Diskuse s wikipedistou:Tomas.urban

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 20 dny od uživatele Janbery v tématu „Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu

--Ragimiri 11:23, 23. 5. 2007 (UTC)

CoA Žamberk[editovat zdroj]

Teď by ten znak mohl být v pořádku, díky za změny. Jako žamberák si musím pohlídat, aby ten znak vypadal jak má, tak se nezlob, že jsem ti to reklamoval (na Commons jako Bohemianroots). Máš nálepku, že jseš z Pardubického kraje, z kterého města? --Aqualung 12:01, 13. 6. 2007 (UTC)

Ústí nad Orlicí (pův. Šedivec)--Tomas.urban (diskuse) 11. 9. 2013, 08:26 (UTC)

Vážený kolego. Chtěl bych vás upozornit, že hranice krajů na vaší mapě byly platné jen do 30. prosince 2004, protože k 1. lednu 2005 došlo k posunu hranic krajů Olomouckého a Moravskoslezského, a Jihomoravského a Vysočiny. Žádám vás o opravu této vaší mapy. S pozdravem --Kirk 10:26, 23. 8. 2007 (UTC)

Spíš by bylo potřeba opravit "Královehradecký" -> "Královéhradecký", "Olomocký" -> "Olomoucký" a "Moravsko-slezský" -> "Moravskoslezský". Honza Záruba Pomozte Wikislovníku! 10:28, 23. 8. 2007 (UTC)
Rovněž při té příležitosti prosím o doplnění bílého pozadí do obrázku. Děkuji --Zirland 10:31, 23. 8. 2007 (UTC)

Opraveno! Dík za upozornění--Tomas.urban 05:00, 24. 8. 2007 (UTC)

Josef Kajnek‎[editovat zdroj]

Ale, ale. Takový zkušený uživatel a udělá takový subpahýl Josef Kajnek‎ . Určitě to ale opraviš, abych tam nemusel dávat {{subpahýl}},, že :-)? JAn 06:00, 17. 10. 2007 (UTC)

Diecéze ostravsko-opavská[editovat zdroj]

Zdravím, kolego. Chci se zeptat na znak, který jste doplnil do článku Diecéze ostravsko-opavská. Zdá se mi, že tento znak není úplný (chybí mitra, berla…). --Ragimiri 16:41, 22. 10. 2007 (UTC)

Prosím tě nemohl by jsi opravit znak Rousínova. Je nějak deformován. Předem děkuji. S pozdravem. --Pernak 15:08, 12. 12. 2007 (UTC)

Je to hotovo.--Tomas.urban 19:17, 12. 12. 2007 (UTC)

Zdravím, mohu mít prosbu ?[editovat zdroj]

Zdravím, kolego, zaujal mne tento obrázek: Soubor:CoA CZ regions.png. Je skvělý a předpokládám, že jste ho sám vytvořil. Takže bych se chtěl zeptat, zda by bylo možné vytvořit podobný - kde by ale nebyly kraje, ale územní členění římskokatolické církve v ČR - hranice obou provincií a jejich diecézí a v nich znaky. Bylo by to možné? Děuji předem za odpověď. --Cinik 16:10, 10. 2. 2008 (UTC)

Dobrý nápad. Zkusím to, jen musím najít mapu ČR s rozdělením podle diecézí. Nemáte nějakou?--Tomas.urban 19:09, 10. 2. 2008 (UTC)
Tohle je asi moc malé a hrubé, tohle asi taky, co toto? O ničem lepším zatím nevím. --Cinik 19:26, 10. 2. 2008 (UTC)

Tady je výsledek: Diecéze_ČR. Prosím o případné připomínky --Tomas.urban 09:36, 14. 2. 2008 (UTC)

Připadá mi to OK a skvělé. Mohl byste prosím ještě dodělat jednotlivé erby do článků jdnotlivých diecézí (nechci Vás připravovat o zásluhy :o))? Děkuji předem. Už jsem mapu hodil na příslušnou stránku.
I když dvě věci mne ještě napadají: a) zvýraznit hranici mezi českou a moravskou provincií, b) nevešel by se někam do růžku řeckokatolický apoštolský exarchát? Jinak IMHO dokonalé. --Cinik 18:53, 14. 2. 2008 (UTC)

Díky za připomínky. Zkusil jsem přidávat znaky do článků jednotlivých diecézí. Přidal jsem skoro do všech až na královehradeckou a litoměřickou diecezi, protože tam není pravý sloupek. Prosím o pomoc - mohl bys doplnit sloupek a klidně i příslušné znaky. Nešlo by to dělat pomocí šablony - něco podobného jako je na stránkách obcí [1]? (Já jsem v tomto směru začátečník)--Tomas.urban 06:31, 15. 2. 2008 (UTC)

Stalo se. Těmhle šablonám já nefandím, dávám přednost tomuhle, neboť je to volnější rámec, člověk sám snadno změní i samotné pojmenování položek a může přidat další. Pracuje se s tím snadno - překopíruje se tabulka z jiné diecéze a přepíšou odlišné položky. :o) --Cinik 06:50, 19. 2. 2008 (UTC)

WikiProjekt Křesťanství[editovat zdroj]

