Plesosaurus

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Plesosaurus
Díl seriálu Glee
Pův. názevProm-asaurus
Číslořada 3
díl 19
Premiéra8. května 2012
Tvorba
ScénářRyan Murphy
RežieEric Stoltz
Prod. kód3ARC19
Hosté
Posloupnost dílů
← Předchozí
Přijímačky
Následující →
Poslední pokus
Seznam dílů seriálu Glee
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Plesosaurus (v anglickém originále Prom-asaurus) je devatenáctá epizoda třetí série amerického hudebního televizního seriálu Glee a v celkovém pořadí šedesátá třetí epizoda seriálu. Napsal ji Ryan Murphy, režíroval Eric Stoltz, poprvé se vysílala ve Spojených státech dne 8. května 2012 na televizní stanici Fox a obsahuje maturitní ples na Střední škole Williama McKinleyho.

Epizoda v den vysílání přilákala k obrazovkám celkem 6,67 milionů amerických diváků a získala 2,7/8 Nielsenova ratingu/podílu na trhu ve věkovém okruhu od osmnácti do čtyřiceti devíti let. Sledovanost i ratingy mírně vzrostly oproti předchozí epizodě s názvem Přijímačky, která se vysílala o týden dříve, tedy dne 1. května 2012.

Děj epizody[editovat | editovat zdroj]

Ředitel McKinleyovy střední, Figgins (Iqbal Theba) má setkání s Brittany (Heather Morris), kde jí říká, že jako prezidentka třídy není efektivní a sdělí ji, že uvažuje o zbavení jí této pozice. Jako výsledek Brittany slíbí, že učiní nadcházející maturitní ples nezapomenutelným. Rozhodne se, že téma plesu tento rok budou dinosauři a ukládá zákaz gelu na vlasy na maturitním plese, což rozzuří Blaina (Darren Criss), známého tím, že si geluje vlasy.

Sue (Jane Lynch) vyhlásí tři finalisty pro krále a královnu plesu, což zahrnuje Finna (Cory Monteith) a Brittany pro krále plesu a Santanu (Naya Rivera) a Quinn (Dianna Agron) pro královnu plesu. Becky Jackson (Lauren Potter) je velmi naštvaná za to, že nebyla nominovaná. Rachel (Lea Michele) je překvapená, když vidí plakát, který vychvaluje Finna a Quinn jako společné kandidáty a konfrontuje ho ohledně toho, protože je naštvaná, že na maturitním plese bude Finn tančit s Quinn—jeho bývalou přítelkyní—místo s ní. Mezitím Quinn udělala velký pokrok na rehabilitaci s Joeovou (Samuel Larsen) pomocí a již s pomocí může chodit. Požádá Joa, aby to do maturitního plesu udržel v tajnosti. Později, když Finn uvidí rozesmátou Quinn na vozíčku, která úspěšně zneužívá svého nedávného postižení k tomu, aby získala hlasy na ples, tak začne Finn mít pochybnosti ohledně jejich společné kampaně.

Po diskuzi ohledně jejich vlastních pochybností o plese s Blainem a Kurtem (Chris Colfer) se Rachel rozhodne uspořádat proti plesový večírek v hotelovém pokoji. Puck (Mark Salling) je stále sklíčený proto, že propadl u testu, který potřeboval k tomu, aby se dostal k maturitě a souhlasí, že na večírek přijde, stejně jako stále nazlobená Becky. Večírek začíná rozpačitě a Becky ho nazve "nejhorším anti-plesem jaký kdy byl". Mezitím na plese Finn přichází pro Quinn na dámské toalety, kde uvidí, že Quinn už může normálně chodit a je naštvaný, že kvůli jejímu postižení ji upřednostnil před Rachel. Quinn prosí Finna, aby zůstal na povinný tanec, s čímž souhlasí, ale během tance několikrát Quinn vyzve, aby si stoupla. Joe konfrontuje Finna a Sue mu vyhrožuje, že ho vyhodí z maturitního večírku, ale Finn odchází dobrovolně. Přichází na proti-plesovou párty a přesvědčuje Rachel a další, aby se s ním vrátili na ples. Rachel mu slibuje, že s ním půjde, stejně jako Kurt a Blaine, ale Puck a Becky zůstávají na pokoji. Becky řekne Puckovi o své toize stát se královnou plesu a on se rozhodne korunovat sebe a Becky jako krále a královnu anti-plesu, koruny vytvoří z krabice od piv a poté se oba dva vrací na ples.

