Diskuse s wikipedistou:SimcaCZE/2011

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Historická diskuse do roku 2012 Zde můžete bez problémů diskutovat a řešit problémy, které způsobím na wikipedii.

Děkuji všem zkušenějším tvůrcům Wikipedii za poznatky a přízpěvky, které mi umožní vylepšovat mé články.

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku NT Live. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů atd. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. S pozdravem --Tlusťa 26. 2. 2011, 10:44 (UTC)

Doplnil jsem informace do článku.  :-) Simca 17. 3. 2011, 15:18 (UTC)

Ahoj, přesunul sem článek z hlavního jmenného prostoru sem: Wikipedista:SimcaCZE/Film: Herec týdne, kdybys to hledal. dík--Horst 1. 3. 2011, 15:52 (UTC)

Ahoj, díky za přesun, ale docela bych rád, kdyby se to přesunulo buďto zpět, nebo na nějaké místo, co by neukazovalo do mého profilu, je sice pravda, že systém do filmového portálu jsem vytvořil já, ale docela by mně potešilo, kdyby to bylo na nějakém více neutrálním místě. Ještě promyslím, tak kde, až si ještě celou vikipedii pořádně prohlídnu, aby to přesně reprezentovalo místo.

Díky Simca 2. 3. 2011, 07:40 (UTC)

Rozdelovani clanku[editovat zdroj]

Zdravim, pokud tvorite nove clanky rozdelenim z delsiho clanku, je dobre minimalne ve shrnuti editace takoveho noveho clanku uvest, odkud je clanek vydelen, aby bylo mozne zpetne dohledat autory. A k novemu clanku take nezbytne patri kategorie a interwiki (kor kdyz uz tam davate i ne zcela nezbytne portalove odkazy). --Jklamo 4. 3. 2011, 14:27 (UTC)

Dekuji za radu, clovek se za pohybu uci. :-) Pro priste na to zkusim nezapomenout. Simca 4. 3. 2011, 14:30 (UTC)

Kromě hrubých pravopisných chyb, POV nesmyslů a zbytečného přehánění jsem po Vás musel opravit docela dost chybných interních odkazů na jiné články (viz historie u článku) - dávejte si ta toto, prosím, větší pozor, přiděláváte jiným spoustu zbytečné práce. ** Jinak jsem Vám připsal i mé dva poslední příspěvky z oblasti kinematografie do seznamu na Portálu Film - minulý týden jsem také zapisoval film Na každého jednou dojde (ten tam uveden není) ** Zdravím, držím palce a přeji hodně úspěchů. MiroslavJosef 7. 3. 2011, 08:40 (UTC)

Děkuji, dávám si na to pozor, ale člověk si nejdříve musí encyklopedický styl wikipedie dostat do krve. A ohledně pravopisu, snažím se psát nejlépe, co to dá, ale prostě se u mně chyby objevují. A aktuaualizaci článku Rostislava Čtvrtlíka jsem pořádně neprošel, byla pro mně důležitejší rychlost, než kvalita a to je špatné znamení. Simca 7. 3. 2011, 08:53

(UTC)

...nic se neděje - zas tak hrozné to nebylo - mě je už 54 let a stále se zde učím nové věci ... Mějte se fajn a ještě jednou děkan. MiroslavJosef 7. 3. 2011, 08:56 (UTC)
Děkan za tu cenu - odpověděl jsem tam - jinak jste zapoměl asi podpis, bylo by asi dobré vědět, kdo mi onu cenu vlastně udělil (takže prosím o doplnění Vašeho podpisu). Zdravím. MiroslavJosef 7. 3. 2011, 08:45 (UTC)
... já, potřetí a naposledy ... Pokud jde o mne tak já jsem nejvíce hrdý na můj článek komisař Maigret, který je také z větší části filmový (méně už literární), hodně jsem upravoval můj oblíbený film Pretty Woman a moje čtyři nejoblíbenější herečky Romy Schneider, Julia Roberts, Audrey Hepburn a Anne Hathaway. ** To jen na upřesnění a doplnění k ceně. MiroslavJosef 7. 3. 2011, 08:56 (UTC)
U vás bych kolego očekával, že napíšete: Romy Schneiderová, Julia Robertsová, Audrey Hepburnová, Anne Hathawayová... :-) --Jowe 7. 3. 2011, 09:07 (UTC)
Jde jen o diskusi - ano máte pravdu jsem pro přechylování, ale ne vždy a ne za každou cenu - to jen na okraj problému, který sem vůbec nepatří. Snažím se na wikipedistické záležitosti dívat střízlivě a bez předsudků - mám už na to snad i věk a měl bych tudíž mít i rozum ..., nebo ne? Kdybych tak nečinil, asi bych se už brzy z Wikipedie zbláznil ... MiroslavJosef 7. 3. 2011, 09:11 (UTC)

