Diskuse s wikipedistou:88.101.6.83

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Děkuji Vám za informace v článku Lubomír Man. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, abychom jej mohli označit jako článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po měsíci se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Podzemnik 14:19, 21. 6. 2008 (UTC)

Odpověď[editovat zdroj]

Dobrý den, odpověděl jsem Vám zde, píšu ale to raději i sem, Váš příspěvek jsem totiž přesunul níže a nemusel(a) by jste si ho všimnout. --Podzemnik 7. 3. 2009, 11:07 (UTC)

Jesse Owens[editovat zdroj]

Prosím nepřidávejte komentáře nebo své osobní hodnocení do článku. Takové věci odporují pravidlu o nezaujatém úhlu pohledu. Pokud chcete experimentovat s editacemi, můžete si to vyzkoušet na pískovišti. Děkuji za pochopení. --MiroslavJosef 7. 3. 2009, 18:22 (UTC)

Jesse Owens a ono podezření na cp[editovat zdroj]

Pěkný večer, Wikipedie je svobodný projekt, na kterém mohou být umístěny pouze obrázky a text pod svobodnými licencemi. Takže buď autor sám uvolní své dílo pod svobodnou licencí (např. Creative Commons), nebo zde může být text a obrázky, které již nepodléhají majetkové autorské ochraně - viz volné dílo. To jsou taková díla, u který uplynulo XX let od smrti autora, většinou 70. Pokud je původním autorem textu sám Owens, a Vy jste ten text přeložil, i kdyby jste souhlasil s uvolněním Vašeho překladu, Wikipedie jej nemůže přijmout, dokud nebude mít i souhlas původního autora, čili Owense. --Podzemnik 7. 3. 2009, 18:37 (UTC)

Literární text jsem z článku Jesse Owens smazal. Je hezké, že jej pan spisovatel Lubomír Man poskytl Wikipedii, ale problémy zůstávají:

  • nejedná se o encyklopedický text, tudíž stejně v článku na Wikipedii zůstat nemůže víc než jedna nebo dvě věty citátu z něj,
  • takový text by mohl být uložen na projektu Wikizdroje, pokud by byly splněny tyto podmínky:
    • musel by to být text již dříve někde zveřejněný (kniha, časopis, vědecká práce, přednáška – ve fyzické nebo elektronické formě) a toto zveřejnění uvést jako zdroj,
    • musela by být vyjasněna autorská práva k textu a každý z autorů (pokud je jich více) by musel souhlasit s uvolněním díla pod svobodnou licencí, nestačí jen „poskytnout Wikipedii“ nebo „poskytnout Wikizdrojům“, svobodné licence akceptované na projektech Wikimedia musí umožnit každému užít dílo k libovolnému, i komerčnímu, účelu za podmínek stanovených licencí. Toto uvolnění pod svobodnou licencí je nutné zaslat do systému WP:OTRS (tam uvedený postup a e-mailová adresa je společná i pro čeksé Wikizdroje).

V opačném případě text zůstane smazán na Wikipedii a nebude ani na jiném projektu Wikimedia. --Milda 19. 5. 2009, 10:03 (UTC)