Diskuse s wikipedistou:Pasky

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Jen drobný podotek: Pokud článek nebyl zcela přepsán, je zvykem nemazat šablony zpochybňující (NPOV, celkově zpochybněno), ale požádat o to toho, kdo to tam vložil, případně pokud se neshodnete, tak požádat o vyjádření ostatní. Cinik 07:01, 29. 1. 2006 (UTC) Sorry, on to už p5ed V8mi odstranil někdo jiný, omlouvám se... Cinik 07:03, 29. 1. 2006 (UTC)

V pořádku. Sám jsem uvažoval, zda tam NPOV nevrátit, nakonec jsem ale zvolil raději tu krátkou noticku v podsekci. Pasky 11:12, 29. 1. 2006 (UTC)


Velká písmena[editovat zdroj]

Pasky, psát počáteční malá písmena u názvů historických státních útvarů není špatně. Vyhnete se tak rozlišování, co je a není oficiální název. U těch neoficiálních by se totiž velká písmena psát neměla (například byzantská říše oficiální nzev není). Dělá to tak většina historiků, kteří se například zabývají staršími dějinami. Di --62.245.77.138 12:22, 30. 1. 2006 (UTC)

V tom případě se omlouvám. Sice mě to trochu tahá za oči, nechci ale měnit pravopisné konvence v oblasti, kam příliš nezasahuji. Pokud se ale píše byzantská říše, proč je v onom článku naopak Byzanc s velkým "B"? Pasky 15:01, 30. 1. 2006 (UTC)

Omlouvat se není třeba. Jinak správná otázka - Byzanc je třeba chápat jako zeměpisný název, kdežto byzantská říše je naše pojmenování státního útvaru, který sám sebe nazýval římskou říší. Jakmile začnete psát v historickém textu velká písmena u názvů státních útvarů, které jsou většinou neoficiální, dá vám strašnou fušku rozlišit, kam dát velké písmeno a kde musí být malé, takhle je to jednodušší. Di

Myslím, že se Di mýlí. Akademická pravidla pravopisu docela jednoznačně píší, že velká písmena se píší i u neoficiálních vlastních jmen, resp. neoficiálních podob vlastních jmen. U Byzantské říše pak je rozhodující to, zda sousloví označuje jednu dějinně konkrétní říši, nikoliv to, zda ji tak její vládci nebo úředníci tak nazývali. --ŠJů 00:34, 23. 3. 2006 (UTC)

Hluchoslepota[editovat zdroj]

Díky za copyvio. Našla jsem to jako svůj starý referát, tak jsem ho chtěla využít. Zkoušela jsem to googlovat, protože jsem si samozřejmě nepamatovala, zda to bylo odněkud opsané či ne. Zřejmě jsem ale googlovala špatně, protože mě to na onu stránku, z které jsem asi tenkrát čerpala, neodkázalo. Dobře, že to umíte líp :-). Zkusím to předělat. --Madla 23:30, 1. 2. 2006 (UTC)

Ano, má to trochu jinou strukturu. Já copyvio hledám tak, že googluji co nejdelší sousloví (jedno nebo několik) neobsahující diakritiku, s tou mívá Google problémy... Pasky 23:39, 1. 2. 2006 (UTC)
Tak jsem to přebásnila. I když je to až na tu poslední část pouze z jednoho zdroje, tak už snad v pořádku, tedy vlastními slovy. Mimochodem, ty stránky, na které odkazovalo Vaše copyvio, jsou taky celé obšlehnuté, takže to možná ani nebyl původní zdroj:-).
Zkoukněte to prosím ještě jednou, jestli je to opravdu OK. Taky úplně nevím, kde všude se má případně to copyvio smazat, takže to nechávám na Vás. Děkuji moc za Vaši péči o wikipedii. Dobrou noc. --Madla 00:36, 2. 2. 2006 (UTC)
Vypadá to dobře - sice se občas objeví podobná formulace a ta definice je stejná, to ale snad nevadí a těžko se tomu vyhnout. Z mého pohledu je to už v pořádku, odstranil jsem copyvio ze seznamu. Díky a dobrou noc i Vám, Pasky 00:49, 2. 2. 2006 (UTC)

nedualita[editovat zdroj]

Mrkni na diskuzi ke článku "nedualita", odpověděl jsem Ti. --Míša Dlouhý 09:40, 5. 2. 2006 (UTC)

más tam opět vysvětlení :-) (nedualita vs advaita)
Díky za upozornění, stránku sleduju, takže si odpovědí všimnu. :) --Pasky 10:52, 5. 2. 2006 (UTC)

