Diskuse s wikipedistou:Petrus Adamus

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele Petrus Adamus v tématu „Josef Reichenbach

Uživatelské jméno[editovat zdroj]

Zdravím kolego!

Mohl by jste se prosím zamyslet nad změnou svého užvatelského jména? Mé uživatelké jmého PaD je velice podbné vašemu a při diskusi se Vám může lehce stát, že se někdo bude odvolávat na to, co jste nenapsal. Věřím, že tyto argumety pochoptíte a budete pokračovat ve své práci dále pod jiným (ne tak lehce zaměnitelným) jménem. S pozdravem --PaD 15:28, 31. 3. 2006 (UTC)

Opravdu by to stálo za změnu, jména by měla mít odstatečnou rozlišovací schopnost a PaD je poměrně aktivní, k omylům by to jistě vedlo. Přejmenovávat uživatele mohou pouze byrokraté, poproste někoho z nich nebo na stránce potřebuji pomoc, stačí si vybrat jinou přezdívku. Díky za pochopení. --Egg 15:40, 31. 3. 2006 (UTC)


Ano, musím souhlasit, že je chyba, když systém vůbec dovolí vytvořit dvě jména lišící se pouhou velikostí písmen. Nicméně je tomu tak. Stejné jméno jsem si zaregistroval i v některých jiných jazykových verzích (ač tam nejsem častým přispěvatelem, nerad bych měl několik jmen); pokud by se v budoucnu vyskytly potíže ohledně záměn jmen, asi bych ke změně přesto přistoupil, zatím si ale myslím, že by to přineslo spíše komplikace. Rovněž děkuji za pochopení. --Wikipedista:PAD 15:54, 14. 4. 2006

Děkuji za odpověď. Nemyslím si, že by čekání bylo dobrý nápad. S počtem editací se případná změna Vašeho jména bude dělat hůře. Ostatní wikipedisté si zvyknou na Vaše jméno a vám se zavedenou značku nebude chtít opouštět. Systém MediaWiki toho dovolí mnoho, třeba jako uživatelské jméno, které je pouze číselné. Proto existují pravidla (pro každou jazykovou verzi specifická), která toto upravují. Mě se teď stalo (a nebylo mi to příjemné), že se mě kamarád ptal, co se stalo, že jsem začal doplňovat informace o kostelích. Ví, že edituji wikipedii, ale jaksi zapoměl, že mé A je malé. Já PaD používám i mimo wikipedii a někteří jeho přesnému přepisu, jak je vidět, nevěnují tolik pozornosti. ;-( S pozdravem --PaD 17:02, 17. 4. 2006 (UTC)

Přimlouvám se ještě jednou za změnu, opravdu jsou ty nicky příliš podobné, aby mohly koexistovat. Nemůžeme to tak nechat, bylo by to proti pravidlu wikipedie:uživatelské jméno a vznikaly by problémy. PaD tu působí výrazně déle než Vy a již je tou zavedenou značkou, takže by nebylo fér přejmenovávat jeho. Uznejte to, prosím. --Egg 17:14, 17. 4. 2006 (UTC)

F Fulnek na RKF Fulnek?[editovat zdroj]

Zdar! Nedáme Farnost Fulnek na Římskokatolická farnost Fulnek? A Farnost Fulnek bude jen přesměrování. Myslím si, že by to bylo přesnější. --Froggy 20:08, 29. 7. 2006 (UTC)


Klidně to přehoď, ale změň všechna přesměrování - tedy dnes ale radši neměň stránku o farním kostele, mohlo by dojít ke křížové úpravě. PAJD

Farní kostel ve Fulneku[editovat zdroj]

Dobrý den, náhodou jsem se dostal na článek Kostel Nejsvětější Trojice (Fulnek) a musím smeknout klobouk. Nezkusíte jej nominovat mezi nejlepší články? --Adam Hauner 19:56, 25. 1. 2007 (UTC)

