Po stopách dinosaurů

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Po stopách dinosaurů
AutorVladimír Socha
IlustrátorLubomír Kupčík
ZeměČesko
Jazykčeština
Námětdinosauři, paleontologie
ŽánrDějiny, věda, fikce
VydavatelNakladatelství Triton
Datum vydání4. listopadu, 2011
Typ médiavázané
Počet stran216
ISBN978-80-7387-516-9
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Po stopách dinosaurů je populárně naučná kniha, jejímž hlavním tématem jsou chronologicky řazené příběhy z období druhohor, kdy pevninám planety Země vládli neptačí dinosauři. Autorem knihy je popularizátor paleontologie Vladimír Socha. Ilustrace v knize jsou dílem Lubomíra Kupčíka, autorem titulní ilustrace spinosaura je Luis Rey.

Kniha obsahuje celkem 21 povídek z období druhohorní éry (před 252-66 miliony let), které jsou řazeny chronologicky. První vypráví o životě raných dinosaurů v době asi před 230 miliony let (svrchní trias), poslední pak o jejich vyhynutí (resp. možném přežití) hranice mezi druhohorní a třetihorní érou (před 66 miliony let). Vyskytují se zde známé i méně známé druhy dinosaurů, například záhadný gigantický sauropod Amphicoelias fragillimus. V knize se objevuje také hypotetická civilizace dinosauroidů nebo popis katastrofy, která dinosaury vyhubila (dopad asteroidu Chicxulub). Povídky jsou doplněny černobílými ilustracemi Lubomíra Kupčíka.

Nakladatelské údaje[editovat | editovat zdroj]

Kniha oficiálně vyšla 4. listopadu roku 2011 v pražském nakladatelství Triton. Vazba knihy je lepená, jde o typ V2 (brožovaná), rozměry 140 × 200 cm.[1]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]