Na McKinleyově střední se Rachel omlouvá Quinn a řekne jí, že pro ní volila a je šťastná, že se staly kamarádkami. Santana a Quinn počítají hlasy pro krále a královnu plesu, zjistí, že pro Brittany jako krále plesu volili jen čtyři lidé a Finn vyhrál, zatímco Quinn Santanu porazila pouze o jeden hlas. Ačkoliv získaly titul, který vždy chtěly, si Santana uvědomí, že nechtěla vyhrát, pokud nevyhraje i Brittany a Quinn její vítězství naplňuje pouze prázdnotou. Dohodne se se Santanou, že přepíše výsledky. Králem plesu je zvolen sice Finn, ale královnou plesu zvolí Rachel. Finn a Rachel tančí na "Take My Breath Away", což zpívají Quinn a Santana a Quinn překvapí celý dav tím, že si během vystoupení z vozíku stoupne.

Seznam písní[editovat | editovat zdroj]

  • "Big Girls Don't Cry"
  • "Dinosaur"
  • "Love You Like a Love Song"
  • "What Makes You Beautiful"
  • "Take My Breath Away"

Hrají[editovat | editovat zdroj]

Dianna Agron Quinn Fabray
Chris Colfer Kurt Hummel
Darren Criss Blaine Anderson
Jane Lynch Sue Sylvester
Jayma Mays Emma Pillsburry
Kevin McHale Artie Abrams
Lea Michele Rachel Berry
Cory Monteith Finn Hudson
Heather Morris Brittany Pierce
Matthew Morrison William Schuester
Amber Riley Mercedes Jones
Naya Rivera Santana Lopez
Mark Salling Noah „Puck“ Puckerman
Harry Shum mladší Mike Chang
Jenna Ushkowitz Tina Cohen-Chang

Natáčení[editovat | editovat zdroj]

Epizodu režíroval Eric Stoltz a scénář k ní napsal jeden z tvůrců Ryan Murphy. Natáčení epizody začalo dne 27. března 2012, zatímco se ještě natáčela předchozí epizoda s názvem Přijímačky a natáčení skončilo 5. dubna 2012. Scény z plesu se točily den před ukončením natáčení.

Mezi vedlejší role, které se v této epizodě objeví, patří členové sboru Sam Evans (Chord Overstreet), Rory Flanagan (Damian McGinty) a Joe Hart (Samuel Larsen), dále ředitel Figgins (Iqbal Theba), roztleskávačka Becky Jackson (Lauren Potter) a fotbalový hráč a Mercedesin bývalý přítel Shane Tinsley (LaMarcus Tinker). Helen Mirren se v seriálu již podruhé objevila jako vnitřní hlas Becky Jackson, ale nebyla uvedena v titulcích.

Pět písní z epizody bylo vydáno jako singly a jsou dostupné ke stažení: "Love You Like a Love Song" od Seleny Gomez & the Scene v podání Nayi Rivery; "Big Girls Don't Cry" od Fergie v podání Ley Michele, Chrise Colfera a Darrena Crisse; "What Makes You Beautiful" od One Direction v podání Samuela Larsena, Damiana McGintyho, Kevina McHala a Harryho Shuma mladšího; "Take My Breath Away" od Berlin v podání Dianny Agron a Nayi Rivery a "Dinosaur" od Keshy v podání Heather Morris.

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Prom-asaurus na anglické Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]