Náhled u infoboxu[editovat zdroj]

U těch úprav infoboxů bych doporučoval do budoucna více používat tlačítko "ukázat náhled" - zde konkrétně bylo vidět, že infobox není zapsán dobře. Jinak "angličtina" se píše malými písmeny stejně tak jako "anglický jazyk" (nejsou to vlastní názvy). ** Zdravím. MiroslavJosef 9. 3. 2011, 10:32 (UTC)

Děkuji za radu, prostě jsem si připadal jako blázen, když se mi vůbec infobox nezobrazil.:-( Simca 9. 3. 2011, 10:35 (UTC)

Obrázky k článkům o filmech[editovat zdroj]

Ahoj, tak trochu mi připadá, že obrázky u článků o filmech, které přidáváš do infoboxu, nejsou úplně vhodné. Pokud prostě k danému článku není žádný vhodný obrázek, tak se dá udělat jenom to, že člověk sám nějaký vytvoří, nebo nechá článek bez obrázku. Martesing 11. 3. 2011, 14:04 (UTC)

Zdravim, tak k tohuhle bych se pripojil. Jenom kratce proc to vznika: Infobox film vznikl tak, ze ho nekdo zkopiroval a prelozil z anglicke wikipedie. Na anglicke wikipedii je obrazek vyznamna polozka, protoze za pouziti principu fair-use americkeho prava je mozne pridat plakat ci propagacni obrazek v podstate ke kazdemu filmu. Ceska wikipedie ovsem fair-use nema (mohla by vyuzivat do jiste miry podobneho principu z ceskeho autorskeho prava, ovsem bohuzel se rozhodla ho nevyuzit), tedy k drtive vetsine filmu neni mozne mit obrazek uveden. Neni vhodne tam davat ani obrazek herce priblizne z te doby, lepsi je prislusnou polozku v infoboxu vymazat (povinna neni) a uz na to nemyslet. Take bych mel maly tip na polozku v infoboxu film, ktera je celkem dulezita a pomerne dobre zjistitelna, ale presto u vetsiny filmu chybi - a to tržby. --Jklamo 11. 3. 2011, 14:24 (UTC)
No, pokud jde o mě tak tržby jsou komerční údaj s velmi nízkou vypovídací schopností kvality díla (pro mne osobně zcela zbytečný údaj), kvalitu každého díla prověří až čas. Jinak si ale nemyslím, že by obrázky, které k filmu nepatří zase tolik vadily, akorát by to tam mělo být napsáno, že se jedná o ilustrační fotku odjinud, protože jinak je to opravdu zavádějící. MiroslavJosef 17. 3. 2011, 14:10 (UTC)

Fotka v infoboxu Film se má vždy týkat pouze filmu samotného (poster, natáčení, postava). Fotky herců aj. pak mají být v článku, nikoli v infoboxu ilustrující film. --Kacir 17. 3. 2011, 14:19 (UTC)

Petr Ševčík[editovat zdroj]

Zdravím, nebudu sem vkládat {{subst:Významnost autor|Petr Ševčík}} ale je třeba nějak doložit čím je významný--Horst 17. 3. 2011, 13:55 (UTC)

Soudím, že významný bude..:-) Ale nechám k to k diskusi. 2 nezávislé zdroje jsem na internetu našel... (blesk + stránky superstar) Tak splňuje minimální kritérium. Simca 17. 3. 2011, 13:58 (UTC)
Blesk je bulvární tisk, v žádném případě se nejedná o seriózní a věrohodný zdroj!! MiroslavJosef 17. 3. 2011, 14:00 (UTC)
Souhlasim, ale zdroj to je :-) Alespoň jsem si dal práci najít zdroje a po dlouhé době dokonce má i pravdu..:-) Simca 17. 3. 2011, 14:03 (UTC)
No já bych počkal, až vydá alespoň dva CD nebo DVD disky, což je přesně v souladu s doporučeními pro významnost hudebních umělců na Wikipedii - jinak je to stále jen pouhý účastník televizní soutěže, po němž za několik net možná neštěkne ani pes. Chtělo by to IMHO méně senzacechtivosti a více střizlivosti a věcnosti. MiroslavJosef 17. 3. 2011, 14:06 (UTC)
Řeknu to rovnou, jsem prostě o 1/2 roku rychlejší než dějiny :-) Alespoň mají děvčata po kom slintat v Superstar... a bulvár psát... Kde jsou ty časy Langerové, kdy se ona jediná dostala k tomu, aby zůstala v Show bussinesu Simca 17. 3. 2011, 14:14 (UTC)
Ještě malou drobnost - doplňoval jsem k jeho článku PAHÝL, DEFAULTSORT a celke hned 3 KATEGORIE (viz historie) - všechno toto šlo udělat hnedle na začátku. MiroslavJosef 17. 3. 2011, 15:08 (UTC)
Děkuji. S těmi kategoriemi si ještě musím poradit. Ještě budu si pro sebe vymyslet nějaké zjednodušující věci, abych měl usnadněné věci, co zabírají čas a není to tvůrčí psaní (jako je formátování, wiki linky, zatřiďování do wikipedie a další)V editacích nových článků jsem stále s míň než 1 000 články ještě ucho :-) Simca 17. 3. 2011, 15:16 (UTC)

