Českobudějovická integrovaná doprava

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Českobudějovická integrovaná doprava (IDS ČB) byl v letech 2001 až 2009 integrovaný dopravní systém v Jihočeském kraji na trase mezi Českými Budějovicemi a Hlubokou nad Vltavou, zavedený z iniciativy města České Budějovice.

Historie[editovat | editovat zdroj]

První krok k IDS byl učiněn zkušebním zavedením víkendové linky MHD č. 51 ze zastávky Nádraží v Českých Budějovicích do Hluboké nad Vltavou. Lidé tento spoj začali využívat hojně a proto bylo rozhodnuto spustit IDS.

Od 9. dubna 2001 byl spuštěn IDS ČB, který obsahoval:

Na lince 104 platily předplatní časové jízdenky i krátkodobé jízdenky s příslušnou časovou a pásmovou platností. Ve vlacích ČD platily v rámci IDS pouze předplatní časové jízdenky MHD pro příslušná pásma. Autobus linky 104 zastavoval ve všech zastávkách MHD po trase, zatímco linka ČSAD JIHOTRANS zastavovala v zastávkách ČSAD, které na území Českých Budějovic byly umístěny řidčeji a ve většině nebyly sloučeny se zastávkami MHD.

V prosinci 2009 byl ke dni celostátních změn jízdního řádu celý integrovaný dopravní systém zrušen. Linka 104 byla přečíslována na linku 4. Linka číslo 320060 také jezdí i nadále, ale neplatí na ní jízdenky MHD.

Zóny[editovat | editovat zdroj]

Zóny městské hromadné dopravy v Českých Budějovicích

číslo zóny Obce a města v zóně
01 České Budějovice
11 Rudolfov, Srubec, Dobrá Voda, Hrdějovice
12 Staré Hodějovice, Roudné, Včelná, Boršov nad Vltavou, Homole, Litvínovice, Planá
21 Hluboká nad Vltavou, Hosín
22 Vrábče, Homole

Související články[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]