeba napsat jméno a autora článku, případně odkaz na online verzi. Pokud nedodáte editace v takovéto kvalitě, budou pravděpodobně dříve nebo později smazány a Vaše práce přichází v niveč. Zdraví --DeeMusil 15. 9. 2010, 08:51 (UTC)