Zdravím! Založil jsem dnes Wikipedie:WikiProjekt Křesťanství a jelikož se Váš zájem s tématem projektu kryje minimálně pokud jde o církevní heraldiku, zvu Vás k účasti na projektu. S pozdravem --Cinik 10:14, 29. 2. 2008 (UTC)

Díky za pozvání! Jevím jestli jsem ten pravý, ale pokud bys něco potřeboval tak se ozvy a nějak se domluvíme--Tomas.urban 13:42, 29. 2. 2008 (UTC)

Spiš

  • Poslal jsem jim (spišské diecézi) mailem dotaz, snad odpoví. --Cinik 06:28, 7. 5. 2008 (UTC)
  • Jinak byly by i znaky k jednotlivým slovenským diecézím? :o) --Cinik 07:51, 7. 5. 2008 (UTC)
Mám je vytvořeny, jen je přidat do wikipedie--Tomas.urban 08:13, 7. 5. 2008 (UTC)
  • Výborně, prosím, dej mi vědět, až to uděláš, nebo je do těch článků rovnou nacpi. --Cinik 08:16, 7. 5. 2008 (UTC)
Znaky dloplněny. Ještě mi chybí znaky řeckokalické církve. Ty doplním co nejdříve. Všiml jsem si že v článku Římskokatolická církev na Slovensku chybí vojenský ordinariát --Tomas.urban 10:46, 7. 5. 2008 (UTC)
Znaky a mapka řeckokalické církve doplněna.--Tomas.urban 09:07, 9. 5. 2008 (UTC)
  • odpověď z biskupství spišského: „V sucasnosti nepouzivame a nemame znak diecezy, aj ked historia pozna takyto erb diecezy. Chceme sa k nemu dopatrat a pripadne ho dat na spracovanie odbornikom, aby splnal nalezite poziadavky.“. --Cinik 13:50, 9. 5. 2008 (UTC)

Shrnutí[editovat zdroj]

Díky za Vaše příspěvky, chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, tak třeba Vaše editace bude patřit mezi ty, které budou moci vynechat, a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. --Horst 10:34, 7. 5. 2008 (UTC)

Informace u obrázků[editovat zdroj]

Dobrý den, dnes se mi dostaly do ruky některé obrázky od Vás a měl bych několik dotazů.

  • U souboru Soubor:CoA CZ Dieceze.png uvádíte, že podle českého autorského zákona není chráněn (patrně má jít o úřední dílo nebo jinou výjimku v zákoně zmíněnou). Ovšem neuvádíte zdroj, odkud jste obrázek získal, takže tuto licenci nelze ověřit. Mohl byste ji doplnit?
  • Dále mou pozornost upoutal obrázek Soubor:Biskup Cikrle Vojtech CoA.jpg, u něhož uvádíte, že jde o Vaše vlastní dílo. Ovšem v detailech je zcela shodný s obrázkem na oficiálních stránkách ([2]). Pokud jste vytvořil pouze kopii (změnou velikosti či jinými mechanickými postupy), nemůžete se prohlašovat za autora a k přebírání je potřeba získat povolení a poslat ho do OTRS. Jestliže jste však skutečně autorem (takže obrázek na oficiálních stránkách je Vaším dílem), je nutné to říct a poté se tato skutečnost přes OTRS ověří.

Děkuji za pochopení. --Beren 17:35, 19. 6. 2008 (UTC)

Obrázek na oficiálních stránkách je mým dílem, ale bohužel nevím jak to ověřit přes OTRS. Budu rád, když mi poradíte jak na to. Děkuji --Tomas.urban 05:02, 20. 6. 2008 (UTC)
Myslím, že to prohlášení stačí. Kdyby to chtěl někdo ověřovat, tak prostě kontaktuje někoho spojeného s těmi oficiálními stránkami. Ještě bych ale chtěl odpověď na tu první otázku (týkající se mapy Soubor:CoA CZ Dieceze.png), nejlépe formou doplnění informací k příslušnému obrázku. --Beren 15:46, 20. 6. 2008 (UTC)
Pokud se podíváte na tento obrázek [3], pak dole vpravo najdete mé iniciály - TU.

Rád bych doplnil obrázek Soubor:CoA CZ Dieceze.png, ale zdrojů je několik. Hranice diecezí jsem převzal z map, které jsem našel na stránkách jednotlivých dicezí a překresli jsem to do počítače. Co jedna dieceze to jeden odkaz. Znaky jednotlivých dicezí jsem překresloval taté já. Rád se poučím, jak a co bych tam měl doplnit. Děkuji--Tomas.urban 16:54, 20. 6. 2008 (UTC)

Heraldika — poznámka a dotaz[editovat zdroj]

