Wikov aréna

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Wikov aréna
PolohaHronov, Česko
Souřadnice
Otevření1978
Přestavění2004
VlastníkMěsto Hronov
Povrchled
Týmy
HC Hronov (1978– )
NA Rangers Hronov
Kapacita
900 diváků
Map
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Wikov aréna je sportovní hala, která se nachází v Palackého ulici v Hronově. Je vhodná nejen pro pořádání sportovních akcí, ale i pro akce kulturní a zábavní. Kapacita haly je až 900 míst na stání.

Historie[editovat | editovat zdroj]

Zdroj: [1]

Výstavba zimního stadionu v Hronově začala v roce 1976 pod budovou sokolovny. Na stavbě se v té době podílely dobrovolníci pod vedením Ing. Radomíra Marka. Na začátku února 1978 se uskutečnilo první veřejné bruslení. Stadion až do roku 1999 vlastnil oddíl ledního hokeje, poté byl z finančních důvodů převeden na město Hronov. Do té doby byla stavba pouze udržována a nebyla provedena žádná modernizace. V roce 2001 bylo vypsáno výběrové řízení na celkovou rekonstrukci. Přestavba byla rozdělena do tří etap. Zpracování první i druhé etapy bylo přiděleno firmě Ateliér EGO z Hronova. Zrekonstruovaný a zastřešený zimní stadion byl slavnostně otevřen 3. října 2004, kde také dostal své nové jméno – Wikov aréna. Třetí etapa nebyla dosud z finančních důvodů uskutečněna.

Využití[editovat | editovat zdroj]

Zdroj: [1]

Wikov aréna je všestranně využívána v průběhu celého roku a neslouží pouze jako zimní stadion. V zimě se zde odehrávají hokejové zápasy různých kategorií a každý čtvrtek, sobotu a neděli se koná veřejné bruslení. V letní sezóně se zde uskutečnila kvalifikace na Mistrovství ČR v mažoretkovém sportu a jako svoji domovskou arénu ji využívá tým NA Rangers Hronov. V průběhu divadelního festivalu Jiráskův Hronov sloužil stadion jako základna semináře žonglování a odehrála se zde i některá z divadelních představení.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. a b "Zimní stadion Hronov" [online]. mestohronov.cz [cit. 2016-06-08]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2016-06-03. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]