Diskuse s wikipedistou:Zákupák/Archiv 3

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Rok 2010[editovat zdroj]

Kolega Tchoř mi upravil archiv diskuse asi podle nějaké normy, jenže teď ten odkaz vpravo vede na jím zrušenou stránku. Počkám nějakou tu hodinu či den a pak to zkusím vrátit, aby ta schránka byla funkční. Možná jsem to udělal technicky špatně já.--Zákupák 1. 1. 2010, 13:25 (UTC)

Omlouvám se, odkaz jsem přehlédl, jinak bych ho opravil. Problém byl v tom, že archiv byl vytvořen v hlavním jmenném prostoru, tedy mezi články ;-). --Tchoř 1. 1. 2010, 13:32 (UTC)
Tušil jsem že za to mohu já--Zákupák 1. 1. 2010, 13:34 (UTC)

Harrison Schmitt[editovat zdroj]

Zajímavosti

Se srdečným pozdravem Jan.Kamenicek 4. 1. 2010, 15:02 (UTC)

Dobrý večer, milý kolego.

Jdu sem za Vámi, protože již několikrát jsem si všiml, že při záležitostech kolem recenzí a DČ jste upozornil na tak řečenou "komisi kvality". Prosím, nemějte pocit, že jsem Vás přišel nějak buzerovat, ale mám pocit, že jste instituci pověřenců NNČ špatně pochopil. Především pověřenci nestráží kvalitu, ale nominační proces sám o sobě, a to z formální stránky věci. Jsou tu hlavně proto, aby existovala nějaká autorita bdící nad procesem a zasahující v případě, když se semele nějaký průšvih; jejich pravomoci jsou konstruovány především na ty nejhorší možné scénáře, jejichž řešení by bez zakotvení ("černé na bílém") bylo těžko proveditelné, třeba odstranění výjimečně špatného článku z nominací. Naštěstí k ničemu podobnému dosud nedošlo a za ten rok a čtvrt, co funguje NNČ podle nových pravidel, jím prošly desítky článků a rozhodnutí vykonaných z pozice pověřence bylo opravdu málo.

Pověřenci se sice účastní recenzí, ale nikoliv z titulu pověřenců, ale jako běžní uživatelé. Nicméně recenzentů je tu celá řada, mnoho nominací může proběhnout pod patronací zkušených a tématu znalých uživatelů a pokud opravdu nominace probíhá hladce, pověřenci se v nich ani nemusí objevit (ale měli by je sledovat a orientovat se v nich). Jejich formální "moc" a slovo opravdu nepřesahuje spránky "Wikipedie:Nominace nejlepších článku/...". Jinde, a to ani v recenzích v rámci projektu Kvalita (pověřenci nespadají pod projekt, navíc ne všichni jsou jeho členy), nepředstavují žádnou zvláštní autoritu.

Snad jsem Vás teď nějak nezaskočil, ani si mou zprávu, prosím, nevykládejte nějak zle. S přátelským pozdravem, أنا الحق مساهمات النقاش ‎ 10. 1. 2010, 19:45 (UTC)

Konstantin Feoktistov[editovat zdroj]

Srdečně zdravím. S potěšením oznamuji, že pro týden od 11. do 17. ledna byla na hlavní stranu vybrána zajímavost z hesla Konstantin Feoktistov, jehož jste spoluautorem. Na stránce WP Article Statistics se můžete podívat na jeho návštěvnost. Pokud víte o nějaké další zajímavosti vhodné pro uvedení na hlavní straně, prosíme navrhněte ji. Jan.Kamenicek 12. 1. 2010, 00:15 (UTC)

Ilan Ramon[editovat zdroj]

Ahoj, chtěl bych Vas jako účastníka projektu kosmonautika požádat o zkouknutí článku Ilan Ramon, který jsem dal do recenze. Pro Izrael je velkým hrdinou a zaslouží si mít kvalitní článek. Moc se v této oblasti neorientuju, takže budu rád za každou připomínku. Například jsem si nebyl jistý jak přeložit "payload specialist", neb někde se uvádí specialista pro užitečné vybavení, někde palubní specialista. Předem moc dík --Faigl.ladislav slovačiny 12. 2. 2010, 19:29 (UTC)

ad Neonka zelená[editovat zdroj]

Zdravím a dík za upozornění; už jsem to opravil. Tvořil jsem jej (článek) na základě už uloženého konceptu (osnovy) a "tento údaj" jsem zapomněl změnit. Ještě jednou dík.--Jofre 14. 2. 2010, 22:12 (UTC)

Dobrý den. Článek Brocchinia je cca 4 roky starý. Proč jste ho zařadil do novinek na portálu?--Don Pedro 21. 2. 2010, 15:59 (UTC)

Omlouvám se za mou chybu, dnes byly vytvořeny Brocchinia hectores a Brocchinia reducta a u toho druhého označeného za vzápětí jako copy jsem si to chybně napsal na papírek, z něhož jsem to přepisoval do novinek. Jsem rád, že novinky někdo vůbec čte, dám si větší pozor.--Zákupák 21. 2. 2010, 16:07 (UTC)

To nevadí, chtěl jsem to sundat sám, ale myslel jsem si, že jste k tomu měl nějaký důvod, tak jsem raději volil dostaz.--Don Pedro 21. 2. 2010, 17:01 (UTC)

Zdravím Vás kolego, můžete se podívat, jak je na tom s články náš spoluautor Harold? Já dodnes nepochopil, jak ze systému dostanete odpověď "Kolik kdo napsal článků pro portál Star Trek" a myslím si, že jich už bude mít přes 10 alespoň na první hvězdu. --El Carlos 24. 2. 2010, 15:49 (UTC)

