Frenemies

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Frenemies
Díl seriálu Glee
Pův. názevFrenemies
Číslořada 5
díl 9
Premiéra25. února 2014
Tvorba
ScénářNed Martel
RežieBradley Buecker
Prod. kód5ARC09
Hosté
Posloupnost dílů
← Předchozí
Previously Unaired Christmas
Následující →
Trio
Seznam dílů seriálu Glee
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Frenemies je devátá epizoda páté série amerického hudebního televizního seriálu Glee a v celkovém pořadí devadesátá sedmá epizoda. Napsal ji Ned Martel, režíroval Bradley Buecker a poprvé se vysílala ve Spojených státech dne 25. února 2014 na televizním kanálu Fox. S touto epizodou se vysílání seriálu přesunulo ze čtvrtečního času (21 hodin večer místního času) na úterní večer (20 hodin místního času).

Obsah epizody[editovat | editovat zdroj]

Tina Cohen-Chang (Jenna Ushkowitz) je stresovaná, protože je na čekacím listu na Brown University a Artie Abrams (Kevin McHale) se jí snaží povzbudit svým podáním písně I Call You Friend". Jejich vztah zhořkne, když ředitelka Sue Sylvester (Jane Lynch) oznámí, že oba dva mají stejný známkový průměr jako nejlepší studenti třídy a jeden z nich musí přednést před třídou řeč, o což začnou mezi sebou soutěžit. Kromě toho také soutěží o sólo na národním kole, v písni "My Lovin' (You're Never Gonna Get It)", během které Tiny omylem shodí Artieho z jeho vozíčku.

V New Yorku je Santana Lopez (Naya Rivera) čím dál tím nespokojenější se svými životními neúspěchy ve světle broadwayských úspěchů Rachel Berry (Lea Michele). Santana se tedy na konkurzu uchází o místo Racheliny náhradnice písní "Don't Rain on My Parade", kde kopíruje Racheliny typické pohyby. Rachel je rozzuřená a začne Santanu urážet. Jejich rivalita ještě stoupne, když Santana roli získá a režisér Rupert Campion (Peter Facinelli) oznámí, že fakt, že obě pochází ze stejné střední školy, použije k publicitě muzikálu.

Mezitím Kurt Hummel (Chris Colfer) podezřívá Elliotta "Starchild" Gilberta (Adam Lambert), že se mu snaží ukrást kapelu a rozhodne se k němu dostat blíže tak, že předstírá, že se chce od něj naučit hrát na kytaru. Elliott vezme Kurta do prodejny kytar, kde zpívají "I Believe in a Thing Called Love" a oba dva si uvědomí, že s tím druhým rádi tráví čas. Elliott ujistí Kurta, že se ho nesnaží vyšachovat ze skupiny. Kurt nahraje na sociální síť svou fotku s Elliotem, díky čemuž Blaine Anderson (Darren Criss) začne trochu žárlit.

Př slavnostní řeči se Artie a Tina navzájem omluví tomu druhému za své předchozí chování. Lepšího řečníka z nich má vybrat porota složená z Willa Schuestera (Matthew Morrison), trenérky Shannon Beiste (Dot-Marie Jones) a školníka Figginse (Iqbal Theba), pro ně to ale skončí nerozhodně, a tak Sue vybere jako vítěze Blaina, k čemuž mu posléze Tina i Artie gratulují. V té chvíli, když Blaine, Artie a Tina zpívají "Breakaway", se Rachel rozhodne odstěhovat ze společného bytu a přetrhat všechny společná pouta se Santanou a skončit tak jejich přátelství.

Seznam písní[editovat | editovat zdroj]

  • "Whenever I Call You Friend"
  • "Brave"
  • "My Lovin' (You're Never Gonna Get It)"
  • "Beautiful Dreamer"
  • "Don't Rain on My Parade"
  • "I Believe in a Thing Called Love"
  • "Every Breath You Take"
  • "Breakaway"

Hrají[editovat | editovat zdroj]

Jacob Artist Jake Puckerman
Melissa Benoist Marley Rose
Chris Colfer Kurt Hummel
Darren Criss Blaine Anderson
Blake Jenner Ryder Lynn
Jane Lynch Sue Sylvester
Kevin McHale Artie Abrams
Lea Michele Rachel Berry
Matthew Morrison William Schuester
Alex Newell Wade „Unique“ Adams
Chord Overstreet Sam Evans
Naya Rivera Santana Lopez
Becca Tobin Kitty Wilde
Jenna Ushkowitz Tina Cohen-Chang

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Frenemies (Glee) na anglické Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]