Diskuse s wikipedistou:148.241.180.52

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

--Jan Polák (diskuse) 9. 12. 2013, 20:22 (UTC)

najdi-lekarnu.cz[editovat zdroj]

Prosím nepřidávejte do článků propagační odkazy na stránku najdi-lekarnu.cz, neboť Wikipedie neslouží k propagaci. Díky. --Jan Polák (diskuse) 9. 12. 2013, 20:22 (UTC)

Každý odkaz lze považovat za propagaci. Proč považujete zrovna odkaz na náš portál za propagaci a odkaz na pribalove-letaky.cz ne?
Pro úplnost dodávám, že portál najdi-lékárnu.cz poskytuje všechny informace zdarma a je v ČR jediným, který umožňuje např. vyhledávat zaměnitelné léky.
Doufám, že ty odkazy vrátíte zpět, protože rušit externí odkazy s odůvodněním, že jde o propagaci, je mírně řečeno bizarní názor. Dalo by se to pochopit, kdyby ty odkazy nebyly relevantní nebo kdyby vedly na placené portály. Ani jedno ovšem v tomto případě není pravda. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 148.241.180.52 (diskuse)
Doporučoval bych Vám přečíst si stránku Co Wikipedie není. Díky. --Jan Polák (diskuse) 9. 12. 2013, 21:34 (UTC)
Můžete být konkrétní? Který bod máte na mysli? Všechny odkazy, které jsem na Wikipedii vložil a které jste bezmyšlenkovitě smazal, byly spjaté s tématem a rozšiřovaly informace na stránkách Wikipedie. Kdybyste se obtěžoval na některý z těchto odkazů kliknout, zjistil byste to sám. Určitě by byl lepší přístup, než začít bezhlavě mazat.
Jinak bych si dovolil zopakovat předchozí dotaz: proč považujete odkaz na náš portál za propagaci a odkaz na pribalove-letaky.cz ne? -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 148.241.180.52 (diskuse)
Dobrý den, nepřidávejte, prosím, do Wikipedie obsah propagačního charakteru nebo odkazy na své soukromé stránky či stránky, se kterými jste spojeni. Wikipedie není prostředkem pro propagaci či reklamu ani pouhou sbírkou externích odkazů. Rozšiřování encyklopedického obsahu je však samozřejmě vítáno. Děkuji za pochopení. --Jan Polák (diskuse) 9. 12. 2013, 21:58 (UTC)
Z Vaší odpovědi není zřejmé, která část má být citací z výše uvedené stránky, v každém případě to, co uvádíte, na této stránce není. Wikipedie sice není sbírkou externích odkazů (na tom se shodneme), ale moje odkazy VŽDY rozšiřovaly informace na stránkách Wikipedie. Např. odkaz na seznam léků, které obsahují léčivou látku paracetamol. Navíc tento seznam se může každý měsíc měnit (a ke změnám dochází dost často), takže jej nelze vložit přímo do stránky. Ještě si dovolím citovat ze stránky Co Wikipedie není: "Přidání jednoho nebo více relevantních odkazů s doplňujícími informacemi není nic špatného,...".-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 148.241.180.52 (diskuse)
Pokud nějakou doménu druhého řádu vkládáte na více stránek, je podezření, že se jedná o propagační obsah s cílem nalákat návštěvníky na takto propagované stránky (případně získat vyšší PageRank). Vždyť stačilo, když už, přidat jeden odkaz. Navíc pokud popis přidaného odkazu zní „vše o lécích a lékárnách: zaměnitelné léky, doplatky za léky, příbalové letáky, klasifikace, vyhledávání,...“, (vizte) lze to myslím, vnímat jako propagační obsah. --Jan Polák (diskuse) 9. 12. 2013, 23:33 (UTC)


Podezření je v pořádku, bezpochyby se v mnoha případech potvrdí. Ale teď, když jsme si to vyjasnili, tak by tam ty odkazy být mohly, ne? Ve skutečnosti je to tak, že jsem si četl Wikipedii (spousta hesel tam chybí) a ty odkazy mi přišly užitečné. Pokud jde o ten odkaz, který uvádíte, tak pokud Vám to zní moc propagačně, klidně ho upravte. Mimochodem, spolu s odkazem na najdi-lekarnu.cz jste smazal i odkaz na olecich.cz, který je relevantnější než www.sukl.cz. A jak už jsem psal, najdi-lekarnu.cz je z nich jediný, který při vyhledávání zaměnitelných léků bere v úvahu i cestu podání a lékovou formu. Tj. když má člověk recept, na najdi-lekarnu.cz si může najít, které léky si může v lékárně vyzvednout. Na sukl.cz a olecich.cz to sice najde také, ale musí chápat generickou substituci.
Vkládání podpisu
Vkládání podpisu

Děkuji za Vaše příspěvky. Je zvyklostí, že své příspěvky v encyklopedických článcích zásadně nepodepisujeme. Příspěvky na diskusních stránkách ale vždy zakončujeme svým podpisem. Jak na to? Podepíšete se tak, že na konec svého diskusního příspěvku napíšete čtyři vlnovky ~~~~. Ty můžete vložit i kliknutím na příslušnou ikonku v panelu nástrojů nad editačním oknem. Při uložení změn se pak vlnovky automaticky nahradí Vaším uživatelským jménem (nebo u neregistrovaných přispěvatelů IP adresou) a aktuálním datem. Podpis v diskusi je užitečný, aby bylo všem jasné, kdo co napsal a kdy. Děkuji za pochopení. --Jan Polák (diskuse) 9. 12. 2013, 21:58 (UTC)