Osm a hromadu reedictů. Chcete-li bádat nad seznamem hesel kýmkoli vytvořeném, okopírujte si z mé osobní stránky až dole odkazy na počítadla k sobě, prima pomůcka. V tom Seznam hesel si pak napište jméno (třeba Harold, nebo sebe) a vyměňte en za cs. Ukáže Vám to posledních 100 hesel a reedictů. Chcete-li víc, klikněte na spodek té stránky.--Zákupák 24. 2. 2010, 16:18 (UTC)
To číslo mi přijde nějaké divné. Přišlo mi, že sázel do "Nové články" jeden za druhým a namátkou jsem našel tyto hesla, které (podle historie) určitě založil
a to jsem vybíral opravdu namátkou. Podle mne jich má víc. Otázka jest, jestli to počítadlo rozeznává i hesla bez odkazu na portál. Je mi zřejmé, že tu Enterprise rozporcoval, ale přijdou mi jako hodnotná hesla, nekontroloval jsem to, ale myslím, že jenom nezkopíroval text do samostatného hesla. --El Carlos 25. 2. 2010, 15:46 (UTC)
Herce či spisovatele, kteří hrají a píší také o Star Treku jsem nepočítal. Či započíst i nakladatelství, která nějakou knihu v soupisu svých stovek vydaných věnovala Star Treku? Totéž filmové společnosti, TV stanice atd.. I proto do těch hesel nevkládám odkaz na náš portál, taková hesla patří více portálům. Citovali jste mi Cánon, o čistotě hesel. Tady to platí také, nebo ne? Ale ne že bych mu tu placku nepřál, klidně mu to vyznamenání věnujte, ani nešpitnu. Debata je, co je jedinečnou součástí portálu Star Trek--Zákupák 25. 2. 2010, 16:00 (UTC)
Jo, asi máte pravdu, což mi nedošlo. Nechci kritizovat, ani určovat směr, ale je otázka, zda-li třeba Gene Roddenberry nebo Walter Koenig, nepatří také do Star Treku, když v podstatě nejsou známi ničím jiným. Ale asi máte pravdu, že pro zachování nějakého srozumitelného směru by tomu nemělo tak být. Ostatně věřím, že dvou ryze ST článků se od něj ještě dočkáme. --El Carlos 26. 2. 2010, 13:56 (UTC)
Po přečtení této diskuse o tom nepochybuji. A přemýšlím, jak nás všechny v tomto duchu více podnítit. Hlavně mi vadí, že zmiňovaný Canon nemáme přeložený, abychom mohli hesla nějakou kategorií označit a podle toho i sestavit seznam (vhodných) chybějících hesel. A za jejich vytvoření pak rozdávat metály pro radost--Zákupák 26. 2. 2010, 15:55 (UTC)


Poděkování[editovat zdroj]

  • Děkuji Vám za vlídná slova a když „vypomáháte“ i na jiných portálech, obracím se k Vám s prosbou o radu. Řád primátů lze vnitřně členit několika způsoby, dva možné jsou naznačeny na stránce Primáti (podřády, infrařády, nadčeledě), oba jsou běžně k vidění. A naše editované stránky v Kategorii primáti – každá ves jiný pes (ani já nejsem svatý), chce to velké sjednocení. Přeji si, aby savčí nomenklaturista vytýčil směr a dal požehnání k úpravám.
  • Víte jaká je to pomoc, když při editaci místo „Ukázat náhled“ aktivuji „Uložit změny“ a ono se nic nestane, protože ještě musím opsat protispamový kód?

S pozdravem (62.245.111.140 27. 2. 2010, 15:31 (UTC))

Jakékoliv odborné připomínky k lepšímu začlenění hesel (např.nadčeledě) dávejte na diskusní stránku Portálu Živočichové, protože ne tuto diskusi, ale tamní sledují odborníci a kolegové s tímto zájmem. Však oni kolem toho diskutují (vášnivě) denně, určitě se připojte. Já u tohoto portálu pouze vytvářím novinkovou hlídku. Pokud se týká editování, i když se omylem spletu a rovnou ukládám, nikdy jsem problém neměl. Jestli je to registrací, nevím, já od počátku tvořím již registrovaný. Tím spíš neotálejte --Zákupák 27. 2. 2010, 16:38 (UTC)

ZŠ a MŠ Klíč[editovat zdroj]

Zdravím, vypadá to, že paní učitelka Midley po prvním fázi snah článek Základní a Mateřská škola Klíč vzdala a zdroje nedodala. Škoda, mohl z toho být pěkný menší tak tříodstavcový článek... --Packa 6. 3. 2010, 21:22 (UTC)

A právě proto, že jsem to čekal, jsem vytvořil heslo Školství v České Lípě, kde je i její škola. Bude-li chtít, tam se může vyřádit. --Zákupák 6. 3. 2010, 21:25 (UTC)


Vy se zanedbáváte[editovat zdroj]

Řád třídy Ambassador

Čistě náhodou jsem tuto skutečnost odhalil před 2. hodinou ranní a ačkoliv už jsem zralý na omdlení, propíchnout hruď metálem ještě zvládnu. Myslel jsem, že na sebe dohlédnete, když už dohlížíte na nás všechny a díky Vám portál Star Trek dnes žije a nové články nejsou jenom přepsané scénáře s hrozbou vymazání. Kosmonautika asi nikdy nebudeme, ale zkoumat ten vesmír z druhé strany nám nikdo nezabrání. Blahopřeji --El Carlos 10. 3. 2010, 01:01 (UTC)

Tož Vám pěkně děkuju, dnes to tedy někde oslavím. Bar Zaplať nebo zdechni (z NG) tu sice nemáme, ale pajzlů je kolem dost jiných, pozemských.--Zákupák 10. 3. 2010, 03:18 (UTC)

Technické problémy[editovat zdroj]

Většina stránek mi zde vykazuje dole hlášku o problému, neukazuje se mi editační řádek s podpisem. To vše následek havárie PC i připojení k internetu před 3 dny, nafunguje mi pošta atd., tak prosím týden o shovívavost.--Zákupák.

Dnes, po týdnu, mi editační řádek sám naskočil. Začnu věřit na duchy Wikipedie--Zákupák 23. 3. 2010, 17:08 (UTC)
Díky za všechny biology

Dobrý den, rád bych věděl, jestli mám na portál botanika přidávat i články zásadním způsobem rozšířené z pahýlu, nebo opravdu jen nová hesla (viz např. Vrbovité).