Návrh na vytvoření robota na změny biologických článků[editovat zdroj]

O vytvoření tohoto robota bych měl zájem. Moje představa je taková, že robot bude vycházet z nějakého seznamu článků (může být generován šablonou nebo kategoríí) a v těchto článcích bude měnit určitý definovaný text za jiný. Pokud se týká tvorby redirektů, šlo by využít u základního článku odstavce synonyma s tím, že za název redirektu by se použila první dvě slova. Nevím jak řešit případné poddruhy - ty asi doplním ručně. Ještě by robot měl upozornit na případy, kdy redirekt již existuje, tak aby se dalo rozhodnout co je správně. Děkuji za nabídku a omlouvám se, že odpovídám ve Vaší diskusi.--Zp 04:40, 7. 2. 2006 (UTC)

Dobře, dnes nebo zítra se do toho pustím. --Pasky 10:26, 7. 2. 2006 (UTC)

Osmák degu[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za upozornění. Sama vím, odkud jsem svůj článek převzala. Nicméně vzhledem k tomu, že se znám s autorem stránek degus org, tak se s ní domluvím a obratem (doufám) dostanu povolení článek uveřejnit. Můžete mi prosím poradit jak na to? Díky Haniccka

Pokud získáte povolení článek uveřejnit (upozorněte prosím autora, že je to pod licencí GFDL, což hlavně znamená, že tento článek musí jít dále neomezeně šířit a upravovat), napište to do diskuse ke článku. Pak článek tzv. revertujte na předchozí verzi (před mou změnou): klikněte na záložku "historie", klikněte na datum verze před "copyvio" a pak klikněte na záložku "editovat", mělo by se vám zobrazit upozornění o tom, že editujete starší verzi. V editačním poli nic nemusíte měnit, stačí do shrnutí editace napsat něco jako "odstranění copyvio, viz diskuse k článku", a kliknout na "uložit změny". Pokud se na revertování ještě necítíte, bude jistě stačit poprosit někoho v diskusi. --Pasky 10:25, 7. 2. 2006 (UTC)


Mineralogie[editovat zdroj]

Zdravím. Plánuju v blízké budoucnosti (pár dnů, týdnů) přepsat veškeré šutry co si dávám do minerálů, tak myslím nemá cenu si dělat práci s tím dávat tam úprava... nošení dříví do lesa :-)--Chmee2 01:08, 8. 2. 2006 (UTC)

Ok, díky za informaci. :) --Pasky 01:10, 8. 2. 2006 (UTC)


Reaguji na připomínku k heslům z mineralogie (konkrétně halovce). Protože se jedná u "opravovaných" hesel o poměrně raritní minerály s krátkým popisem, nestrukturoval jsem dále hesla - většinou jsem koukal přímo do originálních popisů z American Mineralogist, Canadian Mineralogist apod., takže je problém se dále ve wikipedii na něco odvolávat (neboť jde pak již jen o kompilované údaje). Nejsem přítelem trochu samoúčelných tabulek, které jsou jen jiným přepisem textu. Možná, kdyby šlo v tabulkách vyhledávat, mělo by to význam. K odvolávce na heslo "baryt" - tabulka kolegy wikipedisty Chmee2 se mě moc nelíbí. Což takhle použít v překladu tabulku z německé wikipedie (nebo u hesla "Fluorit" - je mírně doplněná). Ht1961 18:05, 27. 2. 2006 (UTC)

Dobrý den, v současnosti jsem na nějakou dobu na takové wikipolodovolené a zrovna geologickými hesly bych se nerad zabýval, hlavně bych byl rád, kdybyste si to řešili mezi sebou dále hlavně Vy, kteří té geologii trochu rozumíte. Nerad bych se vrtal příliš do oblastí, kterým sám nerozumím, krom toho teď dělám do dost jiných věcí. Díky za pochopení, Pasky 20:35, 27. 2. 2006 (UTC)

Připomínky k lolétari[editovat zdroj]

Děkuji za vytváření robota na tvorbu redirektů ze synonym.

