Wikipedie:Wikizpravodaj MU

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
English summary
Články na blogu Wikimedia ČR

Srpen 2015 (č. 8)[editovat | editovat zdroj]

Vítejte! Toto číslo Wikizpravodaje Masarykovy univerzity mapuje dění v srpnu 2015. Účelem tohoto měsíčníku je podávat přehled o prezentaci témat souvisejících s Masarykovou univerzitou na Wikipedii a souvisejících projektech a monitorovat a podporovat aktivity směřující k jejímu zkvalitňování a aktivity zaměřené na tvorbu a šíření svobodných znalostí v Brně vůbec.

Wikizpravodaj vydává tiskový odbor rektorátu Masarykovy univerzity v rámci WikiProjektu Masarykova univerzita pod záštitou rektora MU Mikuláše Beka a za podpory Spolku absolventů a přátel MU.

Tentokrát bychom vás zvláště chtěli upozornit na seminář o Wikipedii pro pedagogy (nejen) Filozofické fakulty Masarykovy univerzity, který proběhne pod záštitou děkana v pondělí 14. září 2015 a na němž vystoupí i profesor Jan Sokol, který je sám aktivní wikipedista. Bližší informace o této akci naleznete na konci stránky Události.

Redaktorem Wikizpravodaje Masarykovy univerzity je Marek Blahuš, wikipedista rezident na Masarykově univerzitě a člen výboru Spolku absolventů a přátel Masarykovy univerzity. Komentáře a zpětnou vazbu uvítáme na stálé diskuzní stránce zpravodaje nebo jakýmkoliv jiným vhodným kanálem.

Obsah čísla[editovat | editovat zdroj]

Odběr zpravodaje[editovat | editovat zdroj]

Zpravodaj vychází zpravidla desátý den v měsíci. Příští číslo, zachycující dění v září, je plánováno na 10. 10. 2015. Toto číslo vyšlo 12. 9. 2015.

Přihlásit se k odběru zpravodaje e-mailem je možné na webu Spolku absolventů a přátel MU. Registrovaní uživatelé Wikipedie si mohou kliknutím na tlačítko vpravo nahoře přidat hlavní stránku zpravodaje mezi sledované stránky. Požádat o přihlášení nebo kontaktovat redakci je možné také e-mailem na adrese wikizpravodajblahus.cz.

Archiv starších čísel[editovat | editovat zdroj]

Zkratka:
  • WP:WZMU