Wikipedie:Třetí názor: Porovnání verzí

Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 měsíci od uživatele Ján Kepler v tématu „Žádosti o třetí názor
Smazaný obsah Přidaný obsah
značka: editor wikitextu 2017
Bez shrnutí editace
Řádek 21: Řádek 21:
=== [[Wikipedista:Annierys/LOBEY]] ===
=== [[Wikipedista:Annierys/LOBEY]] ===
S wikipedistou [[Wikipedista:Jvs|Jvs]] jsme se neshodli na encyklopedické významnosti a relevantnosti zdrojů v tomto článku. Dosavadní diskuse k tématu viz [[Diskuse s wikipedistou:Jvs]]. --[[Wikipedista:Annierys|Annierys]] ([[Diskuse s wikipedistou:Annierys|diskuse]]) 29. 8. 2023, 08:56 (CEST)
S wikipedistou [[Wikipedista:Jvs|Jvs]] jsme se neshodli na encyklopedické významnosti a relevantnosti zdrojů v tomto článku. Dosavadní diskuse k tématu viz [[Diskuse s wikipedistou:Jvs]]. --[[Wikipedista:Annierys|Annierys]] ([[Diskuse s wikipedistou:Annierys|diskuse]]) 29. 8. 2023, 08:56 (CEST)

=== [[Caitlyn Jennerová]] ===
Neshodneme se na tom, jestli ve článku o ženě máme používat mužský rod a rodné jméno v těch částech článku, kde se píše o jejím životě před tranzicí/coming-outem. Viz [[Diskuse:Caitlyn Jennerová]].--[[Wikipedista:Ján Kepler|Ján Kepler]] ([[Diskuse s wikipedistou:Ján Kepler|diskuse]]) 30. 9. 2023, 10:58 (CEST)

Verze z 30. 9. 2023, 10:58

Zkratka:
  • WP:3N

Třetí názor (3N) je prostředkem k vyžádání si dalšího názoru ve věcném sporu mezi wikipedisty. Pokud se nemohou shodnout na konkrétní podobě nějaké stránky, mohou zde požádat ostatní o vyjádření jejich názorů. Nemusí se však jednat jen o spory. Je možné zde také upozornit ostatní wikipedisty na témata, která k vyřešení vyžadují širší zapojení komunity.

Na tuto stránku se zapisují pouze odkazy. Není-li podstata sporu zjevná, je možné ji zde stručně popsat. Zde se však o sporných případech nediskutuje. Diskuse probíhají na diskusních stránkách dotčených stránek, které jsou zde odkazovány. Zdejší žádosti o třetí názor by se měly vyvarovat argumentace ve prospěch jedné či druhé strany sporu; takové argumenty patří na tamní diskusní stránku.

Výhodou tohoto procesu je jeho neformální povaha. Wikipedisté mohou poskytnout svůj názor dobrovolně dle vlastního uvážení. Více názorů by mělo usnadnit dosahování konsenzu. Vyžaduje však i předpokládání dobré vůle a zdvořilost. Nespěje-li k řešení, můžete zkusit Žádost o komentář.

Po vyřešení záležitosti, nebo nevede-li ani další názor k řešení, odkaz z této stránky vymažte.

Žádosti o třetí názor

Po přečtení předchozích instrukcí Přidat novou žádost novou žádost vložíte kliknutím zde (upozornění na nevyplněný předmět ignorujte).

Enterprise / USS Enterprise

S Otaznickem se neshodneme, jestli v rozcestnících (těchto konkrétních ale v podstatě i obecně) uvádět významy z "podřazených" rozcestníků a článků. Viz Diskuse:USS Enterprise. --Harold (diskuse) 26. 7. 2023, 16:49 (CEST)Odpovědět

Wikipedista:Annierys/LOBEY

S wikipedistou Jvs jsme se neshodli na encyklopedické významnosti a relevantnosti zdrojů v tomto článku. Dosavadní diskuse k tématu viz Diskuse s wikipedistou:Jvs. --Annierys (diskuse) 29. 8. 2023, 08:56 (CEST)Odpovědět

Caitlyn Jennerová

Neshodneme se na tom, jestli ve článku o ženě máme používat mužský rod a rodné jméno v těch částech článku, kde se píše o jejím životě před tranzicí/coming-outem. Viz Diskuse:Caitlyn Jennerová.--Ján Kepler (diskuse) 30. 9. 2023, 10:58 (CEST)Odpovědět