Dobrý den,

  1. děkuji vám za Vaši znakovou tvorbu, je velmi zdařilá;
  2. na tom obrázku pražských znaků je překlep — Lysolaje, nikoli Lisolaje;
  3. myslíte, že byste měl chuť/čas atp. udělat i několik znaků rodových? Ptám se mj. proto, že se tu a tam na Wikipedii vyskytnou rodové znaky z práce např. p. Loudy, přičemž jako licence je u nich buď {{PD-old}}, resp. {{PD-CzechGov}}, což podle mě není ani jedno. Pravděpodobně je bude proto nutné odstranit, ale nechce se mi je příliš mazat bez jakékoli náhrady. Projet scannerem nějakého toho Krále či Meravigliu je řešení spíše provisorní, přeci jen by si Wikipedia zasloužila také barvu (což by u těch siebmacherovských znaků asi vypadalo divně). Mé výtvarné schopnosti jsou ovšem … no, tedy spíše nejsou odpovídající potřebám Wikipedie :-)

S pozdravem --Poko 06:51, 1. 7. 2008 (UTC)

Zdravím,

  • děkuji za pochvalu i za nalezení chyby. Překlep opravím.
  • Dále jsem se chtěl zeptat na licence, protože se v nich detailně neorientuji. Pokud něco překresluji podle nějakého vzoru jaká z toho vznikne licence? A pokud překresluji z více zdrojů - jako např. obrázku pražských znaků (zdroj mapy je wikipedia a zdroje jednotlivých znaků jsou weby jednotlivých částí)
  • Co se týká kreslení znaků - mohu něco zkusit, ale nevím odkud mám brát předlohy. Když jsem v minulosti kontaktoval nějakého heraldika aby mi poskytl nějaké poklady, byl jsem od kreslení znaků zrazován že bych mohl udělat nějakou chybu a mohl bych mezi ně vnést zmatek. Tak jsem v této oblasti opatrný. Mám několik překreslených znaků:[4]

S pozdravem --Tomas.urban 12:52, 1. 7. 2008 (UTC)

Já se omlouvám, ale připadá mi hloupé dát do galerie členů ČBK biksupův erb, když máme fotku. Aby tam ale nebyla dvakrát, tak jsem ji z galerii vyhodil, jako předseda zůstane jen nahoře velkej. --Cinik 3. 8. 2008, 18:26 (UTC)


Dík za další erby. Zdá se mi to, nebo mají Weber a Gross stejné erby? --Cinik 12. 8. 2008, 19:12 (UTC)

Jinak jestli se ta žádost týkala daní erbů do článků, tak to klidně udělám... :-) --Cinik 12. 8. 2008, 19:14 (UTC)

Čerpal jsem ze stránek litoměřického biskupství a tam byli znaky stejné. Mohu tě poprosit o vložení do článků? Dík --Tomas.urban 12. 8. 2008, 19:17 (UTC)

Ferdinand Kindermann erb neměl? :-( --Cinik 13. 8. 2008, 04:12 (UTC)
Měl, ale ten jsem ještě nestačil zpracovat. Nemám přesný popis figur a jen překreslovat se mi nechce. Kompletní přehled znaků najdeš tady: [5]

His true name is Edison, with I, according to his birth certificate, despite the fact that he is more known as Edson. --Tonyjeff 19. 8. 2008, 21:32 (UTC)

Prosím Tě, potřeboval bych jednu malou laskavost. K tomu obrázku vlevo bych potřeboval přidat štít (jakoby před ni, nejlépe trochu dolů vpravo. Štít by měl být bíložlutý a na něm kříž a malířský štětec. Konkrétnější deatily nechám na tobě. Děkuji předem :-). Je to pro potřeby wikipedie. --Cinik 21. 8. 2008, 15:45 (UTC)

Něco jsem vytvořil. Kam ti to mám poslat či uložit?? --Tomas.urban 25. 8. 2008, 04:50 (UTC)
Dej to prosím na Commons a hoď mi na diskusi odkaz... :-) --Cinik 25. 8. 2008, 05:50 (UTC)
Tady je můj výtvor: [6]

Ferdinand Julius Troyer z Troyersteinu[editovat zdroj]

Ahoj, potřeboval bych doplnit referenci k erbu (nejlépe do článku). Objevil se totiž další erb a ten se liší. Diskuse:Ferdinand Julius Troyer z Troyersteinu. Díky. --snek01 22. 8. 2008, 22:16 (UTC)

Zdravím. Dle mého zdroje je erb č.1 Ferdinanda Juliuse Troyera z Troyersteinu. Čtvrcený šít se srdečním štítkem. Štítek je čtvrcený a také nese srdeční štítek, který je dvakrát červeno-stříbrně dělené (v literatuře se mluví také o břevně), na něm je orlice opačných barev, která má na hlavě zelený věnec z listí (věnec v některých popisech i na obrázcích chybí). Rodový štít má první a čtvrté pole stříbrné s červenou polovinou berana, se zlatou zbrojí, obrácenou ke středu štítu. Druhé a třetí pole je černé se zlatým srdcem, s černými písmeny FLS. V prvním a čtvrtém červeném poli hlavního štítu je šest kuželů (4, 2). Ve druhém a třetím zlatém poli je černá orlice se zlatou hvězdou na hrudi. Na štítu je vpravo mitra a vlevo knížecí koruna. Mezi nimi je za štítem zlatý procesní kříž. Kosmo za štítem je postavena berla, závitem obrácená ven, a šikmo je postavený stříbrný meč se zlatým jílcem hrotem dolů. Nad vším je červený kardinálský klobouk s patnácti střapci po stranách.
Druhý jsem nikde nenašel. --Tomas.urban 25. 8. 2008, 04:06 (UTC)

