Gingerhead

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Gingerhead
Skupina Gingerhead (festival Dobrovol, léto 2016)
Skupina Gingerhead (festival Dobrovol, léto 2016)
Základní informace
PůvodČesko Praha, Česko
ŽánryRock
Pop
Funk
Aktivní roky2015dosud
Webwww.gingerhead.cz
Současní členové
Eliška Pekárek Flaková - zpěv
Maťo Mišík - kytara
Luboš Moravec - kytara, zpěv
Vlastimil Klein - baskytara, zpěv
Tomáš Piala - bicí
Dřívější členové
Daniel Dyk - bicí
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Gingerhead je česká hudební skupina z Prahy, hrající směs rocku, popu a funk music.[zdroj?] Mezi zakládající členy patří zpěvačka Eliška Pekárek Flaková, kytarista a skladatel Luboš Moravec (dříve Walk Choc Ice) nebo někdejší člen Tata Bojs a výtvarník Maťo Mišík (starší syn zpěváka Vladimíra Mišíka). Skupina byla založena v roce 2015.

Historie[editovat | editovat zdroj]

Skupina vznikla v roce 2015 v Praze. Počáteční podobu Gingerhead tvořil Luboš Moravec (dříve působil ve skupině Walk Choc Ice, spolupracoval s Ivanem Králem nebo Davidem Kollerem), Maťo Mišík (dříve Tata Bojs, Aneta Langerová a další), zpěvačka Eliška Pekárek Flaková (bývalá členka dívčí rockové skupiny Reskata), basista Vlasta Klein (bývalý člen grunge skupiny devadesátých let Gallery of the Dirt) a bubeník Daniel "Dandýs" Dyk. Posledně jmenovaný ze skupiny odešel v průběhu nahrávání připravovaného EP a nahradil ho Tomáš Piala (bývalý člen skupiny Jarret).

Skupina vstoupila na kytarovou scénu v první jarní den roku 2016 se svou skladbou Holy Ground. Následovala intenzivní práce na debutovém EP. Na poslední chvíli[zdroj?] se skupina rozhodla nahrát ve studiu 3bees v Jinočanech a několik písní zcela naživo, bez dotáček a jiných studiových úprav (tzv. live studio session). S financováním nahrávky pomohli fanoušci pomocí crowdfundingové kampaně na serveru Hithit. Skupina tak na podzim 1. října 2016 vydala své debutové Holy Ground - EP, které přineslo 7 převážně anglicky zpívaných skladeb včetně bonusového materiálu Live In Studio. Album bylo téhož dne pokřtěno v pražské Malostranské besedě.[zdroj?]

Sestava[editovat | editovat zdroj]

Stálou sestavu skupiny Gingerhead tvoří:

Diskografie[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]