Battalion 1944

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Battalion 1944
VývojářBulkhead Interactive
VydavatelSquare Enix Collective
EngineUnreal Engine 4
PlatformyMicrosoft Windows, PlayStation 4, Xbox One
Datum vydání1. února 2018
Žánrstřílečka z pohledu první osoby
Herní módyvideohra pro více hráčů
videohra pro jednoho hráče
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Battalion 1944 je videohra pro více hráčů z první osoby. Hra je vyvíjena týmem Bulkhead Interactive a byla publikována studiem Square Enix na platformy Microsoft Windows, PlayStation 4 a Xbox One. Hra byla oznámena prostřednictvím Kickstarter kampaně 3. února 2016. Během 3 dnů se vybralo téměř 3,5 milionu a díky tomu se hra začala plně vyvíjet. Hra se odehrává během druhé světové války a běží na Unreal Engine 4.

Hratalenost[editovat | editovat zdroj]

Hra je zasazena do prostředí druhé světové války, nemá žádný příběh, je to čistě FPS multiplayerová hra, kde na jedné straně bojujete za spojence a na druhé za nacisty. Battalion nabízí zatím osm map, další přibudou, které jsou vytvořeny podle skutečných míst, např. les Bastogne. Mapy: Battery, Coastal, Derailed, Manorhouse v1, Liberation, Manorhouse v2, Outpost. I zbraně jsou zde realistické, z tohoto období například slavný německý Kar98.

Hru si hráči mohou zahrát v několika módech. První je Skill is King kde hráči nemají možnost využít bombardování, speciálních zbraní atd. Pouze hráč s jeho vybranou zbraní musí bojovat s nepřítelem. Dalším je mód Wartide, kde se proti sobě postaví dva týmy, spojenci proti nacistům. Aby tým vyhrál musí porazit nepřítele ve 13 kolech. Důležitě je také sbírat zbraně a používat je v dalších kolech, a aby tým vyhrál, musí se zaměřit a dobýt strategická místa na mapě. Dalšími mody jsou celkem klasické a to Deathmatch, Capture the Flag a Domination.

Ve hře také existují tzv. skiny neboli vzhled na zbraň, který zbraň nevylepšuje, pouze je zbraň hezčí[ujasnit]. Tyto skiny lze získat z War Chest koupením nebo hraním.

Battalion 1944 umožňuje hostovat vlastní dedikované servery.

Vývoj a vydání[editovat | editovat zdroj]

Hra byla oznámena kampaní na Kickstarteru 3. února 2016. V roce 2017 vývojáři odložili vydání hry na 1. února 2018, kdy hra skutečně vyšla na Steam a Humble bundle v early access za 15 euro nebo za 25, poté získáte všechny další DLC zdarma. Hned 8. února po vydání vydali vývojáři obsáhlý update, který se zaměřil především na optimalizaci, bugy a glitche. 15. února vyšel další update, tentokrát to byl slibovaný Competitive mód spolu s dalšími opravami a novým ranking systémem. Postupnými updaty se v létě hra stane dokončenou a vývojáři už plánují LAN turnaj v této hře právě na léto.

Kritika[editovat | editovat zdroj]

Ačkoli hra byla velmi očekávaná, názory jsou velmi smíšené. Nicméně autoři upozorňují, že hra je zatím v early access a spoustu věcí přibude nebo se opraví. Hráči vychvalují grafiku, hratelnost a návrat k základům, naopak kritizují velikou přesnost zbraní, skoro bez žádného zpětného rázu.

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Battalion 1944 na anglické Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]