Filmovy portál / Zlatý glóbus[editovat zdroj]

Ahoj. Děkuju za uvítání. Zajímá mě hlavně Zlatý glóbus a Oscar, ale film obecně zbožňuju, takže bych rád přispěl nejen seznamem oceněných a nominovaných. Jsem však nováček, než se to naučím ještě hodně vody proteče v Labi a Vltavě tady na jejich soutoku :o) Přeju hodně úspěchů, a kdybych cosi potřeboval budu s dovolením otravovat .c) Dan--Wilbur 22. 3. 2011, 16:13 (UTC)

Top filmy[editovat zdroj]

Jenom Vás upozorňuji, že každé hodnocení zde bude nutně subjektivní a může některé Wikipedisty (včetně mě samotného) vést k závěru, že se jedná o Váš vlastní výzkum. Mám dojem, že si Wikipedii pletete s jinými filmovými servery, což IMHO není dobře. MiroslavJosef 30. 3. 2011, 12:03 (UTC)

Já spíše počítam s tím, že se tohoto projektu z účasní málo lidí, a tak jej budu muset odpískat. Vše je subjektvní, ale jak jsem psal, tak bych rád udělal nějaký žebříček kvality článků o filmech. Důležité je: Filmy budou hodnoceny podle kvality filmů a hlavně článku. Tak to přepíšu. Simca 30. 3. 2011, 12:11 (UTC)
Je zde IMHO úplně jedno kolik lidí se toho bude účastnit (zdali 2, 200 nebo 20000) - zde nejsme od toho, abychom jakkoliv hodnotili kvality jakéhokoliv lidského díla - pokud ano tak jedině nepřímo, pomocí citací věrohodných zdrojů, Wikipedie je encyklopedie, nikolivěk komumitní server zaměřený na kinematografii - krom toho každé hodnocení je vždy velmi subjektivní, co se líbí jednomu, nemusí se líbi druhému. MiroslavJosef 30. 3. 2011, 12:14 (UTC)
Vyřešeno úpravou pravidel. Hodnocení bude pouze dle kvality článku. Simca 30. 3. 2011, 12:42 (UTC)
O.K. - vyhneme se tím zbytečným hádačkám a rozepřím - nezapomeňte, že sem může přispívat prakticky kdokoliv, kdo umí psát alespoň trošku česky. Navíc kromě toho všechno, co sem napíšeme bude uchováno (obrazně řečeno) "na věčné časy" ... ** Jinak ale musím říci, že se na Vás nijak nezlobím, protože to tak mohlo dnes vypadat - jenom se zde obávám vlastního výzkumu, který je sice moc hezký, ale na tyto stránky prostě a jednoduše vůbec nepatří (a že by se toho zde dalo napsat! Jejda ...) ** Zdravím MiroslavJosef 30. 3. 2011, 12:48 (UTC)

Článek měsíce[editovat zdroj]

Ahoj, všiml jsem si (a částečně si inspiroval) vaší anketou o článku měsíce na portále film. Chtěl bych něco podobného aplikovat na portále hudba. Chtěl bych se tě zeptat na nějaké technické věci.

  1. Jak zamezuješ, aby někdo přemazal článek měsíce?
  2. Jak přesně to funguje, když máš v editaci jen šablonu a odkaz?

Díky za odpověď--Mates245 10. 4. 2011, 14:59 (UTC)


Film Hannibal[editovat zdroj]

Zdravím! Ráda bych se Vás jako správce Portálu film na něco zeptala. Na Vaši radu (děkuji Vám za ní) jsem se podívala na Portál film a v kategorii pomozte uviděla, že je potřeba založit stránku Hannibal film a po čase jsem tak i učinila, ale přes jinou stránku (šla jsem na článek Mlčení jehňátek a v následujícím filmu zvolila Hannibal (film, 2001) a založila stránku). Na portálu se však stále zobrazuje kvůli jinému názvu jako nevytvořený film a já nevím, jak to změnit. Mohu Vás požádat o radu? Děkuji a přeji hezký den! Sussanne 7. 5. 2011, 21:02 (UTC)