Taktéž zdravím. Článek se mi také líbí, nominaci jsem tedy navrhl. --Froggy 17:37, 27. 1. 2007 (UTC)
Děkuji za pochvalu; když již byl článek navržen, trochu jsem na něm poopravil některé stylistické a typografické nedostatky. Nevím, zda má šanci, každopádně jej můžete zkusit podpořit při hlasování.--PAJD 21:50, 27. 1. 2007 (UTC)
Až na hlasování dojde, pravděpodobně jej podpořím. --Adam Hauner 06:51, 5. 2. 2007 (UTC)

Milý pane kolego, nebyl byste prosím schopen vytvořit krátký pahýl o tomto staviteli? V úvodu potenciálního Nejlepšího článku působí červený link jako pěst na oko... Děkuji a zdravím,--Ioannes Pragensis 09:05, 18. 7. 2007 (UTC)

Já jsem to chtěl učinit již dávno, jenže o něm nikde pořádně nic neuvádějí (alespoň já jsem nic nenašel).--PAJD 09:50, 18. 7. 2007 (UTC)

Rozšíření oddílu současnost[editovat zdroj]

Chci vás požádat, jestli by jste nemohl rozšířit tento oddíl. Např. odpověďmi na otázky:

  • Jak často se konají v kostele mše?
  • Konají se v kostele nešpory, svatby apod.?
  • Konají se v kostele nějaké speciální obřady v průběhu Vánoc, Velikonoc apod.?
  • Je kostel přes den otevřen veřejnosti, nebo má spíše duchovní funkci?
  • Konají se v kostele nějaké setkání, koncerty, výstavy?
  • Spolupracuje kostel s městem Fulněk? Dík--Juan de Vojníkov 09:04, 21. 7. 2007 (UTC)
Dle mého názoru se tyto informace do článku příliš nehodí, ale jste-li jiného mínění, klidně je doplňte. Informace lze získat také na farních stránkách. Např. na stránce http://farnostfulnek.info/?stranka=mse snadno zjistíte, že mše jsou slouženy každodenně s výjimkou pondělka. Svatby se konávají, nešpory nikoli. Výstav Nejsvětější Svátosti probíhá od úterka do soboty od 15 do 18 hodin, modlitba korunky k Božímu milosrdenství každodenně v 15 hodin (to však nejsou vhodné informace pro encyklopedii, časy se měnívají dle aktuálních potřeb). Nevím, co si představujete pod speciálními obřady, jsou slouženy všechny ty, obvyklé i v jiných kostelích, ty, jež předepisuje misál pro jednotlivé dny vánočního i velikonočního období. Kostel nebývá celodenně otevřen, to jen výjimečně; každodenně však v době adorace či modlitby korunky. Duchovní funkce je samozřejmě prvořadá, kostel je postaven pro věřící, nikoli jako turistiká atrakce. Nicméně je možné jej, v době kdy je otevřen či po domluvě s duchovním, navštívit a prohlédnout si. Koncerty se nepravidelně konávají, vzpomněl bych si i na několik výstav v křížové chodbě či svatojosefské kapli. Spolupráce s městem probíhá hlavně např. v pořádání oněch koncertů.--PAJD 10:43, 2. 8. 2007 (UTC)

Aha. Díky!--Juan de Vojníkov 13:19, 4. 8. 2007 (UTC)

Poděkování[editovat zdroj]

Dobrý den. Tak nakonec se článek Kostel Nejsvětější Trojice (Fulnek) dostal mezi nejlepší články české Wikipedie. Chtěl bych Vám tímto poděkovat za snahu a ochotu v průběhu jeho nominace. Stálo Vás to jistě mnoho úsilí, energie a času. Za vaší snahu vám uděluji tuto včelku a přeji příjemné a prosluněné léto nejenom v reálném, ale i v duchovním životě. --Juan de Vojníkov 14:43, 4. 8. 2007 (UTC)