Mám k němu jednu připomínku, dnes jsem zjistil, že v některých případech nestačí binominální označení (příklad viz lištička pomerančová - zde je synonymum Merulius aurantiacus (Wulfen) J.F. Gmel., Systema Naturae 2: 1430 (1792) a dřevokaz kožový - synonymuma Merulius aurantiacus Klotzsch ex Berk., English Flora 5(2): 128 (1836) a Merulius aurantiacus Klotzsch, Engler's Flora: 233 (1836). Chtěl jsem navrhnout aby robot tvořil synonyma z celého textu řádku až po první čárku. V tomto případě budou vytvořeny i názvy pro případné poddruhy.

Pro případné zájemce o použití robota by bylo třeba na tento způsob tvorby redirektů ze synomym upozornit v návodu pro kategorii kytičky bez redirektu.

Stávající redirekty by se musely smazat a vytvořit nové tímto způsobem. --Zp 18:44, 8. 2. 2006 (UTC)

Rozumím tomu správně tak, že místo "Byssomerulius confluens" by název redirektu byl "Byssomerulius confluens (Schwein.) Lindsey & Gilb."? Je to skutečně dobrý nápad? Přijde mi, že mnohem pravděpodobněji bude někdo hledat pod tím kratším jménem, nedovedu si moc představit, že by tam někdo ťukal i to v závorce a za ní... --Lótetári 18:53, 8. 2. 2006 (UTC) (Samozřejmě to psal ve skutečnosti Pasky ;)

Asi máte pravdu že je to moc dlouhé ale je tím vyřešen uvedený případ duplicitních názvů. Možným řešením by bylo vytvořit dva redirekty - jeden zkrácený a jeden delší.

Požádal jsem ještě pana Vítka o jeho názor jak řešit problém duplicitních synonym. Případně bychom to měli prodiskutovat buď Pod lípou nebo na WikiProjektu Klasifikace --Zp 19:06, 8. 2. 2006 (UTC)

Pokud robot zjistí, že redirect už existuje, ale vede jinam, mohl by automaticky vytvořit rozcestník. Souhlasím, že bude lepší to diskutovat v rámci WikiProjektu. --Pasky 19:08, 8. 2. 2006 (UTC)

Původně jsem následující psal v editačním konfliktu, tak se něco už tady tvordilo, nicméně opakuji:
Můj názor je jednoznačný:
a) Zásadně tvořit redirecty jen z ze základu vědeckého jména, tj. od prvního dvojapostrofu k poslednímu dvojapostofu v řídce (samozřejmě s jejich odstraněním); dávat do toho jméno autority daného názvu a basionymu (to je to v závorce) rozhodně nikoli a o citaci literatury už vůbec ne; dokonce tu bych nezobrazoval ani v textu hesla z řady formálních i věcných důvodů (zde nebudu diskutovat). Tedy např. vy redirectové heslo z řádku
Bauhinia odorata var. maxima (Linné, 1753), DC, 1800
by odpovídalo redirectovému heslu
Bauhinia odorata var. maxima
b)V případě, že robot zjistí, že redir na synonymum stejného generovaného jména už existuje, změnil by původné redirectové heslo na rozcestník.
Uvědomte si laskavě, že hlavním vodítkem musí být použitelnost jakéhokoliv prostředku pro uživatele a ne jen generování nebo vytváření věcí, které jsou absolutně nepoužitelné (což by byl případ doplňování redirectového hesla o autority a případně citace). --A.Vítek 19:15, 8. 2. 2006 (UTC)

V současnosti se používá pro "vykousnutí" názvu redirectu regulární výraz /^\*\s*''(.*?\s*(''\s*var\.\s*''\s*.*?\s*)?'')/, tedy v zásadě první sousloví kurzívou na řádku, a pokud se za ním nachází var. a něco dalšího kurzívou, tak i to. Nevím, jestli se bude kromě var použivat i něco jiného (viděl jsem třeba f.), prosím o dodání seznamu těchto výrazů.