Hvězda kardinálova herolda[editovat zdroj]

Hvězda kardinálova herolda
Hvězda kardinálova herolda

Vážený kolego, je mi ctí Vám jakožto prvnímu vůbec udělit Hvězdu kardinálova herolda wikiprojektu Křesťanství za za nenahraditelnou produkci map církevní správy, erbů církevních hodnostářů a erbů diecézí. A v neposlední řadě též za to, že jste v blažené nevědomosti na můj návrh sám navrhl grafickou podobu tohoto vyznamenání. :-) Gratuluji. --Cinik 25. 8. 2008, 13:34 (UTC)

Děkuji--Tomas.urban 2. 12. 2008, 09:34 (UTC)

identifikace erbu[editovat zdroj]

neznámé erby

Ahoj, uviděl jsem tuto fotku. Je to pěkná fotka, ale kdyby se podařilo identifikovat ty erby, získala by nějakou informační hodnotu. Díky za pomoc. --snek01 20. 9. 2008, 18:07 (UTC)

Ahoj. Pátral jsem ve svých zdrojích, ale nic jsem nenašel. Našel jsem jen několik, možná, souvisejících údajů. Na obraze pod prostředním znakem je nápis. Když jsem ho zkusil dát vyhledat na internetu, našel mi, že jistý prelát Max Mayer, rytíř z Ahrdorfu a Wallersteinu žil v letech 1845 - 1928. Také jsem ještě našel, že v obci Božice má hrobku. A obecní znak se velice podobá části znaku na okenní vitráži. Ale nikde jsem nenašel, že by byl výše zmíněný Max Mayer ... kardinálem. Zkusím se potat dále. --Tomas.urban 24. 9. 2008, 13:49 (UTC)
Ahoj, díky za informace. Je to jen ilustrační fotka, škoda že se tyto erby nehodí wikipedii více. Kdyžtak popis můžeš přidat přímo k fotce. --snek01 24. 9. 2008, 17:43 (UTC)
Ahoj. Mám zprávy ke znakům. Cituji: "Jde o Mayery z Ahrdorffu. V 19. stol byl Mayer ve službách olomouckých arcibiskupů a jeho syn byl farář na Moravě. V 17. stol. jsou uváděni v Uhrách. Nádherné znaky z období romantismu a řekl bych, že si trochu přidali. Červený klobouk patří kardinálům a po 6 střapcích biskupům. Nemám přehled o pomocných biskupech na Moravě před rokem 1918, což by ten klobouk mohlo trochu osvětlit. Uvádí je edice Siebmacher Morava, nic moc tam není a znak se v detailech liší." --Tomas.urban 25. 9. 2008, 17:59 (UTC)
Max Mayer byl olomouckym probostem, viz []. Planuju ze bych o nem na anglicke wiki nekdy udelat kratky clanecek - psal i knizky a divadelni hry. Pavel Vozenilek 14. 11. 2011, 05:07 (UTC)
Ahoj, dakujem za povodnu fotku a informacie - jedna sa o mojich predkov (Johann je priblizne 15 generacii dozadu). Len trochu doplnim - prvy zlava Johann Mayer bol radcom Maximiliana II., narodil sa v Norimbergu(1545) a zomrel v Prahe(1608), dostal titul od Rudolfa II.. Vstrede je Maximilian Mayer(6. generacii neskor), ktory bol archivnikom a teologom. Napravo je Georg Daniel Mayer, ktory je vnukom Johanna, narodil sa v Norimbergu(1623-1673), dostal spolu s bratom tituly od Ferdinanda III. v roku 1651. Ja som sa dostal ku kopii erbu, ktory som povazoval za povodny(zobrazeny pri Georgovi Danielovi).
Max Mayer byl olomouckym probostem a jako probošt mohl užívat znak se šesti střapci v barvě černé. Na vitráži je také 6 střapců, ale v barvě červené. Nevím jestli to byl úmysl a nebo zub času smyl barvy. --Tomas.urban (diskuse) 30. 8. 2013, 17:03 (UTC)
Este ma napadol posledny kusok informacie - povodny erb dostal rod 3.3.1455 Eopu (diskuse) 30. 8. 2013, 18:06 (UTC)

Eopu máš někde nějaké znaky?--Tomas.urban (diskuse) 2. 9. 2013, 04:23 (UTC)

Tu je nas erb, ktory som spominal v prispevku vyssie. Je na listine z roku 1912, ktora potvrdzuje pouzivanie slachtickych prav+pouzivanie erbu[7]. Potom mam aj rozmazanu fotku pecate [8], ale nevieme ju priradit, inicialkami nesedi na nikoho. Eopu (diskuse)
Este som nasiel dalsie erby Maxa na jeho hrobe: [9] [10] Eopu (diskuse) 8. 9. 2013, 16:44 (UTC)
Díky za informace. Myslím si, že más dost informací a že bys mohl vytvořit na wikipedii stránku o Maxi Mayerovi případně o rodu z Ahrdorfu a Wallersteinu. Znak bych ti mohl překreslit.--Tomas.urban (diskuse) 9. 9. 2013, 05:30 (UTC)

Co se map dotýče, základní odpověď je jednoduchá: http://geoportal.cenia.cz/ Otázkou ale je, co přesně potřebuješ vytvořit. Z tohohle zdroje se dají vymáčknout hranice obcí (a správních obvodů vůbec), katastrálních území apod. Což znamená, že se z toho relativně jednoduše poskládá např. mapa senátního volebního obvodu, ale kupř. mapa diecéze už by vyžadovala dost úprav v místech, kde hranice farností jdou napříč těmi znázorněnými územíčky.