Děkuji Vojtěch Zavadil 28. 3. 2010, 19:23 (UTC)

Není na to zapisování novinek žádný předpis. Je to avizo spolupracovníkům se stejným zájmem, aby si heslo přečetli, zkontrolovali jinýma očima (sám člověk mnohdy chybičku nevidí), srovnali kategorie a reagovali třeba v diskusi autora, že se jim něco nelíbí, nebo to neladí s ostatními. Nebo pochválí a něco navrhnou. Takže chcete-li, napište do novinek třeba: Petrklíč (přepracováno). Jsou portály, kde nikdo novinky nepíše, je to dobrovolné--Zákupák 28. 3. 2010, 19:34 (UTC)

Já bych ti Zákupáku chtěl poděkovat, že se o "novinkovou službu" staráš, činíš mi práci na wikipedii mnohem jednodušší, nemusím trávit čas hledáním nových článků. Jak to děláš - opravdu projíždíš seznam nových článků? To musí být hrozně pracný... respekt --Vojtech.dostal 1. 4. 2010, 14:11 (UTC)

Díky. Články pro jednotlivé portály vytváří stejní jednotlivci, občas se podívám na jejich seznam editací. A nováčci neznajíce pravidlo Ukázat změny ho tak často editují, že si toho všimnu. Ráno než jdu do práce projedu posledních 500 změn, po příchodu taky, hledám očima N - označení nového hesla. A zavedené autory (viz tady nahoře kolega Zavadil) po čase prosím, aby si novinky psali sami. I tak mi občas něco uteče. Hlavně když mi kiksne internet, či mám nějaké běhání jinde.--Zákupák 1. 4. 2010, 14:36 (UTC)

Kvalitní články[editovat zdroj]

Dobrý den, tak mne napadá, jestli nezařadit Brutnákovité na stránku portálu mezi Kvalitní články. Uvážení ponechám na Vás. S pozdravem Vojtěch Zavadil 18. 4. 2010, 19:54 (UTC)

Určitě požádejte o recenzi, kritické posouzení. Dát to tam sám znamená zpravidla tvrdší reakce. Doporučuji třeba kolegu Vojtěcha, tady o pár cm výše je na něj odkaz a je z oboru. --Zákupák 18. 4. 2010, 20:03 (UTC)

Ten článek vypadá vlastně docela výborně, ale určitě by potřeboval recenzi. Jestli máte vůli řídit se (pro někoho možná poněkud "puntíčkářskými") výhradami ostatních (např. i co se týče formální stránky a celkové úpravy), obraťte se nejlépe na Wikipedie:WikiProjekt Kvalita/Články k recenzi a já se v recenzním řízení určitě objevím... --Vojtech.dostal 19. 4. 2010, 15:21 (UTC)

O.K., dal jsem to tam. Vojtěch Zavadil 19. 4. 2010, 18:54 (UTC)

Zdravím do Zákup. Užívám si takové menší dovolené mezi 2. a 3. sérií epizod TOSky a při té příležitosti jsem se pustil do úprav samotného hesla Star Trek (seriál), které když ne na DČ, tak bych chtěl dotáhnout alespoň prostě k lepší formě. Zatím jsem někde ubral, jinde přidal, hlavně věci, které jsem sám schopen ozdrojovat. Jestli byste měl chvilku, mohl byste článek shlédnout, zamést občasné překlepy (které vždy utrousím při nočním psaní) a říct Váš názor na článek. Potřebuji jinýma očima sdělit, co tam schází a co ještě přebývá. Předem díky moc. El Carlos 28. 4. 2010, 23:06 (UTC)

Je tam toho moc, budu to dělat po troškách, jen co bude trochu času. Mám mj.nařízeno dodělat honem ještě heslo SF filmy a v reálu akce čarodějnice, hromadný výlet atd. Takže si dávám termín do 14 dní.--Zákupák 29. 4. 2010, 03:04 (UTC)
A došlo mi později, původně jsme se dohodli, že vytáhneme k ocenění heslo Star Trek, ne Star Trek (seriál)? Ale dobře, připomínky sesmolím do disk.stránky u hesla, sem ne. Zběžně jsem koukal, že pravopis je dobrý. Víc uvedu postupně tam--Zákupák 29. 4. 2010, 15:50 (UTC)

Kdo mluvil o termínech? :) Až bude čas a chuť, tak bude. Jo, hlavní by mělo být to ST, ale tam už mi nikdo neříká, co dodělat nebo doupravit a samotného mě nic nenapadá, tak jsem začal paralelně (z nudy) dělat ten TOS. Kdyby byl aspoň načatej a v budoucnu bychom jenom dotáhli na DČ, tak to usnadní práci --El Carlos 4. 5. 2010, 18:53 (UTC)

Na diskusní stránku hesla jsem napsal již dříve své návrhy, připomínky--Zákupák 4. 5. 2010, 19:00 (UTC)

To mi povězte, v kosmonautice to je taky vždy takový porod s DČ? Já už pomalu uvažuju, že se vydám do NK pro ty 4 knížky o Star Treku a budu je louskat, byť jsou v angličtině. Nicméně, jestli půjdete do knihovny, zkuste se zeptat po titulu Všechno, co v životě opravdu potřebuju znát, jsem se naučil ze Star Treku, který by měl být česky. Ani nevím o čem to je, ale třeba to pomůže. Zdraví El Carlos 23. 5. 2010, 23:17 (UTC)

Nu, kolega Gothic se z trvalého toku připomínek jednoho nejmenovaného (stejný jako teď) dodnes nevzpamatoval a odevšad se stáhl, další nominace zrušil. Ale polovinu těch zlatých a stříbrných puzlíků získal. Je to o trpělivosti, vy taky chcete stříbro hned a cítím ve vašich vyjádřeních rozmrzelost, co ti lidi si na vás vymýšlí (všiml jsem si i Setlerů). Kolega Kameníček dělá svou práci dobře, když projdete u něj, puzlík je Váš a naučí Vás to získávat je i v dalších heslech. Tvoříme pro zábavu, berte to s nadhledem. Navíc se tu učíme obhajovat svá tvrzení i pro reálný život. Po knížce se poptám, ale pochybuji, ženské mi vše o Star Treku v knihovně předkládají jak tam vlezu. --Zákupák 24. 5. 2010, 02:49 (UTC)
Jo, taky nemám nejmenších pochyb, že kolega je člověk na svém místě a doufám, že když u něj nakonec vše splníme, tak by to mělo minimalizovat situaci, že po nějaké době přijde někdo jiný a puzzlik zase odebere protože... Na druhou stranu to beru tak, že 3. - 4. můj DČ už bude zase o to jednodušší. U Settlerů jsem začínal s dojmem, že pro DČ stačí prostě hodně textu. Ovšem nechci tedy vidět dokopávání hesla Star Trek na NČ :-))) --El Carlos 24. 5. 2010, 09:12 (UTC)
Wikikytička
Wikikytička

