Comic-Con Episode IV: A Fan's Hope

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Comic-Con Episode IV: A Fan's Hope
Země původuUSA
Jazykangličtina
Délka88 min
Žánrdokumentární
ScénářJeremy Chilnick
Morgan Spurlock
RežieMorgan Spurlock
Obsazení a filmový štáb
ProdukceMorgan Spurlock
Thomas Tull
Jeremy Chilnick
Matthew Galkin
HudbaJingle Punks
KameraDaniel Marracino
StřihTim K. Smith
Tova Goodman
Výroba a distribuce
Premiéra10. září 2011
Produkční společnostiWrekin Hill Entertainment
Neca Films
Mutant Enemy
POW! Entertainment
Warrior Poets
DistribuceWrekin Hill Entertainment
Rozpočet1,5 milionu $
Comic-Con Episode IV: A Fan's Hope na ČSFDKinoboxuIMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Comic-Con Episode IV: A Fan's Hope je americký dokumentární film režiséra Morgana Spurlocka z roku 2011, pojednávající festivalu Comic-Con, který je každoročně pořádán v San Diegu.

Snímek prezentuje příběhy pěti lidí, kteří cestují na Comic-Con. Jsou jimi začínající komiksoví kreslíři Eric Henson a Skip Harvey, návrhářka kostýmů pro cosplay Holly Conrad, prodejce komiksů Chuck Rozanski a fanoušek James Darling, který chce na conu požádat o ruku svoji přítelkyni. Autentické záběry z Comic-Conu 2010 jsou proloženy rozhovory s osobnostmi a popkulturními tvůrci, jako jsou Frank Miller, Seth Rogen, Eli Roth, Kevin Smith, Matt Groening, Stan Lee, Joss Whedon a další.[1] Jako výkonní producenti se na filmu podíleli Joss Whedon, Stan Lee, Harry Knowles a Gill Champion.

Snímek s rozpočtem 1,5 milionu dolarů[2] měl premiéru na filmovém festivalu v Torontu dne 10. září 2011.[3] Do několika amerických kin byl uveden 6. dubna 2012.[2]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. GERMAIN, David. Geek love: Spurlock cuddles fans with 'Comic-Con' [online]. Yahoo.com, 2011-09-13 [cit. 2014-10-31]. Dostupné online. (anglicky) 
  2. a b Comic-Con Episode IV: A Fan's Hope [online]. Boxofficemojo.com [cit. 2014-10-31]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2015-11-09. (anglicky) 
  3. SMITH, Nigel M. TIFF Exclusive: Poster Reveal for Morgan Spurlock's Comic-Con Doc [online]. Indiewire.com, 2011-09-08 [cit. 2014-10-31]. Dostupné online. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]