Pokud by ti stačil (jako že asi ne) podklad, jaký je použit v mapkách pro lokalizaci obcí, myslím, že kdybych se na to přednostně zaměřil, bych byl schopen dodat podstatnou část Pardubického a Královéhradeckého kraje během několika týdnů, řekněme do poloviny/konce ledna. Vzhledem k tomu, že je žádoucí mít celé území státu v jednom formátu, už kvůli slepování jednotlivých částí pro další použití, pokusím se pro každý případ nastínit "výrobní postup" a "standardy":

Na začátku je mapa z výše uvedeného zdroje. Vlevo má menu obsahující položky Vrstvy a Nastavení. V daném případě nechám ve Vrstvách zapnuté jen hranice po úroveň obce, všechno ostatní povypínám. V Nastavení zadám měřítko právě 1:200000. Pak si po kouskách (okno aplikace je v nynější verzi poměrně malé, nepřišel jsem na to, jak je zvětšit) přes PrintScreen naskládám potřebné území jako puzzle do obyčejného windowsového Malování. V daném případě to vyžaduje trochu předběžného plánování, poněvadž je třeba vyšetřit si z některé strany dost místa (zobrazeného území) pro výřezovou mapku polohy. Zhruba poskládané území pak ručně vykresluju čarami 6 px hranice státní, 5 px hranice kraje, 4 px hranice okresu, 3 px hranice správních obvodů ORP i POU, 2 px hranice obcí. Držím se zruba mapové předlohy, v některých místech (různé tenké výběžky, záhyby apod.) je třeba kvůli přehlednosti takový útvar mírně zvětšit či generalizovat). Měřítko 1:200000 poskytuje pro vymezení obcí přiměřenou míru přehlednosti, tu a tam je však třeba při nejasném/zauzleném průběhu linie vykreslování ověřovat pohledem v podrobnějším měřítku. Po vykreslení uložím a dál pokrajčuju GIMPem, kde od kresby odfiltruju předlohu, provedu základní vybarvení, finální ořez, do verzí pro jednotlivé obce dosadím náhledovou mapku republiky a hotovo. Ten přehled okresů nezachycuje změny hranic za posledních několik let, takže tam, kde se obrys okresu výrazněji změnil, je žádoucí ho do náhledu alespoň nahrubo korigovat.

Pokud jde o barvy, stačí zkopírova z některé již existující mapky, např. Image:Neratovice ME CZ.png. Kromě bílé ffffff a červené ff0000 jsou to všechno jen šedavé odstíny, které se v editačním okně nastavení barev liší v jediné položce Hodnota: území vlastního ORP na mapě obce (a vlastního okresu na mapě okresu) tmavá 999198 (hodnota 60), ostatní ORP vlastního okresu světlejší aba2aa (hodnota 67), území vlastního kraje ještě světleji cdc3cc (hodnota 80), území jiného kraje ještě světlejší d9ced8 (hodnota 85), území zahraniční skorem bílé e6dae4 (hodnota 90).

Co se náhledové mapky týče, používám některou z téhle série: Image:Map CZ - district Melnik.PNG. Protože rozhodujícím činitelem pro zobrazení v mapky v infoboxu je její šířka (zůstává stejná, mění se jen výška podle poměru stran), je pro přijatelnou přehlednost třeba, aby náhledová mapka republiky zaujímala přibližně 40 (až 45 %) šířky obrázku, je tedy třeba volit její velikost v závislosti na šíři zobrazovaného území. Pro obrázek kolem 900 bodů šíře bude mít rohová mapka nějakých řekněme 360 bodů, při 1200 už 480 atp. Zároveň to při pevném měřítku zobrazení znamená, že okresy "na výšku" (např. NA) sice protahují ib, ale nejdrobnější obce kolem 1 km² u nich budou maličko lépe patrné než v případě rozlohou srovnatelného okresu na šířku (např. PA). V podstatě z té mapky okresů odmažu hranice (ponechám jen tu kolem dotyčného okresu a kraje, změním barvy, aby se shodovaly s větší mapkou, upravím rozměr a ještě jednou bíle obtáhnu obrys.

Pojmenování souborů je konstrukce jednoduchá.