Tramvaj do stanice touha (film, 1951)[editovat zdroj]

Hrozný styl, hrubé pravopisné a stylistické chyby, slovenská slova, chybějící apostrofy - hodně nekvalitní práce. MiroslavJosef 16. 5. 2011, 14:28 (UTC)

Možná se ten překlad ze slovenštiny moc nepovedl, ale mě to bavilo editovat .-) Jsem rád, žes to Simčo převedl. Ahoj, dan.--Wilbur 19. 5. 2011, 14:20 (UTC)

Děkuji Vám za informace v článku Mostní svršek. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, abychom jej mohli označit jako článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení.

PS: Problém je zejména v tom, že ve vašem článku jsou obsaženy tagy html, které jsou na wiki nežádoucí. Zdraví ♥ K123456  4. 6. 2011, 14:57 (UTC)

Film:Herec týdne a Film:Článek týdne[editovat zdroj]

Ahoj, koukám, že od začátku měsíce se neobjevilo ani v jednom nic nového. Zapomněls nebo máš moc práce? --13. 6. 2011, 16:13 (UTC), Utar

Nezapomněl jsem na to, ale aktuálně mám hodně práce. :-( Jestli más zájem tak se o to taky můžes starat taky ty :-) Simca 14. 6. 2011, 15:16 (UTC)
Ne, ale díky za nabídku. Možná někdy s něčím vypomůžu, ale teď jsem jenom náhodou zavítal na portál Film a chtěl vědět, jestli o těch částech Herec týdne a Článek týdne víš. --14. 6. 2011, 22:14 (UTC), Utar

Šablony[editovat zdroj]

Ahoj, tento typ šablon vkládej do záhlaví diskusí. --Kacir 20. 6. 2011, 09:59 (UTC)

Lego Piráti z Karibiku[editovat zdroj]

Ahoj. Trošku mě zaráží, že wikipedista, který tu už nějakou chvíli působí, sem vloží zcela neencyklopedickou recenzi, která je navíc copyviem z http://www.x-box-hry.cz/2011/05/29/lego-pirati-z-karibiku-lego-pirates-of-the-caribbean/. --Harold 30. 6. 2011, 14:07 (UTC)

No skoda, ze se to smazalo :-(

1. Prava na ten clanek cestuji na mail wikipedie..

2. Zapomnel jsem nastavit, aby se vedelo, ze na to hodlam vice delat a ze nezustane urcite pouze u toho jednoducheho textu... Simca 30. 6. 2011, 14:16 (UTC)

Dobře, já ho obnovím, ale zmínku, že je vyjednáno povolení, je potřeba příště zmínit třeba ve shrnutí při založení. Nicméně i když bude text uvolněn, stále se jedná o zcela neencyklopedickou recenzi, takže tam stejně přistane {{urgentně upravit}}. --Harold 30. 6. 2011, 14:28 (UTC)

Děkuji Vám za informace v článku Lego Piráti z Karibiku. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, abychom jej mohli označit jako článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Harold 1. 8. 2011, 18:20 (UTC)

Wikisraz[editovat zdroj]

Pozvánka na setkání wikipedistů

3. (snad již opravdu) pravidelný sraz wikipedistů s workshopem se uskuteční
v pondělí 18. července 2011 od 18.30 hodin v Zulu baru, Na bojišti 8, Praha 2, nedaleko stanice metra I. P. Pavlova.
Všichni jsou srdečně zváni!

Pokud máte zájem, tak se zapište a stránku pro případné změny sledujte.


--Juan de Vojníkov 15. 7. 2011, 15:27 (UTC)

Typografie[editovat zdroj]

Prosím, abyste nezapomínal, že za tečkou (i v datu), čárkou a dvojtečkou se píše mezera, tedy až na příslušné výjimky. Naopak před tečkou, čárkou a dvojtečkou se mezera nedělá. Slaigo 13. 1. 2012, 12:59 (UTC)

Omlouvám se, že jsem Vás zklamal, ale vzorce opravdu nejsou moje hobby. Zdravím a přeji vše dobré. MiroslavJosef 17. 1. 2012, 10:49 (UTC)

Stabilita svahů[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Stabilita svahů. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, abychom jej mohli označit jako článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Jvs 24. 1. 2012, 09:35 (UTC)

Mostní nosník[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Mostní nosník. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, abychom jej mohli označit jako článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Jvs 25. 1. 2012, 09:38 (UTC)