Ahoj. Gratuluji k ocenění v soutěži a za dobrý článek Zulové ti uděluji wikikytičku. Přeji pěkný den. --Jann 20. 5. 2010, 08:41 (UTC)

Díky, to potěšilo. Míním to heslo ještě dotvořit.--Zákupák 20. 5. 2010, 11:26 (UTC)



Československé lodě[editovat zdroj]

Wikivyznamenání za práci na článcích o lodích a námořnictvu („Řád pevné kotvy“)

Dobrý den, s velkým zájmem sleduji, jak se tu množí články o československém námořnictvu, které by na české Wikipedii rozhodně neměly chybět. Proto Vám tímto uděluji Řád pevné kotvy a ještě jednou za ně děkuji. S vřelým pozdravem --Wespecz 6. 6. 2010, 18:33 (UTC)

Pěkně děkuji, takový řád jsem ještě nepoznal. Pár lodí ještě vytvořím, než knížku knihovně vrátím--Zákupák 6. 6. 2010, 18:52 (UTC)
Též se připojuji s poděkováním. Jsem rád, že jste se tohoto tématu ujmul. Zdraví. --Nadkachna 6. 6. 2010, 19:00 (UTC)
Gratuluji k dobře odvedené práci a k zaslouženému vyznamenání. Díky. --MiroslavJosef 6. 6. 2010, 19:07 (UTC)
Taky se připojuji ke gratulacím a děkuji za dobrou práci. --Jann 6. 6. 2010, 19:25 (UTC)

Děkuji všem, mazaně mne nutíte pokračovat. Ale jde to pomalu, dědci nemají moc energie--Zákupák 6. 6. 2010, 19:29 (UTC)

Také děkuji za články o lodích, akorát bych měl dvě drobné připomínky: - nepište „Loď pro nás postavila“, ale „Loď pro Českoslovenso postavila“ apod. - v článku Republika (loď, 1964) jsem narazil na větu "Loď podnikla v roce 1966 plavbu po řece Sv. Vavřince, velkých kanadských jezerech až do Fort Williamu, aby zde naložila ječmen pro skotský Glasgow." Když jsem však hledal Fort William, tak jsem jej nenašel na kanadských jezerech, ale ve Skotsku poblíž Glasgow. Takže se ptám, zda tam není chyba. --Cmelak770 7. 6. 2010, 18:47 (UTC)

Ten Fort William je citován v knize Atlas lodí. Nenapadlo mi to ověřovat, ale zkusím to--Zákupák 7. 6. 2010, 18:52 (UTC)
Takže viz naše heslo Francouzská a indiánská válka a jeden web [1]. Asi to opravdu existuje i v Americe.--Zákupák 7. 6. 2010, 19:19 (UTC)
Omlouvám se, hledal jsem to na en:wiki a hledal jsem špatně. Teď jsem hledal znovu a je to skutečně en:Fort William, Ontario --Cmelak770 7. 6. 2010, 19:41 (UTC)

Lodní WikiProjekt[editovat zdroj]

Ahoj! Založil jsem WikiProjekt Loďstvo (konečně, téměř po roce). Pokud máš třeba někde v diskuzi nějaké poznámky od Algernona (k terminologie, etc), bylo by dobré to nakopírovat do doporučení (zatím asi jen nakopírovat, pak se to bude muset ještě nějak utřídit). Pokud plánuješ k lodní dopravě přispívat nějak více, můžeš se zapsat mezi účastníky wikiProejku/portálu: Portál:Loďstvo/Informace. Dík a zatím --Ozzy 21. 6. 2010, 11:37 (UTC)

Ne, lodě nejsou moje parketa, jen jsem si vyzkoušel pár hesel a pokud si všimnu nového hesla u ostatních, novinky připíšu na Portál. Možná zas za čas.--Zákupák 21. 6. 2010, 16:09 (UTC)

Fotbalové novinky[editovat zdroj]

Dobrý den, do novinek na portálu fotbal jste přidal mnou založený článek Mezistátní utkání české fotbalové reprezentace s označením SP - subpahýl či heslo bez zdrojů. Nechci se s Váma přít jak má přesně a správně vypadat zdrojování, ale označení tohoto článku bez zdrojů je nepravdivé. Článek externí zdroj obsahuje a každá informace v něm obsažená je tam ověřitelná. --Jowe 29. 6. 2010, 07:53 (UTC)

Také dobrý den. Jak jasně vyplývá z historie editací, zdroj jste tam vložil 5 minut poté, co jsem nové heslo dal do novinek. Pro příště můžete sám přeznačit jakoukoli novinku, v kterémkoli portálu, pokud zjistíte, že heslo bylo upraveno, nemám na to patent. Málokdy zpětně toto kontroluji a nakonec záznam po 30 dneh zcela mažu. Smysl novinkových hlídek je, aby se všichni lidé kolem určitého portálu na novinku podívali, doplnili ji či třeba navrhli smazání, spojení. Do toho mi už nic není, já jemn registruju novinku a stav v době vložení, žádné označení např.pahýlu do ní nevkládám. Zdraví--Zákupák 29. 6. 2010, 11:29 (UTC)
Jak jasně vyplývá z historie editací, článek byl opatřen šablonou {{pracuje se}} a zdroj byl vložen při finální editaci současně s odstraněním šablony pracuje se. Nevšiml jsem si kdy jste to vkládal mezi novinky a nepředpokládal jsem, že by jste tam vložil ještě rozpracovaný článek. Tímto se tedy celé nedorozumění vysvětluje. --Jowe 29. 6. 2010, 11:45 (UTC)