Pro obec Nazev_Obce (bez diakritiky) + XY (dvoupísmenná zkratka okresu z býv. SPZ, v případě Pardubic volím variantu PA) + CZ (identifikátor státu) + .png (Image:Neratovice_ME_CZ.png). Pro mapky polohy částí obcí (které zatím nedělám) by na začátku byl ještě i název té mč (Image:Mlekojedy_Neratovice_ME_CZ.png, Image:Neratovice_Neratovice_ME_CZ.png apod.)
Pro správní obvod obce s rozšířenou působností Image:ORP_Neratovice_ME_CZ.png
Pro okres Image:Melnik District_2007_ME_CZ.png (letopočet naznačuje, k jakému roku je zobrazený stav, v daném případě jsem napsal 2007, protože poslední změna proběhla k 1. lednu 2007, kde by v posledních letech změny nebylo, dal bych asi rok aktuální 2008).

To je asi tak to nejpodstatnější, co bych si k věci vzpomněl. No, dej vědět, zda by ti byl ten můj výstup něco platný či nic. --Miaow Miaow 3. 12. 2008, 19:29 (UTC)

Děkuji za vyčerpávající odpověď! Chtěl bych vytvořit lepší mapu diecezí. Jen ve formátu budu mít asi problém. Já pracuji v Inkscape (formát *.SVG). V Gimpu mi to moc nejde.--Tomas.urban 7. 12. 2008, 14:53 (UTC)

Myslíš že by šly mapy exportovat do formátu SVG?--Tomas.urban (diskuse) 10:10, 9 December 2008 (UTC)

znaky pražských městských částí[editovat zdroj]

Zdravím,

chtěl bych poděkovat za vynikající díla věnovaná wikipedii a měl bych menší prosbičku: na obrázku http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Praha_mapa_se_znaky.jpg jsou vyobrazeny znaky všech 58 městských částí Prahy, avšak na http://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedista:Tomas.urban/obecni_znaky jsou v svg formátu uvedeny jen některé. Mohl byste prosím uvést i zbylé znaky v svg formátu?

Děkuji Tomáš P.

Omlovám se, ale po zkušenostech s používáním jednotlivých znaků, prozatím zůstanu u zveřejňování přehledů po okresech.--Tomas.urban (diskuse) 9. 9. 2013, 05:35 (UTC)

kardinál Špidlík[editovat zdroj]

Dobrý den, ve znaku kardinála Špidlíka jsou, obávám se, dvě písmena špatně - místo prostředního W by mělo být velké řecké Ómega a místo spodního C velké řecké Sígma - tady je neumím zobrazit, nejsnáz jsou dostupné asi přímo na wikipedii, v heslech omega resp. sigma. Jinak krásné práce! Smekám a zdravím, Gottschalk 21. 4. 2010, 11:08 (UTC)

Update: To sígma tam je ve tvaru podobném latinskému C, to beru zpátky. Znak je dobře vidět na stránkách olomouckého Centra Aletti, http://www.aletti.cz/tomas-spidlik/. Gottschalk 21. 4. 2010, 12:33 (UTC)

Zdravím a děkuji za upozornění. Už jsem to opravil.--Tomas.urban 22. 4. 2010, 04:09 (UTC)

Znak biskupa Felixe Davídka[editovat zdroj]

Zdravím, chtěl bych vás poprosit, zda byste nevytvořil znak biskupa Davídka. Je snad jediný ze skryté církve, který si něco takového nechal udělat. Na EN wikipedii je uploadován copyrightovaný obrázek k heslu Davídek, pocházející z publikace Petr Fiala, Jiří Hanuš: Felix M. Davídek a společenství Koinótés. CDK, Brno 1999; ISBN 80-85959-39-9

díky a zdraví enemy 14. 6. 2010, 08:11 (UTC)

Přehled obecních znaků okresu Jablonec nad Nisou[editovat zdroj]

Zdravím, kolego, předpokládám, že používáte stejnou velikost plátna (podkladu) i pro okresy s více znaky. Stejně se mi zdá, že by to bylo lepší oříznuté, mám to udělat? A nejlepší by se mi to zdálo v SVG (jen si nejsem jistý, jestli by šel „zabalit“ i nějaký znak, který by nebyl v křivkách). --Gumruch 21. 10. 2010, 04:43 (UTC)