Z mého hlediska je robot nyní plně funkční, ovšem pokud se shodnete na rozcestníku, ještě ho tam dodělám. Zároveň teď požádám Pod lípou o bot flag, předtím, než ho získá, by dle konsensu na IRC bot neměl běžet. --Pasky 19:21, 8. 2. 2006 (UTC)

Používají se ještě následující výrazy subsp., f., --Zp 19:30, 8. 2. 2006 (UTC)

Díky, přidal jsem je. Jaký je Váš názor na délky názvů a rozcestníky? --Pasky 20:02, 8. 2. 2006 (UTC)

souhlasím s panem Vítkem jak co se týká textů tak i rozcestníku. Svůj původní návrh beru zpět.--Zp 20:12, 8. 2. 2006 (UTC)

ještě se také může objevit označení ssp. --Zp 20:35, 8. 2. 2006 (UTC)

POZOR! ssp. = subsp. Mělo by to být pokud možno jednotné, možná by nějaký robot to mohl sjednocovat. Ovšem obsloužit se musí obě formy psaná jsko zkratky pro "subspecies". Dále se uprostřed jména taxonu může objevit symbol pro násobení pro křížence buď přímo jako znak × nebo rozepsaně (et)times(středník), ten může být napsán jak uprostřed italiky, tsk mimo ni, závisí to na autorovi hesla (správně by měl být mimo italiku). --A.Vítek 12:12,

9. 2. 2006 (UTC)

Přidal jsem tam přepisování ssp -> subsp a podporu pro ty křížence. Pustil jsem zároveň Lótetári už natrvalo, ale interval mezi jednotlivými updaty je zatím půl hodiny, dokud nebude bot flag. Pokud začne dělat něco hodně špatně, stačí jí napsat cokoliv do diskuse a vypne se. --Pasky 12:25, 9. 2. 2006 (UTC)

Hotovo, příklad takového autogenerovaného rozcestníku je Wikipedista:Lótetári/Pískoviště/Merulius aurantiacus. --Pasky 22:03, 8. 2. 2006 (UTC)

Chtěl jsem se zeptat, zda je možno využít služeb lotétari i pro již dříve založené články, ke kterým byly již některé redirekty založeny a já při aktualizaci článku doplním ještě další synonyma. --Zp 19:29, 9. 2. 2006 (UTC)

Samozřejmě, s již existujícími redirecty si robot poradí. --Pasky 20:52, 9. 2. 2006 (UTC)
Díval jsem se na redirecty vytvořené ke Kornatec okrouhlý a zatím to vypadá, že robot "zakopnul" o první výskyt "var." a dál už neprošel. --A.Vítek 19:41, 9. 2. 2006 (UTC)
Nezakopnul, statečně pokračuje dále, jen je nastavený na velmi pomalé tempo. Radulum orbiculare var. junquillinum vytvořil v 19:47 UTC. --Pasky 20:52, 9. 2. 2006 (UTC)
Ano, pak jsem si toho vsiml, ostatně z intervalů mezi generacemi předchozích redirů mě to mělo napadnout. Jsem holt netrpělivý. ¨
Ale chci se zmínit ještě o něčem jiném. Může se vyskytnout následující konstrukce:


Vanilla vanilla auct. non V. vanilla (Linné, 1753) Huth, 1893 (=Epidendrum vanilla Linné, 1753; =Noctylia vanilla (Linné, 1753) Conz., 1947; =Vanilla vellozii Rolfe, 1896)
V tomto případě by se mělo zpracovat do redirectu jen ta část textu, která je před slovem "non" a TO, CO JE ZA TÍM PROSTTĚ IGNOROVAT. Jdená se totiž o to, že někteří autoři popsali druh, který je uveden v článku NESPRÁVNĚ jako Vanilla vanilla, protoze ta Vanilla vanilla je něco úplně jiného a k tomu jsou uvedena ta synonyma v závorce. Ta se tedy vůbec netýkají druhu posaného v tomto článku na WIkipedii a proto by se z těchto jmen nemělo redirecty odkazovat na tento článek. --A.Vítek 08:08, 10. 2. 2006 (UTC)
Omlouvám se, že Lótetári den neběžela; zapomněl jsem na jednom místě udělat retry, pokud je server přetížený, a až teď jsem měl čas to opravit. Co se týče Vašeho příkladu, to Lótetári zpracuje správně, neboť po konci kurzívy pokračuje, pouze pokud následuje var, subsp, f, ssp, × nebo ×. --Pasky 14:30, 11. 2. 2006 (UTC)

Chápu, že robot jede asi v testovacím provozu, ale může klidně fungovat i pro zvířata a ostatní. Dle mého názoru (pokud jsou všechny taxoboxy stejné) stačí jen změnit Kategorie:Kytičky bez redirectů na Kategorie:Taxony bez redirectů. --snek01 08:23, 14. 2. 2006 (UTC)

