Wikipedista:Mychajlo/Diskuse archiv 2007

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Diskuse uživatele Mš v roce 2007:

Skald[editovat | editovat zdroj]

Děkujeme za článek Skald a pokud budete pokračovat napsaním článku Skaldská poezie, přidejte prosím na spodek stránky šablonu {{Severská mytologie}}. Děkujeme! --Dragone 12:34, 2. 1. 2007 (UTC)

Obr. bez zdroje[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujících souborech:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --Tlusťa 23:16, 10. 1. 2007 (UTC)

Města na Dněpru[editovat | editovat zdroj]

Tato šablona byla smazána, jelikož je velmi nestandardní (pro navigaci mezi jednotlivými městy slouží šablony jako Šablona:Ukrajina či Šablona:Bělorusko; šablony pro řeky sice existují, spíše než města jsou ale určeny například pro různé významné mosty, přehrady, přírodní útvary apod., které se na cestě řeky nacházejí. Takto již bylo zrušeno několik šablon; problém není jen v tom, že Města na Dněpru byla nestandardní, problém též představuje fakt, že šablona by se musela zcela logicky vložit do všech článků, na které odkazuje (kvůli navigaci samozřejmě). To ovšem velice znepřehledňuje dolní část článků jako například Kyjev nebo Dněpropetrovsk, kde se začnou tyto šablony hromadit. Díky za pochopení. --Aktron (d|p) 13:01, 20. 1. 2007 (UTC)

Hm... -- 13:06, 20. 1. 2007 (UTC)

Krivoj Rog/Kryvij Rih[editovat | editovat zdroj]

Jsem proti přesunutí stránky; je mezi čechy rozšířenější termín Krivoj Rog (což lze prokázat Googlem - http://www.google.cz/search?hl=cs&q=Kryvyj+Rih&btnG=Hledat&lr=lang_cs proti http://www.google.cz/search?hl=cs&q=Krivoj+Rog&btnG=Hledat&lr=lang_cs (hledáno v českém jazyce samozřejmě). Navíc ve městě žijí většinou rusové (jako ostatně na celém jihu a východě země) --Aktron (d|p) 11:44, 21. 1. 2007 (UTC)


Ternopil[editovat | editovat zdroj]

Dotaz k přesunu je na Diskuse:Ternopiľ --Li-sung 11:24, 27. 1. 2007 (UTC)

Soubor:Mapa JBuh.png[editovat | editovat zdroj]

Mohl bych Vás pořádat o SVG verzi? děkuji. --Zirland 18:58, 2. 2. 2007 (UTC)


Projekt Evopský místopis - Ukrajina[editovat | editovat zdroj]

Zdravím, chtěla bych se optat, zdali nemáte zájem o spolupráci na tomto projektu. Momentálně se věnujeme doplnění důležitých článků o Ukrajině, pro více informací prosím navštivte moji podstránku. Linn 11:28, 10. 2. 2007 (UTC)

Ano, rád. Co to obnáší? Máte pro mě něco konkrétního? -- 15:24, 12. 2. 2007 (UTC)

Momentálně se snažíme o vytváření člaků o městech a administrativních jednotkách Ukrajiny. Přehled měst najdete na mé podstránce.

Linn 17:40, 12. 2. 2007 (UTC)

Přesun stránek[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den,
dnes jste metodou copy & paste přesunul stránku Pripěť na Pripjať ([1], [2]). Prosím, už to takto nikdy nedělejte (nenapadám faktický důvod přesunu, ale způsob provedení). Když nelze stránku přesunout pomocí tlačítka přesunout, požádejte o to raději správce. Problémem je ztráta informací o autorech z historie, což je v rozporu s licencí GFDL. Další informace můžete najít na Nápověda:Přejmenování stránky#Oprava copy&paste přesunů (pouze správci) a Wikipedie:Slučování a přesun stránek#Jak přejmenovat stránku. O problému budu informovat na nástěnce správců, měli by se o problém postarat. Děkuji za pozornost a neberte si mou výtku ve zlém, chápu, že žádný učený z nebe nespadl :-) --Beren 01:39, 17. 2. 2007 (UTC)