Jim Capaldi[editovat zdroj]

Kolego, nic ve zlém, asi jste si nevšiml, ale needitujte prosím články na kterých je šablona Pracuje se. Až ji odstraním, budete mít určitě dost příležitostí najít po mě ještě dost chyb. Děkuji --Bohemianroots 5. 7. 2010, 07:08 (UTC)

Moc se za přehlédnutí omlouvám--Zákupák 5. 7. 2010, 11:31 (UTC)

Wikipedie:Hlasování/Portálové šablony[editovat zdroj]

Vážený kolego, hlasoval jsi na stránce: Wikipedie:Hlasování/Portálové šablony. Protože v průběhu hlasování došlo k doplnění linků na příklady řešení, prosím Tě, aby ses s novou situací seznámil a svůj hlas případně zkorigoval. Děkuji za pochopení. --Gampe 4. 8. 2010, 15:18 (UTC)

Vývoj sleduji, názor neměním. Pokud se protiportálovému klanu podaří zrušit odkazy v jakékoliv formě, ztratí portály smysl a systém spolupráce wikipedistů bude tvrdě narušen. Pak bych se přestal věnovat i novinkové hlídce a wikiprojektům a staral se jen o sebe. Ale doufám, že k navrhované likvidaci odkazů nedojde a podaří se jen odkazy upravit (zmenšit či zarovnat do lišty), tak jak byl původní návrh nyní ostřelovaný ze všech kanónů.--Zákupák 4. 8. 2010, 16:14 (UTC)

Lužické hory na commons kategorrii mají, jen se musí napsat anglicky. Určitě se zas někde setkáme, možná přijedu i do Zákup. --Mirek256 25. 8. 2010, 16:37 (UTC)

Modlivý důl[editovat zdroj]

Dobrý den. Založil jste stránku Modlivý důl. Jde o to, že v Královéhradeckém kraji pod hradem Potštejn se nachází jeho jmenovec, který by se mohl díky své historii a umístění rovněž do wikipedie dostat. Oba Modlivé doly jsou již delší dobu zachyceny v rozcestníku Důl (rozcestník). Chtěl jsem Vás požádat o přidělení co nejvhodnějšího rozlišovače dle Vašeho uvážení z důvodu odstranění budoucí duplicity a o případnou následnou úpravu v rozcestníku. Předem děkuji.--Railfort 4. 9. 2010, 20:25 (UTC)

Také zdravím. Zatím to lze upravit jen v tom rozcestníku, o němž jsem nevěděl, tím že to v závorce u hotového hesla zruším. A pokud se někdy někdo rozhoupá a založí druhý důl u Potštejna, může si ponechat rozlišovač z rozcestníku a není nic třeba dělat navíc. Pokud cítíte potřebu to řešit hned (ono těch Modlivých dolů může být víc než dva), pak nepomůže přesměrování (to umím), ale jen změna názvu hesla. To asi smí dělat správci. Zkuste je požádat. A pak projet všechny výskyty (vnitřní odkazy) a upravit je. To bych zvládl.--Zákupák 5. 9. 2010, 05:35 (UTC)
Učinit to lze. Nejprve provést přesměrování a pak ze stránky, která po přesměrování zbude udělat rozcestník. Klidně to provedu. Chtěl jsem Vás jen jako místního znalce požádat, zda byste neurčil vhodný rozlišovač, protože "Ralská pahorkatina" z rozcestníku nemusí být nejvhodnější. Souhlasíte? Předem děkuji za odpověď.--Railfort 5. 9. 2010, 06:55 (UTC)
Přeceňujete starce. Když návrh, tedy krátký, Modlivý důl (u Svojkova). Ale ať zvolíte cekoli, peskovat Vás nebudu. Hezký zbytek neděle--Zákupák 5. 9. 2010, 09:03 (UTC)
Provedeno. Rovněž přeji hezký zbytek dne.--Railfort 5. 9. 2010, 11:55 (UTC)

Tak Vás po létě opět zdravím :-), dal jsem si docela příjemné měsíce bez bušení do klávesnice a člověk se opravdu cítí lépe. No ale trochu mi zaostal portál a tak jsem se rychle pustil do práce. Koukal jsem, že přesouváte své síly od portálů. Škoda, ale chápu, že jste jenom jeden a byť padeástka Zákupáků by cs.wiki bodla, není možné se rozkrájet.

Ale k tématu: pustil jsem se rovněž do mého ST:TOS hlavního článku. Poslední situace byla taková, že už jsme oba přizndali, že další zdroje k posledním 3 bodům asi nenajdeme a já stále ještě mám v rukávu jednu možnost, ale opravdu netuším, kdy se mi jí podaří realizovat. Může to být za dlouho a nerad bych, aby do té doby článek, už poměrně slušný, stagnoval. Proto jsem se rozhodl tvrzení odebrat. O které jde je popsané diskuzi článku. Protože jste mi i článku věnoval nemálo času, měl byste být informován, že se věci zase hýbou. Zdraví El Carlos 6. 9. 2010, 12:44 (UTC)

Zdravím. Když jste se postupně od portálu odmlčeli jeden po druhém a když jsem přečetl a zpracoval všechny knihy ST z českolipské knihovny, došla mi energie. Ale to se netýká jen ST, dokud je hezky, jezdívám a chodívám po českolipsku a fotím kvůli Commons. Až hezky nebude, tak začnu psát. Však já se zas jednou nakopnu i u ST. Vaše novinky jsem v noci přečetl a zaznamenal.--Zákupák 6. 9. 2010, 13:38 (UTC)
Byl jsem na tom obdobně. Neměl jsem prostě moc sílu na další práci a tak jsem si dal den, týden a nakonec 2 měsíce volno. Nyní jsem zpět. Vy zatím nechvátejte, postačí když občas na mě (moje články) dohlídnete a utrousíte poznámku. Jenom jsem spíše chtěl říci, že jsem se na to nevykašlal. --El Carlos 6. 9. 2010, 19:59 (UTC)

