Jiří Urban mladší

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(přesměrováno z Dymo)
Jiří Urban mladší
Základní informace
Jinak zvanýDymo, Yuri Dymo
Narození15. prosince 1981 (42 let)
Československo Praha, Československo
ŽánryPsy-core
Povoláníkytarista
Nástrojeelektrická kytara, akustická kytara
Příbuzná témataDymytry
SídloPraha
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Jiří Urban mladší je zakladatel a kytarista kapely Dymytry, ve které vystupuje v masce a pod jménem „Dymo“. V minulosti byl i baletním tanečníkem v Národním divadle, vystudoval Taneční konzervatoř v Praze a Elmhurst ballet school v anglickém Birminghamu. S kolegou z Dymytry, Janem Görgelem, spoluzaložil televizi Rebel 2 Slušnej kanál (dříve Slušnej kanál, původně Fajnrock TV).[1] Dříve působil v kapelách Adrien, Aleš Brichta Band, Noid.[2] Je synem Jiřího Urbana, spoluzakladatele kapely Arakain. Je synovcem zpěváka Aleše Brichty. Dále má bratra Štěpána a nevlastní sestru Adélu.



Dymytry[editovat | editovat zdroj]

V metalové kapele, kterou sám založil, je nyní už jediným původním členem. Současnou sestavu, ve které se skupina proslavila, si k sobě sám vybral.[1] Ostatními členy je označován jako kapelník, který nejvíce bdí nad chodem skupiny. Pro Dymytry skládá hudbu a zkusil si i textařinu (skladba „Stáváš se potravou“, Neonarcis). Na koncertech pravidelně uplatňuje své pohybové nadání, když předvádí publikem oblíbené hvězdice s kytarou v ruce

Fotogalerie[editovat | editovat zdroj]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. a b Dymytry stojí na vrcholu: Když se velké sny mění ve skutečnost [online]. Rockpalace.cz [cit. 2018-03-19]. Dostupné online. 
  2. Jiří „Dymo“ Urban - profil [online]. Dymytry.cz [cit. 2018-03-19]. Dostupné online.