Zdravím. Je to tak - používám stejnou velikost plátna pro ostatní okresy. Všechny znaky uvedené na přehledech mám v SVG. Ale po špatných zkušenostech se stahováním a používáním obrázků (znaků), bych je nerad poskytoval v originále. Je to jen přeci kus práce a moře času.--Tomas.urban 21. 10. 2010, 04:49 (UTC)
Už to vidím v galerii. Vzhledem k tomu, jak to vypadá v náhledu, bych byl pro ořez těch obrázků, kde je moc bílé plochy dole, dejme tomu těch, kde je maximálně 6 řádků nechat zhruba tentýž okraj jako nahoře. Co Vy na to?
Mimochodem já jsem pár znaků v křivkách taky udělal, nějaké jsem našel na webu (většinou v PDF obecních novin – z těch jich mám ještě několik desítek nezpracovaných). Mám dojem, že našim znakům v křivkách věnuje jeden Němec. Co takhle na znaky udělat nějaký Wikiprojekt? Zdravím, --Gumruch 21. 10. 2010, 05:04 (UTC)
Zkuste udělat ořez, kouknu na to jak to vypadá, ale myslím si že to bude OK. Možná by to bylo zajímavé udělat na znaky Wikiprojekt (Heraldika nabo Obecní heraldika), ale asi by mě trvalo asi hodně času a ten se mi nějak nedostává.
Jo to znám, tak snad časem. Svého času jsem chtěl debatovat o sjednocení hodnot RGB barev ve znacích. Ad ořez: podívejte se na první tablo v článku okres Ostrava-město (asi budete muset aktualizovat cache, jinak bude náhled roztáhlý). Je to tak v pohodě? --Gumruch 21. 10. 2010, 06:32 (UTC)
V těch RGB barevách ve znacích a vlajkách je pěknej zmatek. Ono sice záleží na tvůrci znaku, ale také na zadavateli. Pokud se zadavateli něco nelíbí a tvůrce mu nevyhoví, tak si zadavatel najde jiného, který mu to udělá. Stejné je to i s figurama svěců. Já se snažím používat stajné barvy. --Tomas.urban 21. 10. 2010, 06:58 (UTC)
Tak co, mám v ořezech pokračovat, nebo to není vizuálně lepší? Na Commons bot označil všechna tabla, že je potřeba je kategorizovat. Zdravím, --Gumruch 22. 10. 2010, 03:53 (UTC)
Pokračuj!!--Tomas.urban 22. 10. 2010, 06:43 (UTC)
Ahoj, tak jsem to dodělal u všech kromě těch, které měly znaky i v posledním řádku (Svitavy, Ústí nad Orlicí, Znojmo). Jen jsem koukal, že v okrese Semily není znak Libštátu, ten teď není oficiální? --Gumruch 22. 10. 2010, 07:53 (UTC)
Ty obrázky jsou nějak divný, ne? Při kreslení znaků jsem vycházel ze stránek REKOS a tam asi znak Libštátu nebyl.--Tomas.urban 22. 10. 2010, 08:01 (UTC)
Ta dočasná deformace náhledů by měla zmizet po vyprázdnění vyrovnávací paměti. --Gumruch 22. 10. 2010, 08:18 (UTC)

Znak obce Písečná (okres Ústí nad Orlicí)[editovat zdroj]

Dobrý den, přiznám se, že se tady neorientuju, takže možná nepíšu na to správné místo. Mám připomínku ke znaku a vlajce naší obce, kterou jste tady na wikipedii vytvořil vy a přidal k příslušnému heslu. Bohužel oboje je zkreslené a nepřesné. Protože jsem autorkou našeho obecního znaku i vlajky, ráda Vám poskytnu podklady, jak má obé správně vypadat. Ozvěte se mi, prosím na e-mail: berger@orlice.cz. Díky šarina 62.204.231.146 15. 3. 2011, 15:10 (UTC)

Dobrý den, všiml jsem si, že Váš článek Jan Leopold Mosbender je přesnou kopií webové stránky z České Třebové. Takže to vypadá jako copyvio a nezbylo než ho smazat a označit. Vidím, že jste zkušený uživatel — můžete to, prosím, dát do pořádku? Díky, --Sapfan 28. 5. 2011, 16:44 (UTC)

Široký Důl[editovat zdroj]

Dobrý den, moc se mi líbí Vaše práce. Je to moc příjemné mít všechny znaky pěkně pohromadě a nemuset je googlovat každý zvlášť, když je potřebuji. Jen jsem tu nikde nenašla znak naší obce Široký Důl. Patříme pod Pardubický kraj, okres Svitavy. Moc Vás prosím, zda byste ho mohl doplnit. Zde je odkaz na stránky naší obce, kde je znak vyobrazen. http://www.sirokydul.cz/ Děkuji Vám mockrát. Kateřina Kašparová --90.176.156.16 13. 7. 2011, 08:57 (UTC)

  • Dobrý den. Jsem rád, že se Vám tyto přehledy líbí. Názvy obcí jsou v těchto přehledech jsou seřazeny abecedně. Znak obce Široký důl je v přehledu mezi obcemi Svojanov a Študlov. Děkuji za reakci. S přáním pěkného dne --Tomas.urban 13. 7. 2011, 12:43 (UTC)

Znak, vlajka Pardubického kraje - závažná chyba[editovat zdroj]

Vážený pane Urbane,

prosím, můžete se mi ozvat na adresu alena.petranova@pardubickykraj.cz Nemám na Vás žádný přímý kontakt a potřebujeme opravit chybu ve znaku a vlajce Pardubického kraje. Děkuji a zdravím, Alena Petráňová, kancelář hejtmana Pk 195.113.178.6 22. 4. 2013, 09:02 (UTC)

Nová podoba vyznamenání[editovat zdroj]

Dobrý den, protože jste autorem a zároveň i držitelem jednoho z vyznamenání WikiProjektu Křesťanství, dovolím si Vás informovat o mém návrhu na nové vyobrazení oněch vyznamenání a poprosit o vyjádření. S pozdravem --Bazi (diskuse) 17. 10. 2013, 17:49 (UTC)

  • Zdravím. S novou podobou nemám problém. --Tomas.urban (diskuse) 18. 10. 2013, 04:09 (UTC)
Děkuji. --Bazi (diskuse) 18. 10. 2013, 08:01 (UTC)

Stanislav Zvolenský[editovat zdroj]

Dobrý den

Chtěl bych vás požádat jestli by jste mi nemohl poslat obrázek znaku ve větším formátu arcibiskupa Stanislava Zvolenského ? Můj email je : adamgorol@seznam.cz Děkuji Agamad24 24. 1. 2014, 16:26 (UTC)

Prosbe Agamada som už ja vyhovel. Vás, Tomas.urban, však prosím, aby ste si pozreli user talk na Commons a odpovedali na moje podnety.