Pane kolego, nechtěl byste tuto stránku přejmenovat a přesunout na "Národní přírodní památka Swamp", aby se to nepletlo s anglickým výrazem pro bažinu? Nechci Vám do toho totiž zasahovat. S pozdravem--Feťour 5. 10. 2010, 10:44 (UTC)

Vím o tom, hledal jsem, zda už někde to heslo neexistuje. Jenže už několik přesměrování tu bylo v poslední době obráceně, z PR něco jen na to něco. Mnozí kolegové mají raději co nejkratší pojmenování. A navíc všechny uváděné zdroje uvádí prioritně jednoslovně Swamp a k tomu až v textu buď rezervace, nebo NPP, nebo PP. Takže spíš reedicty, než přejmemovat natvrdo. Ale proč to nedáte na diskusní stránku hesla?, ať se pár lidí vyjádří--Zákupák 5. 10. 2010, 12:10 (UTC)
Protože jsem to rozhodnutí nechal na Vás. Nač do toho tahat komunitu?--Feťour 5. 10. 2010, 13:53 (UTC)

Železná hvězda, wikivyznamenání 1. stupně[editovat zdroj]

Wikivyznamenání 1. stupně („Železná hvězda kvalitního wikipedisty“)

Ahoj, rád bych Ti připnul Wikivyznamenání 1. stupně („Železnou hvězdu kvalitního wikipedisty“) za dlouhodobou produkci kvalitních článků, které Wikipedii chyběly. Řadu Tvých dalších článků pro českou Wikipedii přeje --Kacir 26. 10. 2010, 02:51 (UTC)


Díky, zpříjemnil jste mi dobré ráno před odchodem do práce--Zákupák 26. 10. 2010, 03:01 (UTC)
Plně si vyznamenání zasloužíte, omlouvám se za mé tykání. Ztrácím přehled s kterými wikipedisty si tykám, s kterými si vykám, přestože na internetu pokládám primární komunikaci v modu tykání... Plodné dny Vám přeje :) --Kacir 26. 10. 2010, 03:06 (UTC)
Mě je úplně fuk, zda mi lidé tykají či Vykají, na internetu určitě. Přeju hezký den--Zákupák 26. 10. 2010, 09:29 (UTC)

Lužické hory[editovat zdroj]

Kolego, nevím jak vyřešit CHKO Lužické hory a Lužické hory, podle mě je to prakticky identické, i když o trošku něčem jiném. Nenapadá mě nic, jak udělat aby zde nevznikali shodné články kromě přesměrování. Na Českolipsku se to dál týká klíče, Jezevčího vrchu a dalších věcí. Děkuji za Váš názor. --Mirek256 31. 10. 2010, 09:17 (UTC)

V připomínkách k Wikiprojektu jsme na to oba poukázali. Je v tom bordel, ale zatím se tím Chmee2 a Podzemník nezabývají. Když jsem právě podle Lužických hor navrhoval sloučit hesla kolem Ralska (téměř stejná, jedno o kopci, jiné o rezervaci, další o hradu nahoře) a pojmy řešit reedicty, byl mi návrh zamítnut. Takže to teď řešit nebudu. Až se přidají další kolegové.--Zákupák 31. 10. 2010, 09:26 (UTC)
Já taky ne, ale s tím Ralskem máte pravdu, a nejedná se jen o Ralsko, v mém okolí i o rybníky, které jsou rezervací atd.--Mirek256 31. 10. 2010, 10:44 (UTC)

OS Teplice[editovat zdroj]

Fajn fotka, díky ;-) Hustoles 17. 11. 2010, 18:12 (UTC)

Není zač, dělal jsem přes víkend v Teplicích 200 fotek a náhodou jsem si nového hesla všiml. --Zákupák 17. 11. 2010, 18:20 (UTC)

Klášter Teplice[editovat zdroj]

Milý kolego, díky moc za fotku teplického kláštera!:)

Vyznamenání za fotku teplického kláštera
Vyznamenání za fotku teplického kláštera

--Meluzína 20. 11. 2010, 20:27 (UTC)

Díky, byl jsem v Teplicích před týdnem. Neměl jsem bohužel čas jít dovnitř, je tam o královně Juditě expozice--Zákupák 20. 11. 2010, 21:00 (UTC)


Zdravím, snažím se trošku vylepšit hvězdy, a tato hvězdička má docela velkou roli Star Treku, nevylepšil byste prosím odstavec o ní zmínka v science fiction. Na en toho mají docela dost en:Stars_and_planetary_systems_in_fiction#Wolf_359, ale v star treku je docela důležitá, stala se tam bitva mezi Spojenou federací planet a Borgy. Jinak vadilo by vám kdybych nějaké heslo z Českolipska udělal (či se o to pokusil) NČ - mám na myli Milštejn.

Abych pravdu přiznal, v životě jsem o takové hvězdě neslyšel. TV seriály moc neovládám, angličtinu taky ne, takže bohužel. Kouknu se na nějaké weby trekkies. Pokud se Milštejna týká, já už ho rozšířil mockrát a když to celé upravíte, vůbec mi to nevadí. Ve sborníku Bezděz je podkladů o Milštejnu, zejména o lomu na romány, už mne to nebavilo to přepisovat. Potřeboval bych tam zajet s foťákem kvůli těm jeskyním, ale třeba už něco máte. Tak chutě do toho.--Zákupák 28. 11. 2010, 08:20 (UTC)

Já bych si tam udělal výlet na běžkách, na en o té bitvě ve Star treku dokonce mají i heslo en:Battle of Wolf 359, [2], seznam zničených lodí federace [3]. Má sice hrozné jméno, ale je to Slunci pátá nejbližší hvězda.--Mirek256 28. 11. 2010, 08:29 (UTC)

Zdravím, vítám vaši aktivitu na poli Ronovců a chtěl bych upozornit, že pokud se budete věnovat Lichtenburkům, pak tito se primárně píší zde na wiki s N a ne s M. Jo a rody lze skloňovat ;-). Hodně štěstí v úpravách článků. S pozdravy --Silesianus 30. 11. 2010, 19:55 (UTC)