Děkuji za Vaše přání, také za podnětné návrhy ohledně zmíněného článku.--PAJD 19:58, 4. 8. 2007 (UTC)


Wikivyznamenání[editovat zdroj]

Wikivyznamenání 1. stupně („Železná hvězda kvalitního wikipedisty“)

Vážený pane kolego, uděluji Vám Wikivyznamenání 1. stupně zvané Železná hvězda kvalitního wikipedisty za článek Kostel Nejsvětější Trojice (Fulnek), který jste vytvořil a pomohl dostat až na úroveň nejvyšší kvality. Srdečně, Ioannes Pragensis 08:05, 14. 8. 2007 (UTC)

Kościół Trójcy Przenajświętszej w Fulneku[editovat zdroj]

Ahoj, Dobrí Deň! Moj PC je teď velice špatný, ale ja překopirovál tohto. Udělame se to, ako možem. Ahoj--Roland von Bagratuni 14:32, 28. 8. 2007 (UTC)

Patena vs paténa[editovat zdroj]

Milý kolego!

Dneska jste v hesle kalich (nádoba) revertoval opravu slova paténa na původní patena, ale to asi nebylo úplně nutné. Možné jsou oba tvary. Paténa je zkrátka počeštěné latinské patena ;o) Mě, jakožto původnímu autorovi hesla je to vcelku jedno. To je marginálie. Až vznikne heslo patena či paténa, tak tam stejně určitě bude i redir. --Šandík 21:56, 25. 9. 2007 (UTC)

Netvrdím, že revertovaná verze není možná, ale nikdy jsem slovo napsané s dlouhým a neviděl, také v mluvené formě jsem se ještě s dlouhou výslovností nikdy nesetkal (ač slyšívám toto slovo relativně často). Možná je tato forma užívána v některém regionu, kde se nepohybuji. Redir by určitě měl existovat.--PAJD 11:04, 2. 10. 2007 (UTC)
Všiml jsem si teď toho a redir vytvořen (až nyní, v lednu 09:) (Jinak debdict a vůbec uvádí primární psané patena, paténa je počeštěný pravopis, který se časem možná bude i kodifikovat (vedle pateny), výslovnost je dnes v reálu asi obojí, pravopis asi převládá akademický (latinský).--Jiří Janíček 30. 1. 2009, 00:03 (UTC)

Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. --Zirland 10:24, 8. 12. 2007 (UTC)

Pokaždé jsem upravoval jinou sekci, žádnou jsem neupravoval dvakrát po sobě v krátkém časovém intervalu.--PAJD 10:26, 8. 12. 2007 (UTC)

Wikivyznamenání 1. stupně („Železná hvězda kvalitního wikipedisty“)[editovat zdroj]

Wikivyznamenání 1. stupně („Železná hvězda kvalitního wikipedisty“)

Vážený pane kolego, uděluji Vám toto vyznamenání za to, že jste dovedl heslo Esperanto mezi Nejlepší články české Wikipedie. Děkuji Vám a přeji i dále hodně tvůrčí radosti. Srdečně, --Ioannes Pragensis 21:09, 20. 12. 2007 (UTC)

Dobrý den, děkuji za z velké části Váš článek Titulární biskup - teprve včera jsem se z něho konečně dověděl o tomto tématu něco bližšího, ač mě to zajímalo už déle. Chtěl bych se zeptat, z čeho jste čerpal (není tam žádný zdroj) - jednak mě to zajímá, jednak bych to snad i sám dozdrojoval, pokud nechcete sám. Děkuji, S pozdravem--Jiří Janíček 16. 9. 2008, 15:13 (UTC)

