Diskuse:Ferdinand Julius Troyer z Troyersteinu

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Jak je to s tím erbem? --snek01 22. 8. 2008, 10:29 (UTC)

Číslo 1 je zaručeně Troyer. Zkusím kouknout po té dvojce, ale možná to bude chvilku trvat. --Poko 22. 8. 2008, 11:35 (UTC)
Číslo 2 je taky Troyer je to z jeho zámku Ferdinandsko, jsem autor a mám to ověřený, je to jeho erb s kardinálským klouboukem viz.erby olomouckých biskupů. --Lekker 22.8.2008, 17:30(UTC)
Ten srdeční štítek je pro mne dost nezřetelný, ale fakt mi to jako troyerský (ostatně ani jako jiný olomoucký arci/biskupský) erb nepřipadá; divné je ostatně i druhé a třetí pole, které mi připomíná spíše československé lvy (zejm. ve 3. poli to vypadá i na slovenský štítek)! Kde jste to ověřoval? Vzhledem k historii Ferdinandska by mne nepřekvapilo, pokud by se nejednalo o nějakou „opravu“ z armádní éry před rokem 1960 - původně se snad skutečně mohlo jednat o troyerský znak, ale tohle … Opravdu by mne zajímalo, co je na tom srdečním štítku a kde jste toho Troyera potvrzoval. S pozdravem --Poko 23. 8. 2008, 21:35 (UTC)
Bohužel díky poškození hájovny(objekt náležící k Ferdinandsku) je ten srdeční štítek nečitelný, pokud je mi známo armáda nijak do plastiky nezasahovala(kromě těch barev) ověření je podle zprávy Památkového ústavu Brno(popis budov, plastika je tam uvedena jako rodový znak Ferdinanda Julia Troyera z kardinálským kloboukem), jeho zprávu se pokusím dohledat. Mám ještě jeden znak ten je z průčelí Ferdinadska ten je shodný s biskupským znakem Ferdinanda Julia Troyera z kardinálským kloboukem , mohl bych ho dát jsem k porovnání...co vy na to??? --Lekker 25.8.2008, 15:20(UTC)
No, on ten znak klidně mohl původně být troyerský, to nezpochybňuji, ale ne v tomto stavu. Tady je slušné vyobrazení kardinálova erbu, tady máte malý československý znak — teď se podívejte na obrázek č. 2. Já tam prostě nemohu akceptovat to 2. a 3. pole jako původní — ta armáda tam prostě musela zasáhnout víc než jen do barev. V té zprávě je ta plastika skutečně blasonována tak jak vypadá nyní, nebo jen zaznamenána jako troyerský erb bez bližšího popisu? Tak to již asi mám!!! Podívejte se sem, je to znak arcibiskupa Prečana s chybnou barvou klobouku; což mne ostatně mělo napadnout již dříve, s ohledem na počet střapců :-( --Poko 25. 8. 2008, 19:45 (UTC)
Tento erb je na loveckém zámečku Troyerstein v Rychtářově. --Pernak1 25. 8. 2008, 20:26 (UTC)
Erb Julia Troyera byl po jmenování biskupem vsazen jako srdeční štítek do biskupského erbu a později (po jmenování Troyera kardinálem) doplněn i kardinálským kloboukem a ozdobnými střapci. --Pernak1 25. 8. 2008, 20:31 (UTC)
Dobře, beru a omlouvám se za mystifikaci...přejmenuji si to..., jen by mně nikdy nenapadl ten Dr.Prečan, na průčelí Ferdinandska je stejný jako na Troyersteinu v Rychtářově, jen ta plastika je v bílé barvě.--Lekker 26.8.2008, 15:00(UTC)