Far Cry New Dawn

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Far Cry New Dawn
Základní informace
VývojářUbisoft Montreal
VydavatelUbisoft
SkladatelTyler Bates
Herní sérieFar Cry
EngineDunia Engine 2
PlatformyMicrosoft Windows
PlayStation 4
Xbox One
Datum vydání15. února 2019
ŽánryFirst-person shooter, action-adventure
Herní módySingle player a Multi player
KlasifikaceESRB 17 a více
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Far Cry New Dawn je střílečka z pohledu první osoby vyvinutá studiem Ubisoft Montreal a vydaná Ubisoftem. Jedná se o spin-off Far Cry série a přímé pokračování Far Cry 5. Hra byla vydána 15. února 2019 na Microsoft Windows (PC), PS4 a Xbox One.[1][2]

Hratelnost[editovat | editovat zdroj]

Jako jeho předchůdce bude New Dawn zasazen do státu Montany, USA. Byla použita Far Cry 5 mapa, ale díky jaderné válce (čtěte dole) byla krajina většinově změněna, takže budou mít hráči co prozkoumávat.[3] Hráči si mohou vytvořit novou postavu, ženu či muže a několik různých ras. Guns for Hire a Fangs (parťáci) zde zůstanou, i jako v předešlém díle můžete rekrutovat přeživší, zvířata, i nějaké staré známé z minulého dílu. Dabéři hry budou noví, ale i z předchozího dílu. Nové zbraně jsou předvedeny ve hře, bohužel i většina recyklovaných z minulého dílu. Můžete si například vyrobit "vrhač pil" díky kterému můžete po nepříteli vystřelit kotouč z pily. Hráči získávají nové zbraně a vylepšení.[4] Vozidla mohou být také vylepšena. Hra také obsahuje mód Expedice, který dovolí hráčům jet do ostatních míst po celých Spojených státech.

Předpoklad[editovat | editovat zdroj]

Sedmnáct let po jaderné válce, která zakončila hru Far Cry 5, se přeživší snaží znovu vybudovat komunitu v Hope County[5]. Jejich snažení je, ale ohroženo Highwaymen's (zbojníky) skupinou která lidem vše bere. Tato skupina je vedená dvojčaty Mickey a Lou. Hra také ukáže jak se 17 let vyvíjel vztah policisty (za kterého jste hráli v Far Cry 5) a Josepha Seeda (hlavní záporák Far Cry 5, předpověděl konec světa).

Vývoj[editovat | editovat zdroj]

New Dawn je vyvinuto Ubisoft Montreal a zpracováno s Ubisoft Kiev, Ubisoft Bucharest a Ubisoft Shanghai. Podle slov art directora Isaaca Papismada, tým chtěl vytvořit post-apo hru v Far Cry universu už hodně dlouho.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Far Cry New Dawn na anglické Wikipedii.

  1. TISCALI. Far Cry New Dawn - Karta hry. Games.cz [online]. [cit. 2019-02-13]. Dostupné online. 
  2. Recenze hry Far Cry: New Dawn [online]. [cit. 2022-04-27]. Dostupné online. 
  3. TISCALI. Nový díl Far Cry jménem New Dawn navazuje na pětku. Games.cz [online]. [cit. 2019-02-13]. Dostupné online. 
  4. Far Cry: New Dawn — Everything you need to know. Android Central [online]. 2019-02-10 [cit. 2019-02-13]. Dostupné online. (anglicky) 
  5. V novém Far Cry New Dawn navštívíme známá místa po nukleární válce. iDNES.cz [online]. 2018-12-07 [cit. 2019-02-13]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]