Sokolinaja Gora (stanice Moskevského centrálního okruhu)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Sokolinaja Gora
StátRusko
MěstoMoskva
Vznik11. října 2016[1]
Linky Moskevský centrální okruh
Technické informace
Počet nástupišť2
Externí odkazy
Souřadnice sídla
Map
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Sokolinaja Gora (rusky Соколиная Гора) je stanice na Moskevském centrálním okruhu. Je nazvána po čtvrti, ve které se částečně nachází. Není zde možné přestoupit na metro ani příměstské vlaky. Tato stanice byla otevřena 11. října 2016, tedy o více než měsíc později, než byl zahájen provoz celé linky.

Charakter stanice[editovat | editovat zdroj]

Stanice Sokolinaja Gora se nachází na hranici čtvrtí Izmajlovo a Sokolinaja Gora mezi ulicemi Okružnoj projezd (Окружной проезд) a Severo-vostočnaja chorda (Северо-восточная хорда) na sever od jejich křížení s Osmou ulicí Sokoliné Gory (8-ая улица Соколиной горы).

Stanice disponující dvěma bočními nástupišti se nachází v mělkém zářezu, vestibul je propojen s pěším přechodem z roku 2011, na jehož místě byl původně silniční nadjezd nad tratí. Východy z přechodu směřují do obou sousedních ulic a do centra Izmajlovského parku. U hrany nástupiště blíže k Okružnému projezdu zastavují vlaky, které jedou ve směru hodinových ručiček, u nástupiště blíže Severo-vostočné chordě zastavují vlaky, které jedou naopak.

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Соколиная Гора (станция МЦК) na ruské Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]


Metro v MoskvěMoskevský centrální okruh
Izmajlovo Sokolinaja Gora Šosse Entuziastov
Okružnaja Vladykino Botaničeskij sad RostokinoBělokamennajaBulvar Rokossovskogo Lokomotiv Izmajlovo Sokolinaja GoraŠosse Entuziastov AndronovkaNižegorodskaja NovochochlovskajaUgrešskajaDubrovka Avtozavodskaja ZIL Věrchnije Kotly Krymskaja Ploščaď Gagarina Lužniki Kutuzovskaja Moskva-Siti Šelepicha Chorošovo Zorge Panfilovskaja Strešněvo Baltijskaja KoptěvoLichobory