Satisfactory

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Satisfactory
VývojářCoffee Stain Studios
VydavatelCoffee Stain Publishing
EngineUnreal Engine 4
PlatformaMicrosoft Windows
Datum vydání19. března 2019
Žánrysurvival
sandbox
Herní módyvideohra pro jednoho hráče
videohra pro více hráčů
kooperační mód
Oficiální webové stránky
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Satisfactory je sandboxová videohra v předběžném přístupu vytvořená studiem Coffee Stain Studios. Jde o 3D hru převážně z pohledu z první osoby s otevřeným zkoumáním planety a budováním továrny.

Hra svým cílem připomíná hru Factorio.[1] Na rozdíl od jiných otevřených světových her, jako je například Factorio, má Satisfactory jen jeden, předem generovaný svět o rozloze 30 km2.

Od vydání v březnu 2019 je hra dostupná jen na operačním systému Microsoft Windows a neexistují žádné konkrétní plány na její rozšiřování na Mac/Linux, ačkoli to nebylo vyloučeno. Hra byla původně vydána exkluzivně v obchodě Epic Games Store, od 8. března 2020 je dostupná i v platformě Steam.[2]

Příběh[editovat | editovat zdroj]

Hráč je jako zaměstnanec Ficsit Inc. seslán na mimozemskou planetu,[3] za účelem vybudování rozsáhlé továrny na různé součástky pro dokončení "Project Assembly", obrovského projektu s neznámým účelem. Na planetě se může setkat s mimozemskou flórou i faunou, která může být přátelská, neutrální, ale i nepřátelská.

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Satisfactory na slovenské Wikipedii.

  1. Satisfactory looks like first person game Factorio
  2. Satisfactory – We’re releasing on Steam! – novinky. store.steampowered.com [online]. 2020-02-11 [cit. 2020-05-13]. Dostupné online. 
  3. World. Satisfactory Wiki [online]. [cit. 2019-10-30]. Dostupné online. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]