Robot už teď jede v provozu ostrém. Nevidím důvod, aby neběžel i pro zvířata i ostatní (i když nick už se nebude tak docela hodit, ale co se dá dělat ;) - klidně to zařídím, pokud se na tom shodnete v rámci wikiprojektu; asi by se hodilo ověřit, že s tím jeho ostatní účastníci souhlasí, případně si nejsem jistý, zda není třeba dodělat podporu pro další formy synonym apod. Pak mi sem prosím hoďte link. Díky, Pasky 23:00, 16. 2. 2006 (UTC)

Směl bych poprosit o opětovné spuštění Lótetári.--Zp 04:33, 18. 3. 2006 (UTC)

Aha, jasně - omlouvám se, po rebootu jsem ho zapomněl zapnout. --Pasky 13:00, 18. 3. 2006 (UTC)

bot flag for Lótetári[editovat zdroj]

The flag has been set. Bye. -- meta:User:Paginazero 12:40, 12. 2. 2006 (UTC)

Thanks! --Pasky 13:50, 12. 2. 2006 (UTC)


Ahoj, chci se tě zeptat jestli kategoriím uvedeným v seznamu Wikipedie:Kategorie bez interwiki bude interwiki přidělávat nějaký robot nebo se mám o doplnění pokoušet ručně? --Tlusťa 14:24, 19. 2. 2006 (UTC)

Žádný robot to zpracovávat nebude, vytvářet interwiki automaticky u kategorií, které ještě ani jedno nemají, by asi bylo poměrně obtížné a asi by byla i vysoká chybovost. --Pasky 14:29, 19. 2. 2006 (UTC)
OK, tak já vždycky když se budu nudit něco upravim. Vyřešené věci budu ze seznamu odmazávat. Souhlas?--Tlusťa 14:30, 19. 2. 2006 (UTC)
Ano, to zní rozumně. Díky, Pasky 14:31, 19. 2. 2006 (UTC)

klidně přesuň cestu do Fantazie mezi reprezentativní, já ji ještě neviděl... jen mě přišlo, že Princezna Mononoke je jiná liga než Pokémoni, a že kdyby někdo pustil dětem Ghost in the Shell pod vlivem přirovnání k Včelce Máje, tak by jim to mohlo zle pošramotit psychiku.. :-) --Xchaos

Spíše jsem rozdělil ten seznam výrazněji na ty vhodné pro děti a ty méně vhodné - s postřehem o Ghost in the Shell souhlasím ;-) a Cestu do fantazie rozhodně doporučuji. --Pasky 23:20, 20. 2. 2006 (UTC)

Paky, úžasná wikifizace hesla--vezmu si příklad, ale ta úprava reference se mi nezdá. Někde jsem tu četl, že reference se na Wikip. dělají podle "Chicago Manual of Style". Tak to tak dělám: viz kapitola 16.82 (poslední, 15. vydání) upravuje formát na Příjmení, Jméno. Titul knihy. Město-vydání: Vydavatel, rok-vydání. Pokud je to ale jinak, pak je asi potřeba upravit další hesla, která jsem tu doplňoval: haiku, haibun a Macuo Bašó. (omlouvám se, poslal jsem to omylem bez podpisu, takže Waldekke 20:24, 23. 2. 2006 (UTC)

Já dělal reference dle Wikipedie:Vzhled a styl, podle všeho je v tom ale zmatek a budeme to měnit, asi na ten původní formát, a zavádět na to šablony - viz právě probíhající diskuse Pod lípou. --Pasky 20:33, 23. 2. 2006 (UTC)

Šablonu upravitFilm u článku My děti ze stanice ZOO jsem opravdu nepochopil. Jednak nechápu proč upravit, jednak o filmu je pouze zmínka v jedné sekci... Cinik 18:07, 26. 2. 2006 (UTC)

Odpověděl jsem v diskusi ke článku. Jak to souvisí s tím, kde je o článku zmínka, mi teď nějak není jasné. --Pasky 18:12, 26. 2. 2006 (UTC)

Krakatit[editovat zdroj]

Dobrý večer, byl jsem to patrně já, kdo nechtěně revertoval Vaše úpravy. Došlu k tomu patrně tím, že jsem needitoval aktuální verzi článku. Omlouvám se. --Sebesta 18:05, 19. 3. 2006 (UTC)

Inkluzionista?[editovat zdroj]

