DELTA – Střední škola informatiky a ekonomie Pardubice

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
DELTA - SŠ Informatiky a ekonomie
Logo školy
Informace
Právní formaspolečnost s ručením omezeným
Datum založení1994
Počet žákůdenní: 176, při zaměstnání: 253
Zaměstnanci
ŘeditelJiří Formánek
Poloha
MěstoPardubice
AdresaKe Kamenci 151, Pardubice, 530 03, Česko
Zeměpisné souřadnice
Map
Identifikátory
IČO62061178 (VR)
REDIZO600012417
Obory vzdělání
2
Některá data mohou pocházet z datové položky.

DELTA - Střední škola informatiky a ekonomie (DELTA škola) je soukromá střední škola sídlící v Pardubicích. Nabízí maturitní studium v programu Správce informačních systémů (obor: Informační technologie) a Ekonomie a informatika (obor: Ekonomika a podnikání).

DELTA škola vznikla pod názvem Soukromá střední odborná škola pro podnikatele DELTA v roce 1994, jako škola zaměřená na ekonomiku a podnikání. Získala státní souhlas a akreditaci studijních programů na jaře roku 1994. Výuku v denní formě zahájila ve školním roce 1994/95. V roce 1998 střední škola získala akreditaci dálkové a později i večerní formy studia ve všech jejích studijních programech. V současné době[kdy?] na škole pravidelně maturují dvě třídy denního studia a po jedné dálkového a večerního.

V roce 2004 došlo ke generační výměně vedení a od té doby se DELTA škola profiluje jako škola zaměřená na informační technologie (ICT) a ekonomii. Úzce spolupracuje s největší českou softwarovou společností Unicorn a její vysokou školou Unicorn College. Zaměstnanci Unicornu se podíleli na přípravě studijních materiálů odborných předmětů a předměty: programování, databáze a internetové prezentace sami vyučují.

Prostory střední školy[editovat | editovat zdroj]

Střední škola DELTA sídlí v administrativní budově v klidové části Pardubic Bílé Předměstí nedaleko Matičního jezera. Je zde dobré dopravní spojení z celého Pardubického kraje: vlaková zastávka Pardubice-Pardubičky (5 minut chůze), zastávka MHD: 2,12,13 (cca 2 minuty), entrum Pardubic (10 minut chůze).

Studijní obory[editovat | editovat zdroj]

DELTA škola nabízí maturitní vzdělání v prezenční formě ve dvou studijních oborech:

  • 18-20-M/01 Informační technologie (ŠVP: Správce informačních systémů)
  • 63-41-M/01 Ekonomika a podnikání (ŠVP: Ekonomie a informatika)

V dálkové a večerní formě v oboru:

  • 63-41-M/01 Ekonomika a podnikání

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]