Dobrý den. Musím přiznat, že jsem tehdy ozdrojování opomněl. Již si ale bohužel nedokáži vzpomenout, odkud jsem čerpal. Když jsem se však jen tak zběžně podíval na internet, zjistil jsem, že lze najít celkem dost útržkovitých pramenů. Je klidně možné, že jsem tenkrát přeložil část jinojazyčného článku -- pěkný je př. ten německý, v ukrajinském a italském jsou zase odkazy na Codex Iuris Canonici. Dále třebas [1], [2] či [3]. Budu vděčen když citace dohledáte a doplníte, nemaje na to zrovna času. Ale pokud jsem něco přeložil z jiné Wikipedie, asi se to tak snadno nepovede. --PAJD 17. 9. 2008, 15:36 (UTC)

infobox kostely[editovat zdroj]

Zdravím, nešlo by nějak modifikovat Infobox:kostely a přidat tam řádky Zničen, Jakým způsobem zničen, či tak nějak podobně? Rád bych to využil i v článcích i již neexistujících kostelech. Díky za odpověď. --Zipacna1 2. 6. 2009, 15:10 (UTC)

Napiště prosím Danielu Baránkovi, ať toto pole přidá do celé nadšablony Šablona:Infobox sakrální budova, aby bylo použitelné i pro synagogy aj. Děkuji. --Petrus Adamus 2. 6. 2009, 19:05 (UTC)

Kostel v Lukavci[editovat zdroj]

Ahoj. Nechci ti kazit diskusní stránku copyvio šablonou, když jsi to povolení zmínil v diskusi. Problém je, že to ale nestačí. Autor těch stránek musí poslat e-mail s povolením do systému OTRS (na odkazované stránce je i ukázka takového mailu). Kdyžtak mu to prosím vyřiď, byla by škoda o ten článek přijít (za týden bude smazán). Díky. --Harold 5. 10. 2009, 19:33 (UTC)

Zařídím to. --Petrus Adamus 5. 10. 2009, 19:39 (UTC)


Diskriminační analýza[editovat zdroj]

Článek samozřejmě shlédnu, nicméně nevím, zdali má pomoc bude co platná, přeci jen Diskriminační analýza nepatří mezi pilíře mého vzdělání (já jsem spíše na klasickou matematickou analýzu).
S pozdravem --Carlist Rieekan 26. 3. 2010, 13:08 (UTC)

Děkuji Vám za informace v článku Wikiskripta. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů atd. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. --frettie.net 23. 5. 2010, 12:00 (UTC)

Ahoj, dobrý den, nevím, zda je článek o dost významném tématu - navíc v téhle formě, podívej se na to a uvidíme co a jak.--frettie.net 23. 5. 2010, 12:00 (UTC)

Na české Wikipedii máme například článek o wikiprojektu Iuridictum s 747 hesly ([4]), Wikiskripta jich nyní mají 2326 ([5]). Jsou klíčovým bodem kooperativního výukového projektu MEFANET. Vizte několik odkazů na Wikiskripta:
--Petrus Adamus 23. 5. 2010, 13:56 (UTC)

Banská Bystrica[editovat zdroj]

Byl by jste tak laskav a přestal zapisovat do článku Banská Bystrica vyložené nesmysly - žádný takový český název ve skutečnosti neexistuje - prosím dodat věrohodný a vědecky doložený zdroj této informace. MiroslavJosef 2. 12. 2010, 13:38 (UTC)

Já jsem jen opravil původně uvedený český název, slovo banská v něm totiž české nebylo, překladem je výraz báňská. Po vědeckém důkazu jsem se nepídil. Upřímně řečeno, zdá se mi, že i Vy jste při své úpravě [6] opomněl uvést vědecky doložené zdroje informace, že příhody Sherlocka Holmese jsou skutečně nejznámější rolí herce Jeremyho Bretta. --Petrus Adamus 2. 12. 2010, 16:45 (UTC)

Josef Reichenbach[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Josef Reichenbach. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Ivannah (diskuse) 15. 5. 2018, 09:30 (CEST)Odpovědět

Dobrý den, jiné zdroje se mi bohužel nepodařilo nalézt. Pokud Vám osoba připadne nevýznamná, článek vymažte. --Petrus Adamus (diskuse) 15. 5. 2018, 17:29 (CEST)Odpovědět