Citroën Jumpy

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Citroën Jumpy
3. generace vozu
3. generace vozu
VýrobceCitroën
Roky produkce1995–dodnes
Příbuzné vozyFiat Scudo (I,II, III), Peugeot Expert (I, II, III), Toyota ProAce (II, III), Opel Vivaro (III), Vauxhall Vivaro (III)
KonkurenceMercedes-Benz Viano, Mercedes-Benz Vito, VW Transporter
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Citroën Jumpy je užitkový automobil , který se vyrábí od roku 1995 v několika generacích. Od roku 2016 se vyrábí třetí verze.

Citroën Jumpy I.[editovat | editovat zdroj]

Vyráběl se mezi lety 19952007. Modernizován byl v roce 2004. Technicky i vzhledově je shodný s automobily Fiat Scudo a Peugeot Expert v první generaci. K dispozici byla spousta variant modelu, například furgon (tzn. skříňová dodávka), prodloužený furgon nebo verze pro přepravu osob.

Citroën Jumpy II.[editovat | editovat zdroj]

Vyráběl se od 2007 do 2016. Technicky i vzhledově byl shodný s automobily Fiat Scudo a Peugeot Expert v druhé generaci. Od roku 2012 vznikal i vůz Toyota ProAce, který byl součástí této výrobní rodiny.

Citroën Jumpy III.[editovat | editovat zdroj]

Třetí generace Jumpy vzniká od roku 2016 společně s technicky shodnými automobily Peugeot Expert a Toyota ProAce. Od roku 2019 vznikají i vozy Opel/Vauxhall Vivaro/Zafira Life na základě Jumpy, od roku 2021 i automobily Fiat Scudo/Ulysse. Verze pro osobní přepravu dostalo nové pojmenování Citroën SpaceTourer, zatímco nákladní varianta zůstává jako Jumpy.

Galerie[editovat | editovat zdroj]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]