Při vší úctě k Vašim předpokládaným dobrým úmyslům, dovoluji si Vás upozornit, že Vaše sebeoznačení za inkluzionistu je značně zavádějící. Ba dokonce máte tu čest být nejradikálnějším delecionistou, s jakým jsem se na Wikipedii setkal. Doporučuji Vám, abyste se zamyslel, z jakého důvodu jsou Vaše činy jiné než proklamace, k nimž se hlásíte. Srdečně zdravím. --ŠJů 00:27, 23. 3. 2006 (UTC)

Zkusil jsem ji trochu upravit. Stačí ? -- Hkmaly 10:18, 25. 3. 2006 (UTC)

Lótetári[editovat zdroj]

Při běhu Lótetári došlo k malému zadrhnutí u šedoporky osmahlé, která má také jako české synonymum (redirect) také název šedopórka osmahlá. Pokud k českému názvu existují česká synonyma pak by Lótetári k těmto českým synonymům neměla tvořit synonyma latinská.--Zp 15:38, 26. 3. 2006 (UTC)

Směl bych Vás poprosit, zda by Lótetári nemohla změnit u všech článků v kategorii Ptáci ČR biologický pahýl na ornitologický pahýl. Děkuji.--Zp 19:17, 26. 3. 2006 (UTC)

Omlouvám se, ale tak do středy nebudu mít na Wikipedii vůbec čas, pak se na to zkusím mrknout. --Pasky 14:27, 27. 3. 2006 (UTC

směl bych poprosit o spuštění Lótetári--Zp 05:48, 31. 3. 2006 (UTC)


Vyznamenani za ucast v hlasovani, resp. dokonce navrh[editovat zdroj]

Mily kolego, rozhodl sem se udelit kyticku vsem, co se vubec obtezovali hlasovat pro nektery z navrhu pro ucast v hlasovani. Neni to bohuzel samozrejmost, jak by se zdalo. Vy si ji zaslouzite dvojnasob, neb ste dokonce navrhl jedne z hlavnich navrhu. S pranim at projde aspon jeden z navrhu.:) --Nolanus 03:47, 13. 4. 2006 (UTC)

Obr. bez zdroje[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujících souborech:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --Tlusťa 15:05, 28. 7. 2006 (UTC)

Dovoluji si upozornit na další obrázek bez zdroje. Soubor:Doručovaci služba slečny Kiki - plakát.jpg --Zkf 06:22, 31. 7. 2006 (UTC)

Soubor:Hrob světlušek.jpg sice zdroj má, ale odkaz je příliš obecný, čili se tam obrázek těžce bude dohledávat. Především ale fanouškovské stránky nejsou dobré pro stahování promo obrázků. Ty by se měly brát z originálního zdroje. --Zkf 06:41, 31. 7. 2006 (UTC)

Máte na mysli zaletět si do Japonska nebo v lepším případě do USA a koupit si ten plagát ? Nebo stačí najít ho tam někde na zdi (teda pokud ho někdo za těch pár let nepřelepil něčím jiným) a vyfotit ? -- Hkmaly 06:49, 31. 7. 2006 (UTC)

Mám na mysli to, že i na fanouškovské stránky ho někdo musel přehrát z nějakého původního zdroje. A ten by byl pro Wikipedii bezpochyby lepší. Jiná věc je, pokud dotyčný fanoušek plakát sám naskenoval. Jenomže to jsem se ze z toho, jak kolega Pasky obrázek popsal, nedozvěděl. --Zkf 07:09, 31. 7. 2006 (UTC)

Právě o této možnosti jsem mluvil - samozřejmě stránka kde to Pasky sebral nemusela být původní, ale je pravděpodobné, že první "zastávka" dat po nascanovaní byla právě fanouškovská stránka. Samozřejmě by bylo lepší vědět to přesně, ale pokud vlastník stránky (kterému by Pasky měl napsat) nereaguje, jinak to zjistit nejde. -- Hkmaly 17:51, 31. 7. 2006 (UTC)

Naušika x Nausikaá[editovat zdroj]

Zdravím, dnes jsem opravila odkazy v článku, ale mám jiný dotaz: co vedlo k redirektu ze stránky "Nausikaa" - žádný z mých zdrojů ani náznakem neuvádí, že by Naušika bylo "obvyklé české pojmenování". Pokud nebudeš na tomto jméně trvat, prosím o zrušení redirektu zpět na Nausikaa nebo možná raději na Nausikaá (tak je uvedeno v Odyssei i u Zamarovského. Díky --Evav 13:54, 29. 9. 2006 (UTC)

