Diskuse s wikipedistou:194.228.88.134

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Karaité, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence CC BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceNápověda:Jak vytvořit článek. Díky za pochopení.

--Aktron 14:13, 22. 9. 2006 (UTC)


Zdravím. Můžete nějak doložit svá tvrzení, která jste vložil na Avraham Firkovič. Viz také Wikipedie:Ověřitelnost. (Pro jistotu zacituji "Povinnost uveřejnit důvěryhodný zdroj leží na editorovi, který informaci přidal, nikoliv na tom, kdo se ji rozhodl odstranit".)--Luděk 17:12, 14. 11. 2006 (UTC)


Nepřidávejte laskavě do Wikipedie komerční odkazy (či odkazy na vaše soukromé stránky). Wikipedie není prostředkem pro reklamu, ani pouhou sbírkou externích odkazů. Rozšiřování obsahu namísto přidávání odkazů je však samozřejmě vítáno. Děkujeme za pochopení. --Tlusťa 09:21, 27. 11. 2006 (UTC)

Náhled a připomínky[editovat zdroj]

Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení.

Dále Vás prosím, abyste začleňoval váš text (mám na mysli Karaitský judaismus) důsledněji, aby vámi přidané informace neopakovaly zbytečně to, co již bylo řečeno. Zkuste taky zvážit, zdali nelze některé vaše formulace napsat srozumitelněji, aby jim rozuměl i nezasvěcenec. Také vás žádám, abyste pokud možno vámi přidané informace ozdrojoval, jinak se může stát, že budou jako nepodložené odstaněny. Vizte WP:Reference a WP:Ověřitelnost. S přáním pěkného dne Daniel Baránek 14:59, 10. 7. 2007 (UTC)

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Sukot, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence GFDL, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Daniel Baránek 14:28, 26. 9. 2007 (UTC)

Díky :)[editovat zdroj]

Děkuji za vaše příspěvky, musím říct, že tentokrát jsou mnohem kvalitnější - zejména byly oproštěny apologetického a útočného tónu. To je to, o co mi šlo, takže nemám důvod tentokrát vaše příspěvky revertovat. Díky moc za pochopení a za takové příspěvky do wiki.

Přece jen bych ale měl (pokud mohu) něco málo podnětů k vylepšení těchto příspěvků:

  • Dovolil bych si upozornit, že za tečkou a čárkou se píše mezera. Tedy ne např. "diakritikou.Synagoga", ale "diakritikou. Synagoga". Více na wp:typografie.
  • Obecně se na wiki šetří tučným či velkým písmem. Přece jen je to jistý mírnější druh POV, někdo jiný by zdůraznil třeba něco jiného. Netahejme do wiki své emoce. To vůbec neprospěje vůbec nikomu.
  • Doporučil bych prostudovat wp:Vzhled a styl, zejména mířím ke strukturování článku.
  • Kategorizujte, prosím, své nově založené články a pokud je to možné, vkládejte i interwiki.
  • Členové skupin (náboženských aj.) se píší malým písmenem (tj. "rabanita", "karaita").
  • Zkuste si, prosím, před uložením své editaci článek pročíst očima čtenáře - je vysvětleno všechno potřebné? Například v článku karaitský judaismus není vysvětleno: "Tora še be al pe", "isawité"; od článku Káhirská geniza není třeba ani vysvětleno, co to vlastně geniza je. V káhirské genize navíc nebyla nalezena jen Bible, ale mnohé jiné významné rukopisy (např. Maimonidovy dopisy).
Článek by měl být ucelený, konzistentní a hlavně srozumetelný - srozumitelnosti můžete docílit buď odkazem na jiný článek - např. takto: "geniza" - pokud jako tento neexistuje, pak třeba do závorky přidat, co že to vlastně je - tj. "geniza (tj. místo v synagoze, kam se ukládají....)" - anebo použitím srozumitelnějšího výrazu - tj. místo "Tora še be al pe" užít "ústní Tóra".

Tyto mé připomínky neberte jako nějaké výtky, ale spíše jako rady, jak docílit kvalitnějších článků. Pokud byste potřeboval s něčím poradit nebo pomoci, jsem vám plně k dispozici. S přáním pěkného dne Daniel Baránek 16:45, 1. 10. 2007 (UTC)

Káhirská geniza[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Káhirská geniza, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence GFDL, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

Vážený kolego,[editovat zdroj]

Předpokládám, že to Vy jste onen Lubor Valko, o kterém jsem se doslechl i já (a to je co říci, normálně se zabývám tím, co mě baví, nikoli zkazkami typu "jedna paní povídala..."). Každopádně, pokud chcete přispěvovat, prosím bez invektiv, urážek a nepodložených tvrzení (viz. článek Salmon ben Jeruham). Vidím, že nejsem první, kdo Vás o to žádá, vezměte si to prosím k srdci.

Toto je encyklopedie, kterou používají i normální lidé, kteří se chtějí něco dovědět, ne propaganda k šíření nenávisti. Chováte-li vůči někomu či něčemu soukromou zášť, můžete si ji vylévat na soukromém fóru. Děkuji, hezký den --Thomazzo 00:29, 19. 11. 2007 (UTC)