Erick Lindgren

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Erick Lindgren
Narození11. srpna 1976 (47 let)
Burney, Kalifornie
Spojené státy americkéSpojené státy americké Spojené státy americké
Povoláníhráč pokeru
ChoťErica Schoenberg (2011–2014)
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Erick Lindgren (* 11. srpna 1976 Burney, Kalifornie) je americký profesionální pokerový hráč.

Podařilo se mu vyhrát hned jeho první velký turnaj v hotelu Bellagio v roce 2002, na což navázal o deset měsíců později svojí první výhrou v seriálu World Poker Tour (WPT). Za dalších šest měsíců nato vyhrál turnaj WPT PartyPoker Million III, ze kterého si odnesl první cenu milion dolarů.

V lednu roku 2005 skončil druhý na jednom z okružních turnajů série World Series of Poker v Atlantic City. V únoru skončil pátý na WPT LA Poker Classic a o pouhý měsíc později dokázal vyhrát druhý turnaj Proffesional Poker Tour, který se taktéž konal v Los Angeles.

V lednu 2006 se dostal k dalšímu finálovému stolu série WPT, když skončil třetí na turnaji 2006 Borgata Winter Poker Open.

V červnu téhož roku Lindgren vyhrál první cenu 600 000 $ v turnaji FullTiltPoker.net Poker Pro Showdown event, když dokázal porazit Mikea Matusowa, Clonie Gowen, Erika Seidela, Johna Juandu, Chrise Fergusona a Phila Iveyho. Lindgrenovo vítězství v této pokerové události se zrodilo hned v prvním souboji finálového "heads-up", když jeho A♣ K♣ porazilo Matusowovo A♥ J♣ poté, co se na stůl dostavilo 6♠ 6♣ 9♦ A♠ 3♠.

Na konci roku 2007 tak jeho výdělky z "živých" turnajů převyšovaly 5 500 000 $.

Lindgren je také autorem knihy "World Poker Tour: Making the Final Table", která popisuje strategii pro pokerové turnaje.

Obě jeho jména (křestní "Erick" a příjmení "Lindgren") jsou švédská, reprezentují jeho severský původ.

Je členem "Full Tilt Team", pokerového týmu stejnojmenné online poker herny.

27. června 2007 vyhrál Erick sázku o 350 000 $, kterou uzavřel s Gavinem Smithem, Philem Iveym a několika dalšími známými. Aby vyhrál, musel Erick mezi východem a západem slunce odehrát čtyři po sobě jdoucí kola golfového hřiště v Las Vegasském "Bear's Best. Musel si nosit svůj vlastní bag s holemi a v každém z již zmíněných čtyř kol zahrát pod 100. Teplota tehdy dosahovala skoro 42 °C. Navzdory tomuto vyčerpávajícímu vedru však Erick tuto sázku vyhrál. V interview pro PokerListing poté řekl, že během této sázky zhubnul o více než 5 kilogramů.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]