Wikipedista:AdDenis123/Santino De Angelis

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Wikipedista:AdDenis123/Santino De Angelis
Narození16. června 1986
Karviná, Československo
ZeměČeská Republika
NárodnostČeskoItalská
Povolánízpěvák, herec
Aktivní roky2005
RodičeRoman Malovanik, Renáta Malovaniková Roz.Rentová
PříbuzníBratr: Stanislav Malovanik

Bratr: Roman Malovanik Bratr: Jan Malovanik (Zemřel)

Teta: Jaroslava Dvorníková

Strýc: Ladislav Dvorník
Znám(á) jakoVello Santino

Marian Malovanik, uměleckým jménem Santino De Angelis (* 16. červen 1986 v Karviná) je český tenorový operní a muzikálový zpěvák. Vystudoval střední školu v Havířově. Působí v České republice, je v angažmá pražských divadel.[1]

Život[editovat | editovat zdroj]

Narodil se v Karviné a do patnácti let žil v Orlové,[2] kde také chodil do základní školy. Po té složil úspěšně přijímací zkoušky na SoŠ a SOU v Havířově. Už v té době ho hodně zajímala muzika. Naučil se dělat muziku jako Dj. Jeden rok studia absolvoval na škole v Cambridge, kde studoval Letecké technologie a dosáhl Titulu Dr.h.c.[zdroj⁠?] posléze se začal věnovat i sólovému zpěvu. Byl také účastník v soutěži Česko hledá Superstar, které však opustil z důvodu smrti bratra Jana Malovanika, který jej prihlasil.

Kariéra

V roce 2000 se začal po boku Agentury Daniel ukazovat po boku DJ Andrého[1] ( Andrej Tašek ) v různých klubech na Moravě kdy společně delali neuvěřitelnou šou jako Djové.

Jen díky Dj Andrého ( Andrej Tašek ) ktery jej prakticky přivedl k Dj ingu jako takovému naběhl svou kariéru v tehle oblasti .

Dnes jezdí jako rezidentní Dj po klubech ne jen v Praze ale cele ČR a zahraničí konkrétně v německem sarrzbrucken kde má svou Managerku pro německo a švýcarsko ( Věra Lanšperková - sestřenice )

Dj Který si říkal Dj nico

Hrával v klubech Babylon ( ostrava ) Kavárna ( orlová )

Kde pravidelně chodili jeho kamarádi a fanoušci elektronické hudby

20062009

Hlavní Dj a Zvukař Agentury Daniel art Production

kde hlavně pořádal veškeré street dance a hip hop párty

2006

Začal nahravat sve vlastní skladby a mixy.

Dne 27.3.2012

pozván svým znamým a kamarádem Hanger Scoopem do Radio Relax do pořadu Out of control

Následně se stal Členem All Stars Djs radia

Téhož roku byl pozvan pořadately na Akci Festival piva a guášů pestrý doprovodný program. Ten začíná o hodinu později a během něho vystoupí dechová hudba Náladička, Klika NJ Blues, Nuestra Brothers Feat. Vello Santino, polská poprocková kapela Hendon, Gipsy Werk a Phil Collins Revival Marek.  Od 15 do 18 hodin je pro děti připravena Šmoulovaná a vyjede také vláček na kolech s okružní trasou po Orlové – Lutyni. Během hlavního programu bude oznámeno, který guláš dostal nejvíce hlasů.[2]

Bratr jej přihlásil do pěvecké soutěže Česko hledá SuperStar, kde se postupně castingovými koly probojoval a nasledně pěveckou soutěž opustil kvůli smrti bratra Jana Malovanika .


  1. Vello Santino. Bandzone.cz [online]. [cit. 2019-11-22]. Dostupné online. 
  2. Aktuality z Orlové - Slavnosti piva a gulášů | NICM. www.nicm.cz [online]. [cit. 2019-11-22]. Dostupné online.