Martin Kysela

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Martin Kysela
Narození23. května 1983
Liberec
ČeskoslovenskoČeskoslovensko Československo
Povolánípodnikatel, investor a publicista
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Martin Kysela (* 1983, Liberec) je český podnikatel, investor a novinář zaměřený na oblast internetových technologií. Od roku 2006 působí jako samostatný burzovní spekulant a mentor.

Život[editovat | editovat zdroj]

Vystudoval ekonomiku se zaměřením na mezinárodní obchod. Dlouhodobě působil na manažerských i technických pozicích v IT, kde se věnoval zejména propagaci svobodného software a značky Apple, dále organizaci odborných konferencí, seminářů a vydavatelské činnosti. Později se začal orientovat na oblast burzovních trhů a vytvořil několik úspěšných obchodních systémů pro diskréční obchodování.

Jeden z jeho prvních systémů pro začínající obchodníky, RSIcross[1], který uvolnil zdarma pod licencí GNU GPL pro volné užití, se dočkal mnoha úprav a klonů, z nichž nejznámějším je systém založený na indikátoru MFI určený pro obchodování amerického indexu E-mini Russell 2000. Od roku 2007 vyučuje úzký okruh osobních žáků[2] a aktivně se věnuje propagaci značky Apple[3]. Bývá také citován v jiných textech a knihách z oblasti burzovních spekulací[4].

Od roku 2018 spolupracuje se vzdělávací platformou Quastic v oblasti vzdělávání v oblasti burzovních spekulací.

Knihy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Obchodní systém RSIcross [online]. Financnik.cz [cit. 2006-05-02]. Dostupné online. 
  2. Individuální mentoring obchodování na burzovních trzích [online]. Martin Kysela [cit. 2007-07-01]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2007-11-06. 
  3. Webový portál zaměřený na produkty Apple [online]. Impossible, s.r.o. [cit. 2010-04-01]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2011-09-26. 
  4. Kompletní průvodce úspěšného finančníka [online]. Centrum finančního vzdělávání, s.r.o. [cit. 2009-06-05]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]