Francis J. Parater

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Služebník Boží
Francis J. Parater
Seminarista
Narození10. října 1897
Richmond
Úmrtí7. února 1920 (ve věku 22 let)
Řím
SvátekPřipomínka 7. února
Místo pohřbeníCampo Verano
Uctíván církvemiŘímskokatolická církev a církve v jejím společenství
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Francis Joseph Parater (10. října 1897, Richmond7. února 1920, Řím) byl římskokatolický seminarista diecéze Richmond. Dnes u něj probíhá proces svatořečení, tím mu náleží titul služebník Boží.

Život[editovat | editovat zdroj]

Narodil se 10. října 1897 v Richmondu jako syn kapitána Francise J. Paratera, Sr. a jeho druhé manželky Mary Richmond. Při dospívání sloužil jako ministrant a navštěvoval Xaverian Brothers' School (poté známá jako Saint Patrick's School) a poté Benedictine High School (později známá jako Benedictine College Preparatory). Roku 1917 získal titul valedictorian. Byl aktivní ve skautingu a to ve skupině Eagle Scout.

Po střední škole se rozhodl stát se knězem, a roku 1917 vstoupil do Belmont Abbey Seminary. Roku 1919 ho biskup Denis J. O'Connell poslal na studium teologie na Severoamerickou papežskou kolej v Římě.

V lednu 1920 onemocněl revmatickými horečkami. Zemřel 7. února 1920 na následky nemoci. Pohřben byl v mauzoleu Severoamerické papežské koleje na římském hřbitově Campo Verano.

Proces svatořečení[editovat | editovat zdroj]

Dne 8. května 2001 byl vydán nihil obstat (povolení zahájení procesu). Dne 24. března 2002 ustanovil biskup Walter Francis Sullivan komisi. Postulátorem kauzy byl zvolen otec J. Scott Duarte.

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Francis J. Parater na anglické Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]