International Falcon Movement – Socialist Educational International

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
International Falcon Movement - Socialist Educational International
MottoSpan the world with friendship, Education for Social(ist) Change
ZakladatelKurt Löwenstein
Vznik1922
TypMezinárodní zastřešující výchovná organisace
Právní formaspolek
Účelsocialismus, internacionalismus, dětská práva, demokracie
SídloIFM-SEI office, 98, Rue du Trône, B-1050, Brusel, Belgie
PůsobnostSelosvětová
ZakladatelKurt Löwenstein
Klíčové osobyCarly Dawson-Walker (generální sekretář)
Sylvia Siqueira Campos (prezident)
Mateřská organizaceEuropean Socialist Education Movements
Tržby262 527 € (2020)
Oficiální webwww.ifm-sei.org
Poznámkybratrský člen Socialistické internacionály
Některá data mohou pocházet z datové položky.

International Falcon Movement – Socialist Educational International (IFM-SEI) je mezinárodní nezisková organizace se sídlem v Belgii, která vede kampaň za práva dětí.[1] Je to bratrská organizace Socialistické internacionály[2] a úzce spolupracuje s International Union of Socialist Youth (IUSY) a Young European Socialists. IFM - SEI je členem European Youth Forum (YFJ) které působí v rámci Rady Evropy a v prostoru Evropské unie a úzce spolupracuje s oběma těmito subjekty.[3] V Latinské Americe je členem Foro Latin-America de Juventud (FLAJ)

Je součástí International Coordination Meeting of Youth Organisations[4] (ICMYO) který se skládá z celosvětových aktivních mládežnických organizací a regionálních mládežnických platforem a usiluje o koordinaci jejich činnost v rámci OSN a jejích agentur.

Má členské organizace po celém světě, nejvíce v Evropě a Jižní Americe. Mnoho z jejich členských organizací pracuje s dětmi a mladými lidmi všech věkových kategorií prostřednictvím aktivit, skupin a kempování.

Členy IFM - SEI jsou organisace dětí a mládeže, rodinné organizace a další organizace, které pracují ve prospěch dětí a mladých lidí.[5] IFM - SEI organizuje kampaně, například proti dětské práci nebo dětské pornografie, semináře, školení, tábory i další vzdělávací aktivity. Jejich aktivity jsou prováděny členské organizace a mezinárodní semináře se konají pravidelně ve spolupráci s ostatními bratrskými organizacemi. Jednou z nedávných aktivit byl Peace Camp s Izraelci a Palestinci.[6] LGBT událost kterou pořádá IFM se jemenuje Queer Easter.[7]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku International Falcon Movement – Socialist Educational International na anglické Wikipedii.

  1. http://www.ulb.ac.be/ceese/OCDE/OCDE_275.htm
  2. http://www.socialistinternational.org/viewArticle.cfm?ArticlePageID=931
  3. http://youthforum.org/index.php?option=com_content&view=article&id=294%3A-international-falcon-movement-socialist-educational-international-&catid=58%3Amember-organisations&Itemid=58&lang=en
  4. scout.org [online]. [cit. 11-01-2017]. Dostupné v archivu pořízeném dne 26-03-2012. 
  5. Archivovaná kopie. www.woodcraft.org.uk [online]. [cit. 2017-01-11]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2012-03-19. 
  6. Peace Camp
  7. Queer Easter. www.queereaster.net [online]. [cit. 2017-01-11]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2018-08-07. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]