Přeskočit na obsah

Diskuse s wikipedistou:83.208.187.200

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Jednotka sboru dobrovolných hasičů[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Jednotka sboru dobrovolných hasičů. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, abychom jej mohli označit jako článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --K123456 12. 6. 2010, 13:34 (UTC)

Dobrý den, prosím ponechte článek přesměrováním, protože již existuje článek Sbor dobrovolných hasičů. Vámi vložené informace jsem zkopíroval tam, takže nebyly odstraněny bez náhrady. Děkuji za pochopení. --Wespecz 12. 6. 2010, 15:12 (UTC)


To sice existuje ale jsou to 2 naprosto odlišné věci. Je to prostě naprostý nesmysl. Celé to předělávám tak, aby to bylo podle současných předpisů a právě záměna pojmu Sbor dobrovolných hasičů a Jednotka sboru dobrovolných hasičů je fatálním omylem. Nemají nic společného (právně), reálně většinou sdílejí stejnou zbrojnici a vzájemně si pomáhají, ale předpisy jasně říkají, JSDH - zásahy, zřizuje obec, zařazeno v IZS; zatímco SDH je občanské sdružení, jako třeba zahrádkáři, které pořádá hasičské soutěže pro děti, hory, dožínky, ochotnická divadla a já nevím co ještě. Proto prosím nepodporujte dál tento obrovský omyl a striktně to rozdělte tak, jak tpo má být.

Děkuji Vám za vysvětlení. Zároveň bych Vás rád požádal o vyplňování shrnutí editace, abychom předešli podobným nedorozuměním. Článek tedy ponechám, jak je. Ještě bych doporučil uvést v článku rozdíl mezi oběma pojmy a třeba uvést Sbor dobrovolných hasičů jako související článek. Děkuji Vám za spolupráci, vitám Vás na Wikipedii a přeji mnoho zdaru při dalším editování. --Wespecz 12. 6. 2010, 15:24 (UTC)

Hodlám to poeditovat celé a přidat další zajímavosti a pojmy, třeba značení cisteren, další sdružení, které v oboru působí, co jsou poplachové plány, struktura jednotek, předepsané vybavení a pod. Jen mi dejte čas, je to na dlouho, každý týden se pokusím něco upravit, aby vznikla ucelená (odhaduji tak do konce prázdnin) a aktuální informace o hasičích v této republice, o právním základě a základních pojmech i s některými zajímavostmi.

Velmi mě těší Váš zájem o spolupráci na Wikipedii v tomto oboru. Pokud budete chtít, můžete si založit účet a mít své editace dostupné pod svým uživatelským jménem. Vložím Vám sem uvítací šablonu, kde v případě potřeby naleznete další informace. Neváhejte se mě též na cokoliv zeptat, mile rád odpovím.

Wespecz 12. 6. 2010, 15:38 (UTC)

Kdysi dávno jsem sem vyplnil seznam jednotek v JMK (proto také je jako jediný kraj rozdělen na okresy) a nechal jsem jej žít vlastním životem, došlo k jeho rozdělení na jednotlivé okresy, což mi vůbec nevadilo, ale stále jsem nenacházel odvahu to celé překopat, ale dnešní nesmyslný komentář v přímém přenosu na ČT24 byla poslední kapka :-D, jinak jsem informatik, tak snad s wiki nebudu mít problém :-D


Myslím, že tak, jak je to teď, to může zatím zůstat jen bude asi dobré smazat stránky http://cs.wikipedia.org/wiki/Sbory_dobrovoln%C3%BDch_hasi%C4%8D%C5%AF_v_okrese_Blansko http://cs.wikipedia.org/wiki/Sbory_dobrovoln%C3%BDch_hasi%C4%8D%C5%AF_v_okrese_Břeclav http://cs.wikipedia.org/wiki/Sbory_dobrovoln%C3%BDch_hasi%C4%8D%C5%AF_v_okrese_Znojmo http://cs.wikipedia.org/wiki/Sbory_dobrovoln%C3%BDch_hasi%C4%8D%C5%AF_v_okrese_Vyškov http://cs.wikipedia.org/wiki/Sbory_dobrovoln%C3%BDch_hasi%C4%8D%C5%AF_v_okrese_Brno-město http://cs.wikipedia.org/wiki/Sbory_dobrovoln%C3%BDch_hasi%C4%8D%C5%AF_v_okrese_Brno-venkov

Vše jsem již správně předělal na jednotky, takže o žádná data wikipedia nepřichází, jen jsou konečně správně zařazena

Dobrá práce. Doporučuji tyto stránky navrhnout na smazání. Vizte stránku Wikipedie:Diskuse o smazání. Bude nutné do zdůvodnění přesně napsat, proč by měly být smazány, například „Odporují zákonu číslo … atd., nyní jsou zde místo nich správně stránky …“ atd. Můžete uvést též odkaz na tuto diskusi. Pokud máte zájem, napište mi zdůvodnění a já se o navržení na smazání postarám. --Wespecz 12. 6. 2010, 16:10 (UTC)

Je možné nějak do wikipedie vložit video z youtube?

Ne přímo, jedině jako externí odkaz. Ty se dělají ve tvaru [http://www.něco.atd Popisek odkazu], ale je třeba vzít v úvahu, že Wikipedie striktně dodržuje autorské právo a to se týká i linkovaného obsahu, takže linkované video musí být legální (např. vy jste jeho autorem atd.). --Wespecz 12. 6. 2010, 16:17 (UTC)