Hosmich (diskuse) 7. 3. 2014, 15:58 (UTC) (stránku na českej Wikipédii sa nechystám vytvoriť)

erb Adama bakaláře[editovat zdroj]

Dobrý den pane Urbane,

všiml jsem si, že jste vytvořil znak Mikuláše Šuda ze Semanína. Já se rodu ze Semanína věnuji (viz: www.smyckovi.cz). Bylo by možné vytvořit i erb Adama bakaláře, který měl za manželku Ludmilu ze Semanína a získal erb odvozený od Šudů? Popis mám, ale nevím, kam Vám ho mám poslat?

 Děkuji, David Smyčka--Dasmycka (diskuse) 26. 3. 2014, 21:09 (UTC)

Duplicita[editovat zdroj]

Zdravím, nevytvářejte duplicitu s Mikuláš Tomek s titulem, ten je zmíněn v článku. Upravujte tedy ten odkazovaný. Více v WP:Název článku--Horst (diskuse) 4. 12. 2015, 13:49 (CET)Odpovědět

Já bych chtěl jeden z článeků Mikuláš_Tomek zrušit, ale nevím jak.--Tomas.urban (diskuse) 4. 12. 2015, 13:56 (CET)Odpovědět

A důvod? Jako správce to mohu smazat, ale jen v rámci pravidel WP:RS, pro což ovšem důvod není. Pak tu máme tzv. WP:DoS, ale to také nebude jentak. Titul v názvu tu nemá jediná osoba. Pokud je osob stejného jména a příjmení více může pomoci tzv. rozlišovač, ale ani tohle není důvod ke smazání. Po editačním konfliktu /chápu, prostě nezakládejte ten s tím titulem, už jsem ho dvakrát mazal a pokračujte s úpravami v Mikuláš Tomek--Horst (diskuse) 4. 12. 2015, 14:02 (CET)Odpovědět
Chápu a už ho nebudu zakládat. Jen doplňovat.

SO ORP Svitavy[editovat zdroj]

Dobrý den,

znaky jsou velmi povedené. Bylo by možné dodělat také zbývající znaky obcí správního obvodu obce s rožšířenou působností Svitavy? Chybí Dětřichov, Kamenná Horka, Lavičné, Radiměř, Rohozná, Svitavy a Študlov. Případně okresu Svitavy, pokud to máte v této struktuře.

Děkuji

Zdravím. Nevím jak to myslíte. Znaky výše jmenovaných obcí jsou v přehledu okresu Svitavy--Tomas.urban (diskuse) 5. 2. 2016, 05:46 (CET)Odpovědět

Pravoslavný eparchie[editovat zdroj]

Moc zdravím, nechtělo by se Vám udělat nějakou mapku eparchií Čr a Sr pravoslavný církve. --MKoala :-) (diskuse) 1. 8. 2023, 19:21 (CEST)Odpovědět

Pokusit se mohu. Máte nějaké podlady? ----Tomas.urban (diskuse) 2. 8. 2023, 12:12 (CEST) 2. 8. 2023, 12:03 (CEST)Odpovědět
Zdravím Vás a děkuji. Ano, nejlepší co se dá najít v tento moment je tento: https://rg-encyklopedie.soc.cas.cz/index.php/Pravoslavná_církev // hranice eparchií jde na historické česko-moravské hranici. Ti je ČR ještě se pokusím najít SK. --MKoala :-) (diskuse) 2. 8. 2023, 12:25 (CEST)Odpovědět

Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu[editovat zdroj]

Dobrý den,

jako aktivního editora Vás prosíme o pomoc při tvorbě strategického plánu spolku Wikimedia Česká republika do roku 2027. Pomozte nám rozhodnout, jakým směrem se mají programy pro editory v následujících třech letech ubírat. O vyplnění krátkého dotazníku Vás prosíme do 1. května 2024, obsahuje 7 otázek a zabere to asi 5 minut.

Vyplňte dotazník pro editory

V rámci probíhajících příprav strategického plánu spolku WMČR na léta 25–27 běží paralelně řada procesů. Různými formami postupně oslovujeme definované cílové skupiny. V rámci možností se snažíme o maximální stručnost a efektivitu, ptáme se vždy na to, co je pro danou skupinu primárně relevantní.

Více informací k procesu a průběhu přípravy SP najdete na pro tyto účely zřízené veřejné stránce. Na editorský dotazník navazuje termínově setkání se správci a patrolou – v gesci Pavla Bednaříka. V případě jakýchkoliv dotazů se mi můžete ozvat na diskusní stránce, nebo mailem na jan.beranek@wikimedia.cz.

Děkujeme za zapojení,

--janbery (diskuse) 20. 4. 2024, 23:50 (CEST)Odpovědět