Já už z nich šilhám. Do Lichtenburků a dalších větví nepůjdu, jsou tu zpracováni dostatečně. Já Ronovce dělám jen proto, že se vyskytují v historii u všech měst a míst Českolipska a právě ten zdejší okres se snažím systematicky zpracovávat ze všech stran. Děkuji moc za kontrolu a opravu mých chyb. Každé z těch hesel budu upravovat ještě týdny, tak jak si půjčuji z knihoven knihu za knihou. Občas si opravuji pravopis sám dodatečně při připisování dalších slov--Zákupák 30. 11. 2010, 20:06 (UTC)

Brainstorming[editovat zdroj]

Ahoj kolego. Prosím, podívej se na Diskuse k Wikipedii:WikiProjekt Chráněná území#Krvesajovo pár námětů. Moc rád bych znal tvůj názor. Děkuji. --Krvesaj 2. 12. 2010, 22:24 (UTC)

Ahoj, jseš si jistý tím, co píšeš? Mám na mysli Synové Častolova ze Žitavy jsou v pozdějších záznamech uváděni pod různými jmény. Zmiňovaný syn Jindřich, zakladatel rodu pánů z Dubé je Hynkem z Dubé, mladší Častolov, zakladatel rodu pánů z Lipé je Čeňkem z Lipé a jen Chval je i nadále uváděn stejně. Podle Urbana a jeho Lichtenburků je Jindřich zakladatelem pánů z Dubé, Častolov ml. pánů z Klinštejna a Chval pánů z Lipé (Čeněk z Lipé je pak uváděn jako jeho syn a tedy není totožný s Častolovem ml.). --Silesianus 4. 12. 2010, 08:37 (UTC)

Vypadat by to mělo tedy následovně:

 
 
 
 
 
 
 
 
Častolov ze Žitavy
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jindřich ze Žitavy (Dubé)
 
 
Častolov ml. ze Žitavy
 
 
Chval ze Žitavy
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Záviš ze Stružnice
 
 
Čeněk z Lipé
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
z Dubé
 
 
z Klinštejna
 
 
z Lipé
 
 
 
 

--Silesianus 4. 12. 2010, 08:55 (UTC)

Ten pan Sovadina ve svém dlouhém rozboru poukazuje na rozpory v bádáních starších historiků ohledně délky života Čeňků, Častolovů a Hynků a proto vytvořil v roce 1997 rozrod odlišný. Připomíná záměny jmen Jindřich a Hynek kvůli latinskému přepisu. A v jeho rozboru počínaje Častolovem ze Žitavy, který jsem jen naznačil do dalších dvou liní, on jde dál, jsou tři Čeňkové, čtyři Hynkové. Onu nejistotu, zda ty rozrody jsou v pořádku, jsem do tří hesel připsal a asi bych měl ta hesla doplnit (nebo Ty), že podle někoho jen rozrod takto (uvést jak), podle jiných jinak. Protože jsem tušil, že Tě to nadzvedne, v úpravách jsem nepokračoval. Kdybych tak věděl, jak Tebou citovaný Urban korensponduje se Sovadinou, který se přestěhoval před 3 roky na Moravu?. Možná už platí něco jiného.--Zákupák 4. 12. 2010, 09:25 (UTC)
No, řeknu to takto - Urban se zabývá pouze Jindřichovou větví, onen rodokmen je uveden v příloze rodokmenů. Dalo by se říci triviální zmínka. Jen mne ale zarazil ten rozpor a chtěl jsem znát váš názor (spíše však vašich zdrojů). Nejlepší by bylo počkat si na knihu, která by měla tepve (snad) vyjít, od pánů Sovadiny, Fialy a Krejčíka Páni z Lipé. Jenže to nemusí být taky hned. --Silesianus 4. 12. 2010, 09:45 (UTC)
Čtu dodatky z tom rozboru. Sovadina tam uvádí, že s některými vývody dvojice Urban ml. a P.Vlček z let 1992-1998 nesouhlasí. Což neznamená, že má pravdu on. Já se asi Častolovi a Pánům z Lipé zatím vyhnu, v místopisných heslech budu uvádět možné alternativy majitelů.--Zákupák 4. 12. 2010, 09:52 (UTC)

Ti Urbanovi Lichtenburkové jsou z roku 2003, Sovadinu má samozřejmě v literatuře a dost se jím ohání v pasáži věnované synům Smila z Tuháně. Jak ale říkám, o Častolovově vetvi je to triviální zmínka, každopádně by v článku měly být nějak zmíněny obě varianty (popřípadě to, že je to nejasné). Jinak já to sem psal jen kvůli tomu, zda nedošlo k omylu jako s Klinštejny u pánů z Dubé, zda nedošlo jen k náhodné záměně Častolova ml. a Čeňka z Lipé (mě se to stávalo u slezských knížat celkem často, neboť tam byl každý buď Boleslav, Měšek nebo Jindřich ;-). --Silesianus 4. 12. 2010, 10:01 (UTC)

Mě se zdá, že s Klinštejny v hesle Páni z Dubé (Ronovci) kolega Zákupák jen převzal názor Sovadiny, že Častolov ml. ze Žitavy a Chval ze Žitavy z výše uvedeného rodokmenu jsou synové Jindřicha ze Žitavy (Dubé) a Častolov ml. je navíc totožný s Čeňkem z Lipé. Takže pokud toto pojetí v hesle nechceme, a nepatří tam Klinštejni, musí se ještě o kousíček výše škrtnout se seznamu synů Jindřicha mladšího i položky Častolov - i jako Čeněk z Lipé (1250-1278) a Chval (1253-1263). --Jann 4. 12. 2010, 16:11 (UTC)

Tak podle Sovadiny to vypadá takto?:

 
 
 
 
 
 
 
 
Častolov ze Žitavy
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jindřich ze Žitavy (Dubé)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Častolov ml./Čeněk z Lipé
 
 
Chval ze Žitavy
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
z Dubé
 
 
Záviš ze Stružnice
 
 
z Lipé
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
z Klinštejna
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Chápu to správně? --Silesianus 4. 12. 2010, 16:31 (UTC)