Omlouvám se; nevěděl jsem o důsledcích, už to opravdu dělat nebudu. -- 01:43, 17. 2. 2007 (UTC)

Černovice[editovat | editovat zdroj]

Vážený MŠ - přidal jsem na Wikipedii stránky o arch.Karlu Ernstbergerovi, který v roce 1913 získal 1. cenu v soutěži o návrh parlamentu (Landtagu) v Czernowitz (Černovicích) - není Vám o tomto něco známo?? Díky --Wels 22:02, 19. 3. 2007 (UTC)

bohužel není; přidal jsem jej do osobností Černovic. Díky za podnět. -- 19:57, 20. 3. 2007 (UTC)

úprava stránky Ernstberger[editovat | editovat zdroj]

Díky za úpravy stránky Ernstberger!!

Auerbach[editovat | editovat zdroj]

Milý téměř jmenovče! (v jedné redakci jsem měl šifru MaŠ, nehledě k tomu, že užíváte mé iniciály ;o)

Děkuji za doplnění Auerbacha, ale ten přínos pro filosofii bych tam nechal. Pro pochopení řeckého světa a tedy i pro řeckou filosofii je důležitý. --Martin Šanda 16:01, 22. 3. 2007 (UTC)

Tak jo ;) -- 16:03, 22. 3. 2007 (UTC)

ĎVS --Martin Šanda 16:06, 22. 3. 2007 (UTC)

Bacino del Donec[editovat | editovat zdroj]

Hello, I am , an Italian Wikipedia user. Thank you so much for your precise information about the article, which I wrote. I moved the article to its correct name, as you specified. Ancora grazie mille e ... a risentirci. Se ti va posso aiutarti a scrivere la tua pagina personale in italiano :) --. PS I answer in English too.

Prego, esso era una piccola cosa... e grazie anche! -- 13:09, 1. 5. 2007 (UTC)

Eckhart[editovat | editovat zdroj]

Díky za vzorné zwikifikování článku! Jen s "vlastním jménem" je problém. Asi nejdůkladnější Eckhartova biografie (www.eckhart.de) tvrdí, že pro jméno "Johanes" není žádný doklad a dělá si legraci, že "kurzuje internetem". A přídomek "z Hochheimu" (u jeho otce už dědičný) Eckhart nikdy nepoužil a jako mnich použít ani nesměl. Nechávám na Vaší úvaze, zda a jak to opravíte. Srdečně Váš--Sokoljan 20:16, 6. 6. 2007 (UTC)

Rádo se stalo; co se týče jména, podíval jsem se na ten životopis a nakonec jsem nechal jen "Mistr Eckhart" a vysvětlení do poznámky. Článek mě potěšil, jen víc takových!, jen mě napadlo, jestli by nebylo vhodné trošku přiblížit vlastní Eckhartovo učení ("oproštěnost" atd.)? S pozdravem -- 10:29, 7. 6. 2007 (UTC)
Jo, to by bylo dobré, jenže v téhle stručnosti si na to netroufám. Zdraví --Sokoljan 13:24, 9. 6. 2007 (UTC)
Chápu... A díky za úpravy v článku Doba osová a rozšíření chasidismu. S pozdravem -- 22:15, 10. 6. 2007 (UTC)

Manýrismus[editovat | editovat zdroj]

Díky za práci na článku Manýrismus! Už jsem se do něj dávno chtěl pustit, ale nestíhám. Taky kvituji s povděkem přítomnost dalšího studenta FF na wiki ;o) Dovoluji si ještě upozornit na skvělou knížku Pavla Preisse „Panorama manýrismu“, pokud to tedy není nošením sov do Athén. --Šandík 16:05, 11. 6. 2007 (UTC)

