Sportovní přístav Hluboká nad Vltavou

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Sportovní přístav Hluboká nad Vltavou
Poloha
AdresaHluboká nad Vltavou, ČeskoČesko Česko
Souřadnice
Map
Další informace
WebOficiální web
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Sportovní přístav Hluboká nad Vltavou je veřejný říční přístav na Vltavě na říčním kilometru 229,12. Leží na katastrálním území obce Hluboká nad Vltavou, ve vzdálenosti 600 m severozápadně od středu obce, cca 100 metrů od zdymadla Hluboká nad Vltavou.

Historie[editovat | editovat zdroj]

Přístav byl vybudován v období 1. 1. 2013 až 30. 9. 2014. Správcem a provozovatelem je Ředitelství vodních cest ČR. Projekt zpracoval Pöyry Environment a.s. a ATELIER 8000 spol. s r.o., samotnou stavbu provedl SMP CZ, a.s. a Metrostav a.s. Celkové náklady činily 209,8 mil. Kč, které uhradil Státní fond dopravní infrastruktury.[1]

Základní parametry[editovat | editovat zdroj]

Přístav slouží pro krátkodobé i dlouhodobé stání na malých plavidel na Vltavské vodní cestě. Je navržen pro stání 73 malých plavidel, stání velkého plavidla (44 x 5,6 m) a stání pro osobní lodní dopravu (27 x 5,6 m). Maximální ponor lodí je 1,3 m při plavební hloubce 1,8 m.

Přístav umožňuje také spouštění a vytahování lodí na souš a je vybaven uzávěrem vjezdového objektu za účelem ochrany lodí při povodních.

V přístavu je k dispozici informační centrum a hygienické zázemí se sprchami a WC.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. ŘVCČR - stavba Přístav Hluboká [online]. Ředitelství vodních cest České republiky [cit. 2018-05-17]. Dostupné online. 

Související články[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]