Translation[editovat zdroj]

On the English wikipedia we have a dispute iinvolving a user who was apparently de-admined by your arbcom, and is now contributing on enWiki. Another user has alleged that his user page en:User:Zacheus is an attack page. I'd like a translation, please, to verify this, and also you might wish to add some background on the general situation. I am en:User:Thatcher131, the situation is also under discussion on the en:Wikipedia:Administrators' noticeboard/Incidents. Thanks. 22:53, 5. 12. 2006 (UTC)

Chybějící články[editovat zdroj]

Ahoj, vím, že tu už dost dlouho nejseš (což je škoda), ale stejně Ti napíšu. Chtěl bych Tě požádat, jestli bys nemohl znovu vygenerovat Wikipedie:Články na anglické Wikipedii bez českého interwiki. Není třeba na to spěchat, ale bylo by moc fajn to updatnout. Díky --Miraceti 12:06, 17. 12. 2006 (UTC)

Pripojuji se k zadosti, kor kdyz vidim, ze ted zase mate obdobi wikiaktivity. Pripadne moc diky. --Jklamo 09:40, 18. 1. 2008 (UTC)

Prostředník[editovat zdroj]

Zdravím! Ješte pořád se považujete za dobrovolného prostředníka? --Miraceti 23:37, 10. 2. 2007 (UTC)

Ano. :-) Jak je ovšem zřejmé z mé reakční doby, příliš často se nepřihlašuji (průběžně lehce edituji, ale zejména anglickou Wikipedii a obvykle bez zalogování), takže obvykle asi najdete vhodnější kandidáty; na druhou stranu jsem uživatel s wp-clue leč v každodenním životě české Wikipedie skutečně nezapojený. --Pasky 23:14, 7. 1. 2008 (UTC)

Potravinové lístky[editovat zdroj]

Zdravím, kolego. Chtěl bych se vás zeptat, proč jste ve výše uvedeném článku dal na spojení "nacistická okupace" odkaz na druhou republiku, když s výjimkou pohraničí okupace začala až těsně před vznikem protektorátu. S pozdravem --Kirk 16:25, 27. 2. 2008 (UTC)

Omlouvam se, to bylo nejake thinko - diky za upozorneni. Odkaz jsem presmeroval na [Proktektorát Čechy a Morava]. --Pasky 13:51, 1. 4. 2008 (UTC)

Odebral jsem tvému robotovi příznak robota, protože byl dlouhodobě neaktivní. Pokud bys chtěl činnost obnovit, ozvi se. JAn 20:44, 19. 5. 2008 (UTC)

Bystřice nad Pernštejnem[editovat zdroj]

Zdravim. Chtěl jsem se Vás/jako prvniho/ zeptat jestli by Vám nevadili změny/nejsem si jist v jak velkém rozsahu/ v článku Bystřice nad Pernštejnem. Za odpověď děkuji. : Pepa Roman 14:36, 2. 6. 2008 (UTC)

Nevim, proc zrovna mne - ale kazdopadne editujte s odvahou! :-) --Pasky 06:58, 6. 6. 2008 (UTC)

I am hoping you can help me with the en:Friedrich Kellner article, to translate it into Czech, or perhaps suggest someone you know who might have the time to do such a translation. I have a condensed version of the English article that I can send to you (about 1500 words) by email. There is also a Magyar version. Thank you, Scott --Rskellner 14. 12. 2009, 00:52 (UTC)

V diskusi u hesla jsem znovu navrhl vytvořit samostatná hesla obou bratrů (což jste kdysi nechtěl) i ponechat heslo společné po vzoru ruské wiki. Protože jeden z nich v tvorbě pokračoval pod pseudonymem. Uvítám Vaše vyjádření v tamní diskusi, než se do toho pustím. Dík--Zákupák 11. 7. 2010, 13:01 (UTC)

Portál Křesťanství[editovat zdroj]

Dobrý den, máte-li chuť a sílu, prosím přispějte dle svých možností k tvorbě a udržování portálu Křesťanství. Také můžete:

  • upozornit na svůj nový nebo podstatně rozšířený článek z této oblasti
  • požádat o založení nového článku o některém z křesťanských témat
  • navrhnout některý článek do rubriky Osobnost nebo Článek měsíce

Pokud Vás napadne něco jiného, můžete napsat do portálové diskuse.

Zdraví Fagnes 5. 3. 2011, 23:17 (UTC)