Zdravím! Knížku P. Preisse jsem nečetl, teď mi nezbyde, než si ji přečíst;) Jinak spolupráci uvítám, do dějin umění tolik nevidím, mým oborem je především literatura.
To nevadí, dějiny umění rád zkoriguji ;o) Pavel Preiss řeší nejen projevy, ale hlavně původ manýrismu, otázku, lze-li mluvit o samostatném slohu atp. , takže je to kniha vlastně mezioborová. --Šandík 16:33, 11. 6. 2007 (UTC)

Přesuny názvů měst[editovat | editovat zdroj]

Zdravím, prosím podívejte se na diskusní stránku Opolí, vyjádřil jsem se tam k Vašemu návrhu. Prosím podívejte se také na diskusní stránku Lehnice. Dík!--Dr. Králík 20:11, 30. 9. 2007 (UTC)

Provedeno. Díky za upozornění a vyjádření. Na Lehnici už jsem koukal.-- 12:32, 1. 10. 2007 (UTC)

Slovenská města - infobox[editovat | editovat zdroj]

Dobrý večer, všiml jsem si vašeho příspěvku Spišské Podhradie. Prosím pokud budete přidávat další slovenská města používejte Šablonu Infobox slovenské obce a města. Vzor najdete třeba v hesle Košice. Díky. Tango 19:41, 3. 10. 2007 (UTC)

Interwiki[editovat | editovat zdroj]

Teď jsem si všiml na stránce Zemplín, že robot musel přidat Interwiki na slovenštinu. Tak prosím, dávej to tam rovnou sám, protože navíc se občas vyskytnou na sk: dva články (Něco a něco (župa), případně něco (historické uzemia)) a robot si s tím občas neví rady. DíkyJAn 20:35, 6. 10. 2007 (UTC)

Krása[editovat | editovat zdroj]

Díky za pahýl o kráse, jak jste už psal ve shrnutí, přišlo mi jako dobrý nápad ho vyměnit s rozcestníkem, takže kdybyste se divil kam zmizel, je na Krása. S pozdravem --che 18:38, 29. 10. 2007 (UTC)

Žádost o přejmenování kategorie:Vicebská oblast[editovat | editovat zdroj]

Zdravím,
jelikož jsi tvůrcem výše uvedené kategorie, chtěl bych tě poprosit o její přejmenování na Vitebská oblast – aby to souznělo s českým evivalentem jména města, které se píše s t a ne s c (kdyžtak viz diskusi). Díky! --Iaroslavvs 18:11, 17. 11. 2007 (UTC)

Filosofové[editovat | editovat zdroj]

Zdravím. Nevím, jestli mi něco neuniklo, ale proč měníte kategorii polští filozofové na polské filosofy? --Lenka64 19:32, 20. 11. 2007 (UTC)

Dobrý večer; protože se (byť někdy bouřlivou) dohodou dospělo k preferenci pravopisu filosofie a protože se mají jednotlivé články řídit dle hlavního článku (filosofie), probíhá postupná a velmi pozvolná výměna z za s – zde jsem ji provedl spíše proto, že se snažím utřídit kategorii Filosofové 20. století, což se týkalo zatím všech polských filosofů, které jsme tu měli.
P. S.: Pokud jde o spor S x Z: na Wkp., kde každou chvíli vznikne článek či příspěvek obsahující jednu z obou pravopisně korektních podob, je nejspíš marné radikálně prosazovat kteroukoliv z nich.-- 19:52, 20. 11. 2007 (UTC)

Návrh na spolupráci[editovat | editovat zdroj]

Ahoj. Uvažuju (a ne sám), že by se mohlo začít s projektem českých Wikinews. Protože vidím, že se v aktualitách angažuješ, možná by tě mohla zajímat diskuze na toto téma. Pokud bude dost lidí, mohli bychom tyhle věci začít připravovat na inkubátoru a postupně tak nový projekt vytvářet. --Aktron (d|p) 19:12, 19. 12. 2007 (UTC)

Zdravím, díky za nabídku, klidně se připojím, třeba ohledně Ukrajiny a okolí, ale spíš nepravidelně, systematickou práci neslibuji... -- 18:18, 21. 12. 2007 (UTC)