Holy Wars… The Punishment Due

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Holy Wars… The Punishment Due
Singl od Megadeth
Z albaRust in Peace
Vydáno23. září 1990
Nahráno1990
ŽánrThrash metal[1]
Délka6:32
VydavatelstvíCapitol Records
ProducentDave Mustaine
AutorDave Mustaine
Singly Megadeth chronologicky
Mary Jane
(1988)
Holy Wars… The Punishment Due
(1990)
Hangar 18
(1991)

Holy Wars… The Punishment Due“ je píseň americké thrashmetalové kapely Megadeth, která vyšla roku 1990 jako první singl z jejich alba Rust in Peace. Má neobvyklou strukturu – začíná rychlou thrashmetalovou částí Holy Wars, která se po necelých dvou a půl minutách přemostí do pomalejší a „tvrdší“ sekce nazvané The Punishment Due, kterou rozdělují dvě kytarová sóla Martyho Friedmana. Ke konci skladba zrychluje a závěrečné sólo hraje Dave Mustaine.

Text skladby složil Mustaine těsně před koncertem v Severním Irsku. Zabývá se celosvětovými náboženskými konflikty, zejména v Izraeli a Severním Irsku. V interview pro britský magazín Guitarist Dave Mustaine uvedl, že inspiraci pro skladbu získal v Severním Irsku, když viděl prodávat podvrhy triček Megadeth. Původně chtěl zasáhnout, ale byl odrazen, když zjistil, že se jedná o způsob získávání financí pro Irskou republikánskou armádu.[2] The Punishment Due vychází z oblíbené postavy Marvel Comics, Punishera.[3]

Videoklip k písni byl nahrán v srpnu 1990 (přibližně v době začátku války v Zálivu). Záběry hrajících členů kapely prolínají zpravodajské záznamy různých ozbrojených konfliktů, zejména ze Středního východu.

Seznam skladeb[editovat | editovat zdroj]

7" vinyl[editovat | editovat zdroj]

  1. „Holy Wars… The Punishment Due“
  2. „Lucretia“

12" vinyl[editovat | editovat zdroj]

  1. „Holy Wars… The Punishment Due“
  2. „Interview with Dave Mustaine“

CD[editovat | editovat zdroj]

  1. „Holy Wars… The Punishment Due“
  2. „Lucretia“
  3. „Interview with Dave Mustaine“ (upraveno)

Sestava[editovat | editovat zdroj]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Holy Wars... The Punishment Due na anglické Wikipedii.

  1. LAWSON. 22 killer old school thrash songs that will instantly improve your day [online]. 2019-01-23 [cit. 2019-08-12]. Dostupné online. (anglicky) 
  2. The Realms of Deth - Megadeth Interviews - Dave the Human, Mustaine the Artist. megadeth.rockmetal.art.pl [online]. [cit. 2019-11-16]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu. 
  3. The Realms of Deth - Megadeth Lyrics - Rust in Peace. megadeth.rockmetal.art.pl [online]. [cit. 2019-11-16]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]