Přesně tak jsem pochopil Zákupáka v "Páni z Dubé (Ronovci)" a Častolov ze Žitavy. (Poznámka. V Město Žandov a blízké okolí, kol. autorů, 1998, v kapitolkách o Klinštejnech J.Panáček + F. Gabriel uvádějí rodokmen předků Klinštejnů jako Urban (= tvůj první nákres)). Snad by se mohl Sovadinův názor uvést jako alternativa? --Jann 4. 12. 2010, 16:37 (UTC)


Ronovci potřetí[editovat zdroj]

Doslova opisuji jen shrnutí z jedné ze obsáhlých studií a připomínám, že roky se týkají dat uvedení v listinách. Píše: ….Domnívám se proto, že rozrod Rohovců je třeba upravit takto:

Častolov ve Žitavy (1216-1253)

  • Jindřich – Hynek z Dubé (1249-1290)
    • Hynek mladší z Dubé (1276-1309)
      • Púta z Frýdlantu (1295-1318)
      • Hynek Csolaris (1306-1333)
      • Hynek Berka (1316-1348)
      • Hynáček z Housky (1316-1320)
    • Albrecht z Frýdlantu, z Liběšic (1279-1325)
      • Beneš (1315)
      • Jindřich (1319)
      • Albrecht, probošt litoměřický (1319)
      • Zbyněk (1319)
      • Albrecht menší (1319)
      • Vilém (1319)
    • Čeněk (1279)
  • Častolov – Čeněk z Lipé (1250-1278)
    • Záviš ze Stružnice (1281-1291)
  • Chval (1253-1263)
    • Čeněk z Ojvína (1290-1326)
    • Jindřich z Lipé (1296-1329)
  • dcera provdaná za otce Albrechta ze Sceberka

Tak a už mne dnes nechte dožít. Mimochodem, existuje meziknihovní výpůjční služba, už jsem to vyzkoušel, ale stojí to peníze, 40 Kč za svazek. --Zákupák 4. 12. 2010, 16:42 (UTC)

Aha, takže škrtám Častolova a Chvala z hesla Pánů z Dubé(Ronovci). Děkuje a přeje klidný večer --Jann 4. 12. 2010, 17:05 (UTC)
mno tak od Urbana se to liší jenom ztotožněním Častolova ml. a Čeňka z Lipé. Jinak ostatní sedí i podle dat. Z čehož ale vyplývá řešení problému který byl úplně na začátku, tedy že Častolov mladší není zakladatelem rodové větve pánů z Lipé, neboť jeho jediným synem je Záviš ze Stružnice (Klinštejnové), zatímco Chval ze Žitavy ano. Takto to tedy upravím v textu, kvůli kterému to začalo. A omlouvám se, pokud jsem tímto nějak otravoval. S pozdravy --Silesianus 4. 12. 2010, 17:20 (UTC)
Ale kdepak otravoval, já si jen potřeboval odpočinout, pojíst, popít, zahrát si nějakou hru, přečíst i něco jiného než Sovadinu. Vše je O.K.--Zákupák 4. 12. 2010, 18:15 (UTC)

Hynek Berka z Dubé[editovat zdroj]

Ahoj, doufám, že neotravuji. Při sledování mých článků jsem narazil na jednu takovou nejasnost. Je zde článek Hynek Berka z Dubé (tvůj), který odkazuje na anglický en:Hynek Berka z Dubé. Zde je první problém, neboť ten český umřel 1306 a ten anglický ještě roku 1320 staví Kokořín. V článku Berkové z Dubé je pak uveden jeho syn a červený odkaz na Hynek Berka z Dubé (*1297), nejvyššího pražského purkrabího. Pak je tu ovšem můj minipahýlek Hynek z Dubé, který je taktéž nejvyšším pražským purkrabím a umírá roku 1361. Otázka tedy zní: ten anglický článek, červený link na HBzD (*1297) a můj pahýlek o HzD (+1361) pojednávají o jedné osobě nebo snad HBzD (*1297) je Ronovec a HzD (+1361) je Benešovec?

Pokud tedy všechny tři ostatní články odkazují na syna onoho HBzD (+1306), jak by se tento článek měl jmenovat? Hynek Berka mladší z Dubé, Hynek Berka II. z Dubé, Hynek Berka z Dubé (*1297) či Hynek Berka z Dubé (†1361)? Či popřípadě článek Hynek Berka z Dubé přesunout na Hynek Berka z Dubé (†1306) (či s použitím starší nebo I.) a na uvolněném místě dát rozcestník (pokud tedy ještě byl nějaký třetí HBzD)? S pozdravy --Silesianus 9. 12. 2010, 12:44 (UTC)

Pořád jen přepisuji Ronovce. Teď naposledy heslo Berkové z Dubé, ráno Škopky, Adršpachy atd. . To mnou kdysi vytvořené heslo Hynek z Dubé musím celé kompletně předělat, protože jsem tehdy neměl doklady co mám na stole dnes. Skoro nic v něm není dobře, jsou tam smícháni různí Hynkové Berkové z Dubé. Vlastně to špatně napsané heslo bylo podnětem pro změny všech hesel kolem. Název ponechám, teď musím najít, o kterém z Hynků mám víc zdrojů. A zda později nevytvořit hesla o dalších Hyncích. --Zákupák 9. 12. 2010, 12:57 (UTC)
Vidíte, a toho já bral jako základ a hledal "ukořenění" toho mého Hynka z Dubé u něj, protože jsem zrovna teď objevil informaci, že jistý Hynek Berka z Dubé ovládal v letech 1316 - 1318 Kladsko a nevím, zda to napsat k tomu mému nebo kam. --Silesianus 9. 12. 2010, 13:06 (UTC)

Wikikytička[editovat zdroj]

Za to, že nemýslíte na sebe, ale na druhé

Dobrý den, dovoluji si Vám udělit tu kytičku jako odměnu za to, že jste si včera vzpomněl a obdaroval druhé. Klidné a pohodové Vánoce přeje ♥ K123456 25. 12. 2010, 17:09 (UTC)

Tak to děkuju, přeji příjemný zbytek svátků--Zákupák 25. 12. 2010, 17:47 (UTC)